Genellikle unlu mamuller, et ve süt ürünlerinde şikayetlerin yapıldığı hattı arayanlar, 9 kat diye aldığı gofretin 8 kat çıkması, peynirli kol böreği istemesine rağmen patlıcanlı börek servis edilmesi gibi ilginç ihbarlarda da bulundu.
Tüketicilerin gıdayla ilgili talep ve şikayetini belirttiği hatta yapılan çağrılar üzerine müdürlüğe bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, 110 işletmeye idari para cezası, 1 işletmeye de faaliyetten men cezası verildi, 1 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
EKMEK, ET VE SÜT ŞİKAYETİ
Hattı arayanlar en çok ekmek, et ürünleri, süt ve süt ürünleri, unlu mamuller satan ve yemek satışı yapan işletmeleri şikayet etti. Vatandaş ihbarı üzerine yapılan denetimlerde de genellikle fırın, restoran, kasap gibi işletmelere ceza kesildi.
Hatta yapılan aramalarda vatandaşlar satın aldıkları üründe taş gibi yabancı madde çıktığı, işletmenin hijyenik olmadığını şikayet etti. Hattı arayan bazı vatandaşlar da gittiği işletmeyi hijyenik bulmasına rağmen denetim yapılması, aldığı ürünün 9 katlı gofret olması gerekirken 8 katlı olduğu, peynirli kol böreği istemesine rağmen, patlıcanlı börek servis edilmesi gibi ilginç ihbarlarda bulundu.
KURALLARA UYMAYANA CEZA YAĞDI
Antalya'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından verilen eğitimi başarıyla tamamlayarak gönüllü gıda müfettişi olan 696 kişi de gıda güvenirliliği konusunda karşılaştıkları sorunları hatta ihbarda bulunarak, denetimlere destek verdi. Alo 174 Gıda Hattı'na yapılan ihbarların yanı sıra il müdürlüğü ekiplerinin il ve ilçelerde gıda üretim ve satış yerlerine yönelik yaptığı 8 bin 461 denetimde, 262 işletmeye 750 bin 934 lira idari para cezası kesildi. Denetimlerde ayrıca 10 işletmeye faaliyetten men cezası verildi, 2 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)