Ezgi Mola, kadın cinayetlerine sessiz kalmadı
Ezgi Mola, kadın cinayetlerine sessiz kalmadı
Ertan Saban açtı ağzını yumdu gözünü
Ertan Saban açtı ağzını yumdu gözünü
Hasan Can Kaya’dan örnek davranış
Hasan Can Kaya’dan örnek davranış
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar
18 Mayıs 2014 Pazar - 20:40

Hangi parti kaç sandıkta sıfır çekti ?

ANTALYA'da Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı 30 Mart yerel seçimleri sonuçlarına göre AK Parti 2, CHP 1 ve MHP 13 sandıkta sıfır çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel bir sandıkta en fazla oyu partisinin seçim kaybettiği Korkuteli'den, CHP adayı Mustafa Akaydın ise partinin kaleleri arasında gösterilmeyen Manavgat'tan aldı

Hangi parti kaç sandıkta sıfır çekti ?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da YSK'nın açıkladığı 30 Mart'ın kesin sonuçlarına göre Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, 23 bin 386 oy farkla seçim yarışının galibi oldu. Seçimde Ak Parti 476 bin 265, CHP 452 bin 879 ve MHP 318 bin 337 oy aldı. HDP, 30 bin 68 oyla 30 Mart seçimlerinin 4'üncü partisi oldu. 

KATILMA ORANI

Antalya'da 30 Mart seçimlerine katılma oranı yüzde 89.93 olarak gerçekleşti. 5 bin 279 sandıkta 1 milyon 513 bin 972 seçmenden 1 milyon 361 bin 483'ü sandık başına gitti. Antalya'da seçime katılma oranı en yüksek ilçe Demre oldu. Demre'de seçime katılma oranı yüzde 95,57 çıkarken, onu yüzde 92.62 oranında seçime katılan Aksu izledi. 

Bir sandıkta kullanılan en fazla oy Demre ve Kepez'den çıktı. Demre Köşkerler Mahallesi 1055 ve Kepez Yeni Emek Mahallesi 2512 nolu sandıklara yazılı 319 seçmenden 317'si sandığa gitti. Akseki'nin Bucakkışla Mahallesi 1010 nolu sandıkta ise seçime katılım oranı yüzde yüz oldu. 24 seçmenin kayıtlı olduğu sandıkta tüm seçmenler oy kullandı fakat bir oy geçersiz sayıldı.

GEÇERSİZ OYLAR

Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kullanılan oylardan 53 bin 983'ü geçersiz sayıldı. Antalya'da en fazla geçersiz oy Kepez'den çıktı. İki ayrı seçim bölgesine ayrılan Kepez'de 11 bin 526 oy geçersiz sayılırken onu 8 bin 785 oyun geçersiz sayıldığı Muratpaşa izledi. Bir sandıkta en fazla geçersiz oy ise Elmalı'dan çıktı. Gündoğan Mahallesi 1047 nolu sandıkta 312 oyun 70'i Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde geçersiz sayıldı. Sandıkta Ak Parti'ye 100, CHP'ye 75 ve MHP'ye 55 oy çıktı.

Kepez'de ise en fazla geçersiz oy Yeni Emek Mahallesi'nden 2512 nolu sandıkta çıktı. Kullanılan 317 oyun 60'ı geçersiz sayılırken o sandıkta Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel için 119, MHP adayı Kemal Çelik için 77 ve CHP adayı Mustafa Akaydın içen 47 oy çıktı. Muratpaşa'da bir sandıkta en fazla geçersiz oy ise Yeşilova Mahallesi 2543 nolu sandıktan çıktı. 262 seçmenin oy kullandığı sandıktan 41 oy geçersiz sayılırken, bu sandığın galibi de 115 oyla Türel oldu, onu 46 oyla MHP ve 38 oyla CHP takip etti. 

İTİRAZLA DÜZELTME

Antalya'da itiraz üzerine geçerli sayılan en fazla oy Muratpaşa Konuksever Mahallesi 2353 nolu sandıkta çıktı. Bu sandıkta kullanılan 282 oyun 275'i itiraz üzerine geçerli sayıldı ve sandık sonucu Ak Parti 113, CHP 105, MHP 45 oy olarak ilan edildi.

EN YÜKSEK, EN DÜŞÜK OYLAR

Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Ak Parti, bir sandıkta en yüksek oyu Korkuteli'den aldı. Menderes Türel, Avdan Mahallesi 1019 nolu sandıkta kullanılan 284 geçerli oyun 220'sini aldı. Ak Parti 2 sandıkta ise 'sıfır' çekti. Elmalı'nın Akçainiş Mahallesi'ndeki 1004 nolu sandıkta ve Kepez Erenköy Mahallesi'ndeki 1109 nolu sandıktan Ak Parti'ye hiç oy çıkmadı. 

CHP, bir sandıkta en fazla oyu Manavgat'tan aldı. Gençler Mahallesi 1195 nolu sandıkta kullanılan 276 geçerli oyun 236'sını aldı. CHP'ye, 27 oy kullanılan Akseki'nin Minareli Mahallesi'ndeki 1053 nolu sandıkta ise hiç oy çıkmadı. 

MHP'DEN HEPAR'A

MHP ise en fazla oyu Serik Üründü Mahallesi 1254 nolu sandıktan çıkardı. MHP, bu sandıkta 297 geçerli oyun 178'sinin alarak birinci çıktı. MHP, 13 sandıkta ise 'sıfır' çekti. Fakat MHP'nin sıfır çektiği 13 sandığın 10'unda Osman Pamukoğlu'nun liderliğini yaptığı ve 30 Mart'ı 2 bin 637 oyla kapatan HEPAR'ın aldığı oylar dikkati çekti. 

MHP'ye hiç oy çıkmayan Aksu Mandıralar Mahallesi 1120 ve Alanya Sugözü Mahallesi 1201 nolu sandıklar, HEPAR'ın 101'er oyla en fazla oy çıkardığı sandıklar oldu. Hem MHP hem de HEPAR'ın sıfır oy aldığı sandık sayısı, biri Gazipaşa diğeri Manavgat'tan 2 olurken, MHP hanesine sıfır yazılan İbradı Altınyayla Mahallesi 1003 nolu sandıktan ise HEPAR'a 1 oy çıktı. 

HDP, EN ÇOK OYU HAPİPLER'DE ALDI

Halkın Demokrasi Partisi (HDP) ise Antalya'da, bir sandıkta en yüksek oya Kepez Habipler Mahallesi'nde ulaştı. HDP, 2251 nolu sandıktan 264 geçerli oyun 148'ini alarak birinci çıktı.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 

 
Antalya'da fuhuş operasyonu
 
Antalya'da güneş 'Taç' taktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Antalya'da iki ilçeye başkan atandı
Gazipaşa'da istifa eden İlçe Başkanı Vural Görgülü'nün yerine Bülent Kocabaş ...
O önergede 3 Antalyalı vekilin de imzası var
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in Soma ile ilgili verdiği soru önergesinde ...
CHP'den genelge; tüm konserler iptal
CHP'li Veli Ağbaba, partisinin belediyelerine genelge yolladı.
 
'Sandığa sahip çıkmayanlar bedelini ödeyecek'
Gürsel Tekin, üyeliklerle ilgili yeni düzenlemeye gidileceğini söyledi.
CHP, Sarıgül için harekete geçti
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter ...
Erdoğan'ı kızdıran Antalya milletvekili
AKP’nin Afyon’da hafta sonu boyunca süren istişare kampında Başbakan Erdoğan’ı ...
 
CHP'den seçme ve seçilme yaşı önerisi
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Ulusal Gençlik Parlamentosu üyelerini ...
Akaydın ile Kök ne pazarlığı yaptı?
Mustafa Akaydın. "Yanlışlarını görünce seçimden 3 ay önce ipleri kopardım" ...
MHP’de garip denklemler…
Gerçek Gazetesi Köşe Yazarı Ali Buldu, bugün ilginç bir yazıya imza attı. ...
 
Dursun Gündoğdu
CHP öz evladına sahip çıkmıyor
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Rüşvet ve yolsuzluk
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Alman Yeşiller‘in çöküşü
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile sizin için bir çağ kapanıp bir çağ başlıyor. Hayatınızın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva