Türkiye'nin mantar ihtiyacının yüzde 60 karşılayan Korkuteli'ndeki yarışma Recep Gürbüz Spor Salonu'nda gerçekleşti. HEM Müdürlüğü tarafından hazırlanan yemek yarışması öncesi protokol konuşmaları ve folklor gösterileri yapıldı. Yarışma öncesi 'Mantar temalı yemeklerin ev ve turizm mutfağındaki yeri ve önemi' konulu bir seminer sunumu yapıldı.
Akdeniz Üniversitesi Sağlık Spor ve Kültür Dairesi Başkanı ve Gastronomi Yöneticileri Derneği Başkanı Aydın Özdemir, Türkiye'de birincisi olup da ikincisi olmayan birçok organizasyon olduğuna değinerek, "Umarım ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz 'Mantar Temalı Yemek Yarışması'nın devamlılığı sağlanabilir. Bu kapsam da bizlerde devamlılık için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. İlçe ekonomisi için önemli bir yere sahip olan mantar sektörüne sahip çıkılması ve tanıtımlarının devamlılığı gerekmektedir" dedi.
Kaymakam Erkan Karahan da Türk mutfağının dünya çapında eşi ve benzerinin olmadığını ve çeşitlilik bakımından ilk sırada yer aldığını belirtti. Türk mutfağının kendine has bir tat ve lezzeti olduğunu anlatan Kaymakam Karahan, "Mantar ve Korkuteli iç içe bir bütün olmuştur. Bu yüzden mantar sektörüne sahip çıkılmalı ve sektöre çeşitlilik kazandırılmalıdır. Tek çeşit üretimden çok çeşitli üretime geçilmelidir. Biz nerdeyse tüm yemeklerde mantarı ana unsur olarak kullanıyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan yemek yarışmasında dereceye giren tüm yarışmacılara katılım belgesi, plaket ve çeşitli ödüller verildi.
Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)