Cem Garipoğlu soruşturmasında karar
Cem Garipoğlu soruşturmasında karar
Konyaaltı'nda 'Dijital Dünya ve Çocuk' paneli
Konyaaltı'nda 'Dijital Dünya ve Çocuk' paneli
Antalya'da elektrikli ısıtıcı ve soba kullanımı uyarısı
Antalya'da elektrikli ısıtıcı ve soba kullanımı uyarısı
Öldürülen köpeğin bir yavrusu daha sağ bulundu
Öldürülen köpeğin bir yavrusu daha sağ bulundu
19 Ekim 2019 Cumartesi - 10:11

Kars'ta tandırda kaz geleneği

TÜRKİYE'nin önemli kaz üretim merkezlerinden Kars'ta, kadınların unutulmaya yüz tutan ekmek tandırlarında pişirdiği kaz, damaklarda farklı bir tat bırakıyor.

Kars ta tandırda kaz geleneği
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Arpaçay ilçesinin Küçükboğaz köyünde yaşayan kadınlar, akrabaları ve özel misafirleri için tandırlarda kaz eti pişiriyor. Yöresel tahıl ürünlerinden olan 'kavılca' eşliğinde kendi yağında pişirilen kaz, parçalar halinde tepsilere dizilerek misafirlere ikram ediliyor. Köylülerden Fatma Avcı, Kars kültüründe kazın önemli bir yere sahip olduğunu ve kış boyunca da tükettiklerini söyledi. Avcı, kaz etini iyice kızarması için teller eşliğinde tandıra sarkıttıklarını belirtti. Yaklaşık yarım saat tandırda kalan kazın altına yöresel ürün kavılca pilavı koyduklarını ifade eden Fatma Avcı, pilavın tamamen kazın yağında pişerek eşsiz bir tada dönüştüğünü söyledi. Fatma Avcı, “Kazlarımızı büyüdüğünde kesiyoruz. Sonra tandıra asıp pişiriyoruz. Haşlıyor, kızartıyoruz, suyunu da pilava akıtıyoruz. Misafirlerimize, akrabalarımıza pişiriyoruz. Bazen de il dışındaki akrabalarımıza gönderiyoruz. Organik, doğal bir beslenme oluyor. Ekmeğimiz tandır ekmeği, yoğurdumuz köy yoğurdu, yağımız, peynirimiz hepsi organik" dedi.

TURKIYE'NIN ONEMLI KAZ URETIM MERKEZLERINDEN KARS'TA, KADINLARIN UNUTULMAYA YUZ TUTAN EKMEK TANDIRLARINDA PISIRDIGI KAZ, DAMAK TADINA ONEM VERENLERE AYRI BİR LEZZET SUNUYOR. (FOTO: DHA- BEDIR ALTUNOK/ KARS)

TURKIYE'NIN ONEMLI KAZ URETIM MERKEZLERINDEN KARS'TA, KADINLARIN UNUTULMAYA YUZ TUTAN EKMEK TANDIRLARINDA PISIRDIGI KAZ, DAMAK TADINA ONEM VERENLERE AYRI BİR LEZZET SUNUYOR. (FOTO: DHA- BEDIR ALTUNOK/ KARS)

TURKIYE'NIN ONEMLI KAZ URETIM MERKEZLERINDEN KARS'TA, KADINLARIN UNUTULMAYA YUZ TUTAN EKMEK TANDIRLARINDA PISIRDIGI KAZ, DAMAK TADINA ONEM VERENLERE AYRI BİR LEZZET SUNUYOR. (FOTO: DHA- BEDIR ALTUNOK/ KARS)

TURKIYE'NIN ONEMLI KAZ URETIM MERKEZLERINDEN KARS'TA, KADINLARIN UNUTULMAYA YUZ TUTAN EKMEK TANDIRLARINDA PISIRDIGI KAZ, DAMAK TADINA ONEM VERENLERE AYRI BİR LEZZET SUNUYOR. (FOTO: DHA- BEDIR ALTUNOK/ KARS)

TURKIYE'NIN ONEMLI KAZ URETIM MERKEZLERINDEN KARS'TA, KADINLARIN UNUTULMAYA YUZ TUTAN EKMEK TANDIRLARINDA PISIRDIGI KAZ, DAMAK TADINA ONEM VERENLERE AYRI BİR LEZZET SUNUYOR. (FOTO: DHA- BEDIR ALTUNOK/ KARS)

TURKIYE'NIN ONEMLI KAZ URETIM MERKEZLERINDEN KARS'TA, KADINLARIN UNUTULMAYA YUZ TUTAN EKMEK TANDIRLARINDA PISIRDIGI KAZ, DAMAK TADINA ONEM VERENLERE AYRI BİR LEZZET SUNUYOR. (FOTO: DHA- BEDIR ALTUNOK/ KARS)

Bedir ALTUNOK/KARS, (DHA)

Etiketler:
 
Barış Pınarı gazisi: İyileşip arkadaşlarımın yanına dönmek istiyorum
 
Karşı şeritteki kazaya bakan sürücü kazaya neden oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muğlada Gözde Restaurantlar
Muğla Türkiye’nin turizmin başkenti şeklinde adlandırılabilecek bir şehridir. ...
Kayısılı künefe yaptı, talebe yetişemiyor
MALATYA'da, 2 yıldır künefe işiyle uğraşan Yücel Altuğ (44), Malatya'nın ...
Türk mutfağının vazgeçilmezi patlıcandan 156 çeşit yemek
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi ...
 
Kudret narı pazara geldi
ANAVATANI Hindistan olarak bilinen ve pek çok hastalığa olumlu etkisi ...
3 boyutlu yazıcıda tavuk etinden atıştırmalık üretildi
ANKARA Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi yüksek lisans öğrencisi ...
Antalya'da en çok ekmek israfı hangi ilçede...
ANTALYA Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, kentte günlük 1 milyon ...
 
Amazon cevizinin faydaları nelerdir? 
Vitamin ve mineral açısından zengin olan amazon cevizi özellikle tiroid ...
Antalya'da üretilen bu çiçekler yenilebiliyor
ANTALYA'da, minyatür sebze üretimiyle tanınan Erüst Tarım tarafından 13 ...
Arap Mehmet Restaurant açıldı
ANTALYALI lezzet düşkünlerinin 7 Mehmet'ten tanıdığı Mehmet Demirkol ile ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva