Oda Başkanı Buhurcu, bakkallarda satılan 250 gramlık ekmeğin fiyatının ise 70 kuruştan 80 kuruşa yükseldiğini söyledi.
Musa Kazım Buhurcu, ekmeğe 1 yılı aşkın süredir zam yapılmadığını belirterek, fırıncıların büyük özveriyle çalıştığını söyledi. Maliyet girdilerinin önemli ölçüde arttığını belirten Başkan Buhurcu, fiyat artışının sektör için kaçınılmaz noktaya geldiğini kaydetti.
Antalya'da ekmek zammıyla birlikte simidin de fiyatı yükseldi. 70 kuruştan satılan 90 gramlık simit, zammın ardından 80 kuruş oldu. Antalya'da fırıncılar ekmek ve simide zam kararı alırken Antalya Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek, mevcut fiyatlarını korumayı tercih etti.
Halk Ekmek büfelerinde 250 gram ekmek 50 kuruştan satılmaya devam ediyor. Antalya Halk Ekmek Genel Müdürü Ertuğrul Atasoy, fırıncıların zam kararını 1 ay önce aldığını, fakat uygulanamadığını söyledi. Atasoy, karara rağmen kentin belli noktalarında 40 kuruştan ekmek satıldığını kaydetti.
Ertiğrul Atasoy, "Şimdi fiyat konusunda birlik sağlanır mı bilemiyorum. O nedenle fiyat konusunda şu anda beklemeyi tercih ediyoruz. Eğer fiyat birliği sağlanırsa fiyatlarımızı biz de gözden geçirebiliriz" diye konuştu.
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)