Saat olarak ise pazar günlerinde akşam 7'ye dikkat edilmesi gerekiyor.
Beslenmede zaman olarak tehlikeli bölgeler belirlendi. Pazar günü akşam saat 7, sıkıntıdan kaynaklanan yemek yeme olayının en yükseğe çıktığı an olarak öne çıkıyor. İngiltere'de yapılan araştırmada katılımcıların yüzde 48'i pzar günü akşam 7 ile 10 saatleri arasının en tehlikeli saatler olduğunu söylüyor. Bu saatler arasında insanlar çok fazla miktarda cips ve bisküvi gibi yiyecekler tüketiyor.
Beslenme için diğer tehlikeli aralıklar ise öğleden sonra 3 ve 5 arası. Katılımcıların yüzde 28'i bu aralığı en tehlikeli yemek yeme vakti olarak tanımladı.
Öğleden sonra 5 ve 7 arası ise üçüncü en sağlıksız yiyecekler tüketilen zaman olarak belirtildi. Katılıcıların yüzde 13'ü bu saatlerde fazla kalori tükettiklerini söyledi.
Sıkıntıdan en fazla yemek yenilen zaman ise hafta sonları olarak gözüküyor. En fazla yemek yenilen öğün ise akşam yemeği olarak öne çıkıyor. Katılımcıların yüzde 65'i akşam yemeği derken sadece yüzde 3'ü kahvaltı dedi.
Beslenme uzmanları ruh halindeki değişikliklerin yemeyi de etkilediğini belirtiyor. Araştırmaya katılanların yüzde 65'i işyerinde kötü bir gün geçirdiklerinde daha fazla kurabiye kavanozuna saldırdıklarını söylüypr. Kahvaltı atlamak ise başka bir sorun. Katılımcıların yüzde 41'i kavvaltı yapmadıklarını söylerken uzmanlar kahvaltı atlamanın kişiyi abur cubur yemeye ittiğini belirtti.
(GAZETEPORT/YAŞAM)