Tabiplerden türkü gecesi
Tabiplerden türkü gecesi
Kepez'deki yangın makilik alandan nar bahçesine sıçradı
Kepez'deki yangın makilik alandan nar bahçesine sıçradı
Serik Belediyespor'da Ceylani dönemi
Serik Belediyespor'da Ceylani dönemi
Her 2 dakikada 1 telefon
Her 2 dakikada 1 telefon
25 Mayıs 2014 Pazar - 16:23

Merthatun; Akaydın'a AKP'de laf söyletmem

CHP’den seçilip AKP’ye transfer olan Ercan Merthatun'un, Akdeniz Gerçek Gazetesi'nden Ali Buldu ile yaptığı o röportaj...

Merthatun; Akaydın a AKP de laf söyletmem
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Giriş…
 
Cumartesi günü AKP’nin İl Divan Kurulu toplantısında transferiyle siyasi gündemi alt üst eden eski CHP’li Ercan Merthatun, sosyal demokrat bir ailenin çocuğu olarak 32 yıl önce dünyaya geldi. CHP’nin temelinden yetişmesinin ötesinde son dönemde Muratpaşa Gençlik Kolları yöneticiliği de yaptı. Son seçimde partinin önseçim kararı üzerine delegelerin oyuyla Songül Başkaya’dan sonra sandıktan ikinci sırada çıktı. Fermuar sistemi uygulanınca 4’ncü sıradan seçime girdi ve CHP’nin Muratpaşa ve Büyükşehir Meclis Üyesi seçildi. Agresif tutumu yüzünden ‘sıkı örgütçü’ diye anıldı ve partisinin aday değişikliği sırasında Ümit Uysal’ın yanında yer aldı. “AKP’ye geçecek” söylentileri çıktığı zaman İl Başkanı Devrim Kök, “İnanmayın, CHP’li tüm meclis üyeleri AKP’li olsa o CHP’de kalır” diyerek güvenini göstermişti. Mustafa Akaydın’a olan yakınlığı ile de bilinip, 103 meclis üyesi içinde tek alevi kökenli meclis üyesi olan Merthatun, evli ve bir çocuk babası.

Siyasi gündemin tepesine oturduğunuz için sormak istiyorum, nereden çıktı AKP’ye geçmek?
 
Ben CHP’nin temelinden gelen, Atatürkçü bir ailenin çocuğuyum. Bu özelliğime kimse laf söyleyemez. Ama herkesin gördüğünü çok yakından görmek gerekiyor, Alevilere CHP’de yer kalmadı. Verdiğim hiçbir sözü yerine getiremiyorum, herkese mahçup oluyorum. CHP’de kimse verdiği sözü tutmadı. Ben de sözümü yerine getirebileceğim bir partiye geçtim.
 
Olay elbette ki anlattığın kadar basit değil. CHP’de yıllarca emek vermişsin, seçmiş ve seçtirmişsin. Biraz omurga gerekmez miydi, yani ne olursa olsun kalamaz mıydın partinde? İçerde yaşanan sorunları halledemez miydin?

Bak abi, ben senin tarafsızlığına inandığım, sevdiğim, saydığım için açıklama yapıyorum. Başka kimseye konuşmayacağım. Evet, söylediğinde haklısın. Bana omurgasız da diyeceklerdir, hırsız da, satılmıştır da… Her şey diyeceklerdir. Bunların tümüne verilecek cevabım var. İnsan adam yerine konulduğu yerde değerli olur.
 
Kim adam yerine koymadı seni? Gitmek yerine, şikayet etmeyi deneyemez miydin?
 
İl Başkanı Devrim Kök ile konuşamıyoruz bile. Ercan Erkan daha farklı bir alem. Parti tepetaklak gidiyor kimsenin umurunda değil. Herkes makam mevki peşinde. Aman koltuğum gitmesin de, ne olursa olsun hesabı güdülüyor. Ne meclis üyeleriyle ilgilenen var, ne de parti üyeleriyle. Genel merkeze mi nereye şikayet edeceğim ki? Kimin kimden farkı var. Uzun süre gözlemledim ve baktım değişen hiçbir şey yok, ben de teklifi kabul ettim…
 
Senin meclis üyesi seçilmeni sağlayan, hem sandıktan önce çıkmanı, hem de iyi yerde listeye yazılmanı sağlayan iki kişinin biri Devrim Kök, diğerinin Ercan Erkan olduğu söyleniyor. Sen şimdi o kişileri suçluyorsun ama konuşmayı, uyarmayı denedin mi?
 
Her şeyi denedim. Keşke şunu da yapsaydım diyebileceğim hiçbir şey kalmadı. Devrim Kök ve Ercan Erkan benim için hiç çalışmadı, yalan söylüyorlar. Bir kişiye karşı olabildiğince mahcubum, o kişi de; Muratpaşa İlçe Sekreteri Serap Yılmaz. Benim için sadece o çalışmıştı. Bir de önseçimde bana oy veren CHP'lilere mahcubum.
 
Bir gece rüyanda gördün, kalktın AKP’li oldun şeklinde bir transfer gerçekleşmedi herhalde. Kim aracı oldu, ne dediler, daha doğrusu nasıl kandırdılar?
 
Kandırma yok, olur mu öyle şey… Bugün Aksu Belediye Başkan Yardımcısı olan Remzi Sadi daha önce bizim partimizdeydi. CHP’de çok iyi yakınlığımız vardı, sevdiğim saydığım bir kişi. Abim gibi birisidir, bana her konuda destek olmuştur. Onunla dertleşirken bu fikir ortaya çıktı. Bir de Mesut Kocagöz var. Çok değer verdiğim bir isimdir o da. Günlerce uzun uzun konuştuk. Ben gitmemek için elimden geleni yaptım ama bir taraftan da beni seçen kişilere verdiğim hiçbir sözü yerine getirememenin üzüntüsünü yaşıyordum. Eşimle de konuştum ve bu kararın doğru olacağı kanısına vardım.
 
MHP Kepez adayı Dr. Murat Dinç ile Remzi Sadi’ye hayırlı olsun ziyaretine gitmiştik ve sen de Murat Denizdelen ile beraber gelmiştin. Ben de sosyal ortamdan bu beşliyi duyurursam ne olur demiştim. Sen kimseden korkun olmadığını söylediğinde ben de isim isim yazmış ve duyurmuştum. Aklıma geldi ama konduramamıştım transferi. Belki de CHP’yi uyarma görevi görmüştüm ama kimsenin umurunda olmamıştı. Burnumun dibinde haber varmış, kaçırmışım.O gün bizden sonra mı konuştunuz bu meseleyi?
 
Hayır, o zaman gündemde bile yoktu. Olsa kesinlikle seninle paylaşırdım. Biz de ziyarete gitmiştik, tesadüf olmuştu.
 
Adayların açıklandığı dönemde Süleyman Evcilmen’in aday yapılmayıp yerine Ümit Uysal’ın atanmasının ardından adeta koruması gibi yapışık bir şekilde seçim süreci yaşadınız. Sonra ne oldu da aranız açıldı ve sen kanatlanıp başka partiye uçtun?
 
Ümit Uysal’dan herkes gibi ben de ümitliydim. Ama seçilir seçilmez yanlışlara başladı. Antalya şovenistliği yapmaya başladı. Milliyetçiler gibi davranıp, sadece Antalyalılara hatta Seriklilere değer vermeye başladı. İyi de beni Serikliler seçmedi ki, Aleviler seçti. Çorumlular, Yozgatlılar, Sivaslılar, Erzincanlılar oy verdi. Ve aynı kişiler benden destek bekledi. Ümit Uysal, göreve gelir gelmez, güvenlikçiler ve taşeron işçiler arasında önce Alevi ve Kürt kökenlilerin işlerine son verdi. Uyarılarımı dinlemedi bile. Yahu abi inanabiliyor musun, 10 gün önce tüm birim müdürlerine elden tebliğ şekliyle “Meclis üyelerinin size söz söyleme yetkisi yoktur, sadece bana bağlısınız” yazısı imzalatmış. Grupta uyardım, defalarca ikaz ettim, bizi hiçe saydı. Değersizleştirdi, itibarımızı sıfıra indirdi. Diğer arkadaşlarım da hiç sesini çıkarmadı.
 
Bu kadar mı, başka neden arıyorum hala, ısrarla…

Sen söyledin abi yapışık çalıştın diye. Seçim boyunca korumasının ötesinde yapışık ikiz gibiydik. Ne zaman ki seçildik bir kenara itildik. Düşünsene bir gün, “Karım mısınız siz, her dakika yanımdasınız ya. Karımı bile sizin kadar görmüyorum” dedi, başımdan aşağı kaynar sular döküldü. O gün bitmişti zaten.
 
Menderes Türel ile nasıl görüştün, sana ne vaat etti, neyi inandırıcı geldi?
 
Arkadaşlarım aracılığı ile görüştüm. Çok samimi geldi anlattıkları. Ben tabi ki ’Seçildiğim kesime nasıl destek verebilirim?’in peşindeyim. Bana Alevi kökenli tek meclis üyesi olduğum için bu yönde açık destek vereceğini anlattı. Hatta bu yönde desteği sağlamaya çalıştı bile. Şahsen bana yaptıkları inandırıcı geldiği gibi samimiyeti hoşuma gitti.
 
Arkandan konuşacaklardır- ki doğaldır bu – ‘Para aldı’ diyeceklerdir, ya da ‘Makam mevki ile kandırılmıştır’ diyeceklerdir. Başkan Menderes Türel veya AKP İl Başkanı Mustafa Köse ile böylesi bir pazarlık yaptın mı? Elbette ‘Aldım’ demeyeceksin ama lütfen inandır beni…
 
Her şeyi diyeceklerdir ama ne para konuştum veya önerildi, ne de makam mevki. Tek çocuğum var ve en değerli varlığım üzerine yemin ederim ki böyle bir durum yaşanmadı. Ben para istemedim belki ama para isteyen yok değil. Benden önce o kadar çok hoplaya zıplaya geçmek isteyen var ki. Ama öncelikleri ‘Ne kadar para vereceksiniz?’ oluyor.
 
Nasıl yani, kim, ne parası istiyor? Hangi partili bunlar?
 
Benim eski partim CHP’den ve MHP’den en az 10 tane büyükşehir meclis üyesi var AKP’ye geçmek isteyen. Duyduğuma göre, bu kişiler seçimin hemen ardından araya adamlar sokarak pazarlık yapmaya çalışmış. Çoğu “Geçersem ne kadar vereceksiniz?” diyor. Onlar öyle söyledikleri için benim de para aldığımı düşünüyorlar. Biliyor musun, bunların arasında belediye başkanı bile var. Otursun o partinin yöneticileri, belediye başkanlarına ve meclis üyelerine sahip çıksın, dertlerini dinlesin. AKP yöneticileri bunların tamamını reddediyor. İsteseler, bugün meclis çoğunluğunu ele geçirirler.
 
Sosyal demokrat bir aileden geldiğini söyledin. Peki, Gezi olayları, Soma’da yaşananlar, ODTÜ’deki eylemler, bugün Okmeydanı’nda olanlar, vurulan Alevi genç ve benzer olaylar. AKP’ye geçerken bunlar aklına gelmedi mi? Omurga durumunu yine hatırlatsam diyorum…
 
Ne yani, AKP ile resmen pazarlık yapmak için görüşme talebinde bulunanlar omurgalı, ben omurgasızım öyle mi? Koca koca adamlar iktidar partisi büyüsüne kapılmış koşuşturuyor ve omurgalılar, ben gelen teklifi kendi seçmenime göre değerlendirip onaylıyorum, omurgasız oluyorum. Haksızlık bu. Üstelik her olayı, Türkiye’de her yaşananı göz önünde bulundurdum. Ama bu durumları çözecek olan yine bu partidir. CHP’de böyle bir güç ve inanç yok. Hiç olacağı da yok.
 
En iyi sosyal demokrat AKP diyorsun yani.
 
Henüz böyle demiyorum ama CHP’nin sosyal demokrat olmadığı ortada. Kemal Kılıçdaroğlu bir şanstır, o da olmasa ortada CHP diye bir kavram kalmayacak…
 
Eski Başkan Mustafa Akaydın ile yakınlığın da biliniyor. Sözüm ona, o dönemde yaptığın usulsüz işler varmış ve sen bunlar ortaya çıkmasın diye de geçmişsin AKP’ye…
 
Mustafa Akaydın’a tek söz söyletmem. AKP yöneticilerine de söyletmem. Bu söyledikleriniz iddiadan ibaret. Ne usulsüz yaptığım iş var, ne de tehdit…
 
Vicdan muhasebesi yaptın mı hiç, rahat mısın yani?
 
İşin doğrusu, AKP binasına gelene kadar içimde bir huzursuzluk vardı. Yanlış yaptığım yönünde içimde baskı vardı. Ama ne zaman ki büyük toplantıya girdim, içerdeki huzuru gördüm ve vicdanım rahatladı. Şu an vicdani rahatsızlığım yok ama elbette çok yeniyim. Kalan günler ne yaptığımı daha net ortaya çıkaracak.
 
İkisinin de toplantısına katıldın. CHP ile AKP arasında ne fark gördün?
 
CHP’de robot gibi hizmet etmişiz. AKP’de gönül birlikteliğini gördüm. İnanın AKP’de bir üye ile bakan arasında hiçbir fark yok. Koltuklar bile yanyana. Bana rozeti takan AB Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu dedi ki;“Ben bu partinin kurucusuyum. Ercan kardeşim de en az benim kadar bu partinin emekçisidir, üyesidir.” Daha ne diyeyim. Salonda Alevi de gördüm, Kürt de, Çerkez de… İşin özü; pişman değilim.
 
Atatürkçülük konusunda endişen var mı?
 
AKP için hep öyle söylerlerdi, endişeden bahsedilirdi. Ben transfer olacağım zaman konuşma metnimin içine Atatürk’ten bölümler koydum ve okudum. İnanın, salondaki tüm AKP’liler coşkulu bir şekilde alkışladı. Bu konuda yanlış bir önyargıya sahip olduğumu anladım. Bundan böyle de Atatürk’e tek bir laf söyletmem. Özgürlüğüm konusunda endişem de yok. Yani AKP’de, bir kalıp olacak ve sen o kalıbın içine gireceksin diye bir kural yok.
 
Verdiğin içten cevaplar için teşekkür ederim.

Tarafsız olacağını bildiğim için sana konuştum, ben teşekkür ederim. 
 
ALİ BULDU'NUN ŞOK RÖPORTAJINI BUGÜN AKDENİZ GERÇEK GAZETESİ'NDE DE OKUYABİLİRSİNİZ... 

 
Avukata sürtük cezası
 
Alanya seçim analizi
YORUMLAR
Toplam 31 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KEREM ERDEM 27 Mayıs 2014 Salı 13:31

ERCAN NAMERTHATUN'A EN GÜZEL YANITI CHP GENÇLİK KOLLARI VERMİŞ: "Şu bilinmelidir ki artık Türkiye'de yaşayan milyonlar için yalnız iki cephe kalmıştır; Bir tarafta Halk, emek ve vatan düşmanları, diğer tarafta ise yurtseverler ve halk. Bizi bölen yalnız Kerbelada Şah Hüseyin ve Yezidin arasındaki kararlı çizgidir. Mazlumun yanında çoğalırız biz. Zulme karşı direneceğiz. Ancak türlü kirli pazarlıklarla AKP den yana Yezid saltanatına kapıkulu olan malum şahsın,Geçtiğimiz günlerde Soma katliamında yitirdiğimiz emekçilerin, Berkin kardeşimizin, Abdocan ve tüm gezide hayatını kaybeden yoldaşlarımızın ve en son polis kurşunuyla toprağa verdiğimiz Uğur'un kanını bulaştırmıştır eline. Düşkündür ve kirlenmiştir."

Yorumu oyla      6      7  
asat benim uzmanlık alanınm 27 Mayıs 2014 Salı 12:49

asatda bu 670 kişi kıçını kaldırıp iş yapmaya başlarsa iyi olur.

Yorumu oyla      8      3  
panik 27 Mayıs 2014 Salı 11:10

Hani Rahmetli Barış Manço'nun bir proğramı vardı Adam Olacak Çocuk diye eskiler bilir.Nema lazım senin sen git kırtasiyecilik işlerini yazıcı toner dolumu gibi işlerini yap ticaretinle uğraş nema lazım siyaset.ticaretle siyasetin buluştuğu noktada kaçınılmaz son.Bu günlere gelineceği o günlerden belliymiş demekki.Vay Hocam var yazık olmuş sana.ama yinede bak sana söz söyletmiyor helal olsun.BİR DUYUMA GÖRE KAMU KURUMLARINDAN ÖZELLİKLE SAĞLIK CAMİASINDAN EKİPLER KURULMUŞ ASAT VE BELEDİYE ALIMLARINI İNCELİYORLARMIŞ BİLGİNİZ VAR MI..BÖYLE BİR UYGULAMA OLUYOR MU?

Yorumu oyla      8      3  
SEDA BOZ 27 Mayıs 2014 Salı 03:19

CHP'DE; TEPEDEN TIRNAĞA BAKARSANIZ, SİYASİ MANEVRA KABİLİYETİ OLANLAR, İMTİYAZLI OLANLAR, RAHAT SİYASET YAPANLAR ALEVİLERDİR.HATTA SÜNNİ KESİM DIŞLANMIŞ, CHP ALEVİ PARTİSİ OLMUŞTUR.KILIÇDAROĞLU'NA YAKINLIĞI OLSUN YA DA OLMASIN HER TUNCELİLİ, HER ALEVİ YAKINIYIM, AKRABASIYIM,DANIŞMANIYIM EDALARIYLA RAHATÇA AT KOŞTURMUŞTUR.BU AÇIKLAMALARA ÇOCUK BİLE İNANMAZ.KOMİK ÖTESİ.ERGÜN KURT'TA BENZERİ AÇIKLAMALAR YAPIYOR SOSYAL MEDYA ARACILIĞI İLE.ISINMA TURLARI BUNLAR.SONRA HOOP AKP'DE.PAZARLIK KISMINA GELİNCE.ALMADAN, ÇIKAR GÖZETMEDEN GİTMEYECEKLERİNİ TÜM ANTALYA BİLİYOR.PARTİDEN DIŞLANMIŞLAR MI?KANDIRILMIŞLAR MI?SÖZ HAKKI MI VERİLMEMİŞ?DİSİPLİNE Mİ VERİLMİŞLER(YAPTIKLARI TÜM REZALETLERE RAĞMEN),CEZA MI ALMIŞLAR?DERTLERİ NE?PARTİDE ONLARDAN BAŞKA KİMİN BORUSU ÖTÜYOR Kİ?UFAK AT ERCAN, UFAK AT ERGÜN...

Yorumu oyla      13      6  
gürsel demir 27 Mayıs 2014 Salı 02:35

kişilerin siyasi düşünceleri beni bağlamaz ancak bu RÖPORTAJDA 301 bir aday icinde tek alevi terimi cok garib bi deyim sanki bu alevilere verilmiş bir lütüfmuş gibi yani almanyada meclise secilen türk deyimi gibi arkadaş aleviler bu ülkenin yurtdaşı secme ve secilme hakları ver bir ikinci arkadaşlardan biri yorum yazmış neymiş efendim 10 yıldır cem evi bitmemeiş de aleviler kendi aralarında bölünmüşde ya sormazlarmı adama sen kendi icinde 80 cemaate bölünmüşün onu görmüyorsunda alevilerin fikir ayrılıklarınımı söylüyorsun zaten demokraside bu herkesin fikri olacak tartışacak birlikdelik kafanı kuma gömmekse biz öyle birlikdelik istemeyiz cem evi 10 yıldır bitmemişse bu alevilerin deyil devletin ayıbı vergisini aldığı kanını emdi kendi halkına sahipcıkmıyan ibabetlerini horgören sizlerin ayıbı bu alevilerin deyil

Yorumu oyla      7      4  
CHP' li meclis üyesi 27 Mayıs 2014 Salı 01:58

CHP’li tüm meclis üyeleri AKP’li olsa o CHP’de kalır” seni bu sözünden dolayı kınıyorum devrim kök

Yorumu oyla      8      3  
Ali 27 Mayıs 2014 Salı 00:21

Yazının geneline baktığınız da Ali Buldu kaç kez omurgasız demiş adam ses çıkarmamış. Omurgasız olmasa idi hemen o röportajı terk ederdi. Adam fena omurgasız çıktı. Bilinen bir şeydi omurgasız olduğu.. CHP yöneticileri dehal istifa etmeli yada genel merkez görevden almalı diğer omurgasızları...

Yorumu oyla      8      3  
HALK 26 Mayıs 2014 Pazartesi 17:20

VAH VAH NEREYE GİDİYOR BU İNSANLIK. ONUR/GURUR HAK GETİRE. 2 AY SONRA YİNE FİKRİ DEĞİŞEBİLİR. YOK MU ARTTIRAN.

Yorumu oyla      13      4  
hüseyin demir 26 Mayıs 2014 Pazartesi 15:38

siysaet yapmaya gelmişşin...önce tabanındaki seçmeni satmışsın,sonra partin sana deger vermiş adam sanmış ve meclis üyeliginde ilk sıralara koymuş partinide satmışsın...şimdi kalkmışsın dün olmadan bugün ÜMİT uysal,a laf atıyorsun...serik,liler üzerinden kendine prim çıkarıp ırkçılık yapıyorsun..bn MHP,li birisi olarak ÜMİT UYSAL,ı takdir ediyorum ve siyassette ounun gibi dürüst,halkının,milletinin haklarına sahip çıkacak bir başka başkan göremiyorum...AKP,de ne pazarlıkları yaptında oraya geldin zaman içinde görecegiz byfndi...

Yorumu oyla      12      4  
26 Mayıs 2014 Pazartesi 15:22

Rica ediyorum sizden antalyada alevi birliğimi var bir cem evinin yapımı bile 10 sene sürdü şimdi kalkıp ta kimse kimseye ahkam kesmesin alevilik sadece boynuna kılıç takmak yada biz Hz.Ali ye inanıyoruz demek değildir, siz zaten bir defa kendi içiniz de bölünmüşsünüz.

Yorumu oyla      10      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SİYASET SOFRASINDA DOYUMSUZLUK
Siz hiç başka bir partiden seçilip, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ne geçen ...
Böyle bulundu
ANTALYA'da bilinmeyen bir nedenle bunalıma giren 24 yaşındaki Y.H.Y., ...
Sırada hangi transferler var?
30 Mart’taki seçimlerde Aksu ve Muratpaşa’dan iki meclis üyesini AKP’ye ...
 
CHP Meclis Üyesi AKP’ye geçti
CHP Muratpaşa Meclis Üyesi Ercan Merthatun AKP’ye geçti. Merthatun CHP’den ...
Gazipaşa CHP'nin yeni yönetimi belli oldu
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanlığına atanan Bülent ...
CHP tepe yönetimine yeni atamalar
CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Manisa Milletvekili Özgür Özel, ...
 
Aksu seçim analizi
Antalya’da 30 Mart seçimlerinin en önemli özelliklerinden birisi, yerel ...
Döşemealtı seçim analizi
2014 seçimleri öncesinde sancılar vardı AKP içerisinde. Mevcut Başkan ...
MHP'nin gündemi Konyaaltı Sahili
MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin, başta Konyaaltı sahili olmak üzere ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Barışçı adımlar
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Sıcak çok sıcak / Kemer ve sanat
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Milenyum sıcakları kavuruyor
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva