Toplu iftar çadırlarında yapılan denetimlerde ise olumsuzluğa rastlanmadı.
Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ramazan ayı dolayısıyla başlattığı denetimleri toplu iftar çadırlarıyla sürdürüyor. Şu ana kadar fırın, pastane ve üretim yerlerinde yapılan denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş gıda maddesi satan, hijyen şartlarına uymayan 20 işletmeye 25 bin TL idari para cezası uygulandı. Sağlıksız ürünler ise imha edildi.
TOPLU İFTAR YERLERİ DENETLENİYOR
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, ramazanda halka toplu iftar yemeği verilen yerlere yönelik denetimlerine Alanya Belediyesi Eşgilik Düğün Salonu'yla başladı. Günde 1600 kişiye iftar yemeği verilen düğün salonunda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar ve gıda denetim ekibi tarafından yapılan denetimde olumsuzluğa rastlanmadı.
SORUNA RASTLANMADI
Mehmet Rüzgar, ramazan ayı dolayısıyla Alanya ve beldelerinde 5 iftar çadırı kurulduğunu söyledi. İftar çadırlarında gıda güvenilirliği açısından denetim yaptıklarını belirten Rüzgar, "Yemeklerin nasıl pişirildiği, ürünlerin nerelerden alındığı gibi sorulara yanıt aradık. Gördüğümüz kadarıyla hazırlanan yemeklerde sağlıklı ürünler kullanılıyor. Şu ana kadar herhangi bir soruna rastlamadık. Toplu iftar yemeği verilen yerler risk taşıyor. Halkımızın, tüketicilerimizin sağlığını korumak için denetimlerimizi sürdüreceğiz" dedi.
20 İŞLETMEYE 25 BİN TL CEZA
İftar çadırları dışında, fırın, pastane ve üretim yerlerinde denetimlerin yoğun şekilde sürdüğünü dile getiren Rüzgar, "Toplu tüketim yerlerinde dağıtılan yemeklerden numune alınmasını ve 3 gün saklanmasını istiyoruz. Numuneler 3 gün muhafaza edilmediği takdirde cezai müeyyidesi var. Herhangi bir zehirlenme olduğu zaman biz bu numuneleri laboratuara analiz için gönderiyoruz. Toplu gıda zehirlenmelerinde insan sağlığını tehdit ettiği için cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Bunun yanında işletmeye kapatmaya kadar varan idari para cezaları uyguluyoruz" diye konuştu.
Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)