HARABE HALDEYDİLER
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce bir zamanlar köy, bugün ise Konyaaltı İlçesi'nin mahallesi konumundaki Akdamlar ile Gökçam semtlerindeki harabeye dönüşmüş eski köy okulları, öğretmen lojmanları binaları 'Köy Yaşam Merkezi Projesi' kapsamında tadilata alındı. Güçlendirme ve çevre düzenlemeleri yapılan binaların iç ve dış cepheleri yenilendi, kullanılır hale getirildi.
Eski Akdamlar ile Gökçam ilkokul binaları, restorasyon ve tefrişat ve dekorasyon işlemleri sonrası Konyaaltı Halk Eğitimi Merkezi'ne (KONHEM) teslim edildi. Müdür Nuray Uluçay, Köy Yaşam Merkezleri'ndeki hizmetleri ile ilgili şunları söyledi;
MAHALLELİ ÇALIŞIYOR
"7'den 70'e her yaş grubundan semt sakinleri 'Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştürülen eski okullarımızda farklı dallarda el sanatları çalışmaları kurslarına katılıyor. Çocuklar, gençler futbol, basketbol, voleybol gibi birçok sportif faaliyetlerde yer alıyor, satranç oynanıyor, müzik ve halk oyunlarını öğretiliyor. Anneler, büyükanneler de boş durmuyor, biçki-dikiş, basit ve makine nakış öğreniyorlar, gelinlik çağındaki kızlarına, torunlarına çeyiz hazırlıyorlar. Yetişkin kadın-erkekler bahçede fidan dikme, ağaç budama, sezme-meyve yetiştirme eğitimleri de alıyor."
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |