Seçimler sonrasında Türkiye’nin gündeminde en çok yer alan illerden biri Yalova’ydı... İlk önce seçimleri 1 oyla AKP’nin adayı Yakup Bilgin Koçal’ın kazandığı açıklandı. CHP itiraz etti. Oylar yeniden sayıldı. Sonuç değişti, bu defa koltuğu 6 oy farkla CHP’nin adayı Vefa Salman aldı. Salman 3 hafta süren belediye başkanlığı sırasında, kendisinden önce Koçal’ın başkanlığı sırasında belediyede bir çok yolsuzluğun yapıldığını iddia etti. Belge olarak da 3 Ocak- 3 Nisan arasında 972 bin TL’lik yemek faturasını gösterdi. Salman pilav üstü kavurma, kahvaltı ve kokteyl karşılığı kesilen faturaları ‘ödemem’ deyince, yemek şirketi belediyeye alacağı olan 615 bin 705 lira için haciz yolladı. Türkiye günlerce ‘kavurma’ krizini konuşurken, Yalova’dan seçimlerin iptal edildiği haberi geldi.
Milliyet gazetesinden Burcu Ünal'ın haberine göre, AKP'li Vekil Belediye Başkanı Ömer Aslan, hacizi kaldırıp faturaları ödedi. 615 bin 705 liralık yemek parasını ödediklerini söyleyen Aslan, "Ancak iddia edildiği gibi o yemeklerde kavurmanın ‘k’sı yoktu. Ucuz olsun diye tavuk-pilav verildi" diye konuştu.
AKP'Lİ ADAY 'İFTİRA' DEMİŞTİ
AKP Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal, binlerce liralık 'pilav-kavurma' faturası için, "Bunlar seçimin yenileneceğini bildikleri için bir kara propagandaya, iftiraya, çamura aynı seçim kampanyasında olduğu gibi devam etmenin zeminini hazırlamaktadırlar. Tamamen iftira, karalama ve çamurdur" demişti.
Koçal, şunları söylemişti:
"Bundan korkuyorlar, çekiniyorlarsa o işe talip olmayacaklardı. Bu pilav ve et meselesi tamamen kara propagandadır. Çünkü Yalova Belediyesinin verdiği 3 türlü yemek vardır. Bir tanesi; biz yıllardır her gün 250 fakir aileye 3 öğün sıcak yemek veririz. Sıcak öğün yemeği evlerine giderek kendilerine teslim ederiz. Bir de şu anda Yalova Üniversitesinde okuyan 250 öğrenciye her gün sıcak yemek verilir. Şöyle bir durum da vardır: Bu sıcak yemek verdiğimiz yurtlarda kalan öğrenciler. Bir kısmı da hizmetin öğrencileridir. Önemli bir kısmı da hizmetin öğrencileridir. O hizmetin öğrencileri, birçoğu seçim günü CHP rozetleriyle sandıklarda görev aldılar. Böyle de bir çelişki vardır. Sadece kendi taraftarı değil tamamen öğrencilere yönelik sosyal yardımdır ve fakirlere yönelik sosyal bir yardımdır. Bunun haricinde de üçüncü çeşidimiz; belediyenin çalışmalarının istişare edildiği, anlatıldığı, sivil toplum örgütleriyle veya mahalledeki vatandaşlarla yapılan toplantılardı bir de orada yemek verildi.
Üçüncü saydığım tür 15 Şubatta başlayan seçim kampanyasından sonra yapılmamıştır. Zaten oralarda ne parti amblemi olmakta ne de siyasi bir söylem. Tamamen hizmet ve projelerin paylaşıldığı toplantılardı. Bunu da Yalova halkı bilmektedir zaten"