Kursta, Antalya'da üretim alanları her geçen gün daralan portakal bahçeleri, 'beyaz altın' olarak bilinen pamuk tarlaları, turfanda sebze seralarındaki yaşam, köylerdeki eski gelenek görenekler, köy balıkçıları, Yörük çadırları, folklorik maket çalışmalarıyla tanıtılıyor.
Kursiyerler, önümüzdeki günlerde ANSAN Sanat Bahçesi'nde eserlerini sergileyip, satışından sağlanacak gelirle de aile bütçelerine katkıda bulunacak. Pamuk ve portakal toplayan kadın figürleri ise 'Ahilik Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Hediyelik Eşya Yarışması'nda mansiyon ödülü kazanmıştı. Eserlerden bir kısmının Adana'da açılan bir fuara tanıtım amaçlı gönderildiği belirtildi. Dekoratif folklorik bebek çalışmaları, daha şimdiden 50-100 TL arasında alıcı buluyor.
Uzman Öğretici Yıldız Noyaner, kursun amacının dar gelirli ailelerdeki genç kızlarının, yetişkin kadınların meslek edinmelerini sağlamak olduğunu kaydetti. Noyaner, "5 ay süreli kursumuzda, önce ince telden bebeğin iskeleti oluşturuluyor, bitkisel ürün olan kitre (yapıştırıcı) eritilip pamuk üzerine dökülüyor. Hamura dönüşen pamuk şekillendirilip iskelet üzerinde kol, bacak, gövde ve baş oluşturuluyor. Üzeri folklorik kıyafetlerle donatılıp, süsleniyor" dedi.
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)