Etkinlik çerçevesinde düzenlenen yemek yarışmalarına katılan Alanya Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) ilçeye 19 madalyayla döndü.
'Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nin, Türk mutfağının standart ve kalitesinin yükselmesine katkı sağladığını belirten AKTAD Başkanı Mustafa Nail Özden, Dünya Aşçılar Birliği'nin (WACS) puanlama sistemine göre yapılan yarışmalarda yılın altın şefi kategorisinde 3 bronz madalya elde ettiklerini söyledi. Aşçıların yarışmalara profesyonelce hazırlandıklarını belirten Özden, "Jüri üyelerinin görevlerini yerine getirmesi ve yarışma boyunca yaratılan atmosfer nedeniyle Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) Başkanı Yalçın Manav ve yönetim kuruluna ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.
Alanyalı aşçıların yarışmada elde ettiği dereceler şöyle: Hayrullah Demiray, Mehmet Tunç (yılın altın şefi - bronz madalya), Mesut Erdana (yılın altın şefi - bronz, orjinal Türk yemeği - gümüş madalya), Osman Ceylan (Kuzu yemeği - bronz madalya), Kemal Kızılcık (Kuzu yemeği - bronz madalya), Seval Bayraktar (Balık yemeği - bronz madalya), Özgür Kavuk (Kuzu yemeği - gümüş madalya), Soner Efe (Restoran tatlı tabağı - gümüş madalya), Hüsnü Öztürk (Modern kuzin - gümüş madalya), Ahmet Aktop (balık yemeği - gümüş madalya), Hüseyin Olcaycıöz (balık yemeği - gümüş madalya), Taner Yılmaz (Sebze oymacılığı - gümüş madalya), Hayrullah Demiray, Osman Kara, Mehmet Tunç (Ekip yarışması - gümüş madalya), Osman Ceylan, Özgür Kavuk, Soner Efe - Banket mutfağı yarışması - gümüş madalya).
Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)