Doğa Derneği uzmanları rehberliğinde ilk olarak Antalya'nın kuşlarını mercek altına alacak olan gönüllüler, 7 Aralık Cuma günü kuş gözlem eğitimine katıldıktan sonra 8 Aralık Cumartesi günü Atatürk Parkı'nda bir araya gelerek kuş gözlemine çıkacak.
Doğa Derneği tarafından Kaleiçi'nde düzenlenen 'Doğa İle Yeniden Buluşma' toplantısına 20 doğasever katıldı. Toplantıda Belgesel gösterimi ve Antalya doğası ve birlikte hareket etmenin önemi konusunda yapılan sunumların ardından Antalya doğasını daha yakından tanımak ve doğanın haklarını savunmak için yol haritaları belirlendi. Birlikte gerçekleştirilecek etkinliklerle birlikte her hafta Antalya doğasının önemi üzerine sunumlar ve doğa gözlem çalışmaları yapılması kararlaştırıldı. İlk olarak kuş gözlemciliği ile işe başlayacak gönüllü ekibi doğada yaşanan sorunların tespiti ve tehditlerin ortadan kaldırılması için de birlikte hareket edecek.
Doğayı korumanın ilk adımının onu daha yakından tanımak ve anlamaya çalışmaktan geçtiğini belirten Doğa Derneği Antalya Temsilcisi H. Çağlar İnce, "Doğayla olan bağımızı yeniden güçlendirmek bize doğanın da tıpkı insan gibi birtakım haklara sahip olduğu gerçeğiyle buluşturacaktır. Sadece gezegenimizin değil insan yaşamının da devamı için karşımızda duran bu gerçeği anlamak ve anlatmak gerekiyor. Bunun için de birlikte hareket etmekten başka çaremiz yok" dedi. Akdeniz ekosistemi içinde yer alan Antalya'nın sayısız canlıya ev sahipliği yaptığının altını çizen Çağlar ince şunları söyledi:
"Coğrafik özelliklerinde kaynaklı olarak Türkiye tek başına neredeyse tüm Avrupa kıtasındaki kadar canlıya ev sahipliği yapıyor. Üstelik bunların üçte biri sadece Türkiye'ye özgü; Yani endemik. Akdeniz bölgesi ise barındırdığı 862 civarındaki takson ile Türkiye'de en fazla endemik canlıya ev sahipliği yapıyor. Antalya'nın tüm gücünü, güzelliğini ve enerjisini bu zenginlikten elde ediyor. Geleceğimizi korumak için bu doğal zenginliği de korumak zorundayız. Bu zenginliklerini kaybedecek olan bir Antalya'nın hiçbir cazibesi kalmayacaktır."