Türkçe öğretmenleri Meltem Aydoğmuş ile Gözde Karadayı'nın hazırlayıp sunduğu şölende, 40 öğrenci görev aldı. Öğrenciler şiirsel skeçlerle insan, anne, baba, kardeş, çevre, doğa, vatan, Atatürk sevgisini, yurtta ve dünyada barış, kardeşlik duygularını dillendirdi. Mevlana Celalettin Rumi'nin güzel sözleri de sema gösterisiyle renklendirildi, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.
DURALİLER MAHALLESİ TANITILDI
Şölenin en çok ilgi çeken, izleyenleri neşelendiren bölümleri ise kısa tiyatro oyunları oldu. Duraliler Mahallesi'nin tanıtımı, öğrencilerin mizahi bir dille yazıp rol aldığı 'Adımız 'Dur' Ama Durmak Yok' adlı tiyatro oyunuyla yapıldı. Güldürü içerikli skeçlerle Duraliler'deki sosyal yaşam yorumlandı. Bir bölümünde halen tarım ve hayvancılığın yapıldığı mahalle, mizahi bir dille anlatıldı. Duraliler semtine yolcu taşıyan bir dolmuşta yaşananlar yine esprili bir dille anlatılırken, izleyenler kahkahaya boğuldu.
DUYGULU, NEŞELİ DAKİKALAR
Salonu dolduran kalabalığa şiirlerle duygulu, skeçlerle neşeli dakikalar yaşatan öğrenciler, izleyiciden tam not aldı. Okul müdürü Ayfer Yazar Gence, "Çok duygulandım, çok heyecanlandım, çok neşelendim" diyerek öğretmen ve öğrencilerini kutladı. Şölenin mimarı öğretmen Meltem Aydoğmuş, "Geleneksel şölenimizin adı, 'damlalarla gelen bereket' anlamını taşıyor. Canlandırmalar, insan hayatında yer etmiş konuları içeriyor. Geçen yıl 'anne sevgisini' işledik, bu yıl da 'baba sevgisi' üzerinde durduk. Yaşadığımız ve çok sevdiğimiz Duraliler Mahallesi'ni de ihmal etmedik" dedi.
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)