'Yenidoğan Çetesi' davasında ara karar
'Yenidoğan Çetesi' davasında ara karar
Çevre dostu Antalya için toplanıyorlar
Çevre dostu Antalya için toplanıyorlar
5. Geleneksel Kültür, Sanat ve Spor Şenliği düzenlendi
5. Geleneksel Kültür, Sanat ve Spor Şenliği düzenlendi
Rektör Özkan engelli çalışanlarla bir araya geldi
Rektör Özkan engelli çalışanlarla bir araya geldi
21 Mart 2019 Perşembe - 11:11

Antalya'da en çok ekmek israfı hangi ilçede...

ANTALYA Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, kentte günlük 1 milyon 200 bin ekmek üretildiğini, bunun 300 bininin çöpe giderek israfa yol açtığını açıkladı.

Antalya da en çok ekmek israfı hangi ilçede...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İsrafın en büyük nedeninin ekmeğin çok ucuz satılması olduğuna dikkat çeken İnce, ekmeğin 1 liradan satıldığını, fakat maliyetinin 1 lira 15 kuruş olduğunu vurguladı. Antalya'nın bazı bölgelerinde ekmeği 60 kuruşa sattıklarına dikkati çeken İnce, bunun nasıl olduğunun devlet tarafından denetlenip araştırılması gerektiğini söyledi.

Mustafa İnce, un, maya, elektrik ve SSK primi gibi maliyetlerin ortalama yüzde 47 oranında arttığını, girdi fiyatlarının çok yüksek olduğunu, buna rağmen ekmeği 1 liradan sattıklarını anlattı. İnce, “200 gram ekmek 1 liradan satılıyor ama maliyeti 1 lira 15 kuruş. Fırıncılar zarar ediyor. İş yerinde küçülme hatta kepenk kapatmaya kadar gidiyorlar. Buna rağmen Antalya'nın bazı bölgelerinde ekmek 60 kuruşa satılıyor. Maliyeti 1 lira 15 kuruş olan ekmek nasıl oluyor da 60 kuruşa satılıyor? Bunu aklımız almıyor. Bunu nasıl yapıyorlar? Bu yerlerde vergi, ruhsat denetimleri ne sıklıkla yapılıyor? Maliyetler, girdi fiyatları bu kadar yüksekken nasıl oluyor da maliyetinin yarısına satış yapılıyor? Fırınlara sık sık denetim yapılması gerekiyor. Hem insan sağlığı için hem de yasalara uygun iş yapıp yapmadıklarının araştırılması gerekiyor" diye konuştu.

EKMEK İSTAFI EN ÇOK KEPEZ'DE

Ekmek israfının sebepleri arasında ikinci sırada ruhsatsız yapılar olduğunu belirten İnce, ruhsatsız yapıların en çok Kepez ilçesinde olduğunu söyledi. Muratpaşa ve Konyaaltı'nda çok az ekmeğin israf olduğunu, belediye tarafından fırınların denetlendiğini anlatan İnce, Kepez'de fırın denetimlerinin az olduğunu söyledi. İnce, “Ekmek israfı en çok Kepez'de. Oradaki denetimler diğer merkez belediyelere göre daha az. Ruhsatsız yapılar çok fazla. Antalya'da fırıncıların yüzde 60'ı değişik meslek gruplarından geliyor. Örneğin bazı yerlerde pide yapılıyor iş yerinde fırın olduğu için ekmek üretilip satılıyor. Böyle yerlerde ruhsatsız yapılar mevcut. Bu yapıların denetlenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kepez ilçesinde fırıncılık yapan Mehmet İnce, son dönemde artan maliyetler nedeniyle iş yerindeki bazı çalışanlarını çıkardığını, her ay zarar ettiğini anlattı. Mehmet İnce, “200 gram ekmeği 1 liradan satıyoruz. Dağıtım maliyetiyle birlikte 1 lira 25 kuruşu buluyor. Bizim zaten her ekmekten 25 kuruşluk zararımız var. Buna rağmen bazı yerlerde ekmek 60 kuruştan satılıyor. 60 kuruşa ekmek mi olur? O ekmeği nasıl yapıyorlar? Una yüzde 55 oranında zam geldi. Bazı un fabrikalarını dolandıran şebekeler ise unun çuvalını 80-90 lira arasında satıyor. Aynı marka un fabrikada 105 lirayken bu dolandırıcı şebekeler unu 80 liradan veriyor. 60 kuruşa ekmek satan fırınların da un fabrikalarını dolandıran şebekelerin de araştırılmasını, denetlenmesini istiyoruz" diye konuştu.

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) -

Etiketler:
 
Antalya'da yarışacak Türk güzeli aranıyor
 
Motosikletle çarptığı kadını bırakıp kaçtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Amazon cevizinin faydaları nelerdir? 
Vitamin ve mineral açısından zengin olan amazon cevizi özellikle tiroid ...
Antalya'da üretilen bu çiçekler yenilebiliyor
ANTALYA'da, minyatür sebze üretimiyle tanınan Erüst Tarım tarafından 13 ...
Arap Mehmet Restaurant açıldı
ANTALYALI lezzet düşkünlerinin 7 Mehmet'ten tanıdığı Mehmet Demirkol ile ...
 
Belgesi olmayan Antalya piyazı satamayacak
ANTALYA'nın yöresel lezzetlerinden Antalya piyazına mart ayında Coğrafi ...
42 yıllık damak tadı Lara'da
ANTALYA'nın 1976'dan bu yana markası haline gelen Paçacı Şemsi'nin Lara şubesi hizmete girdi.
ARNAVUT CİĞERİ
 
FIRINDA PATATES
DANA GULAŞ
ISLAK EKMEK ARASI
 
Dursun Gündoğdu
İdam edilen ülkücünün adını caddeye veren CHP'liler...
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Savaş sınırda
İsa Altun
İsa Altun
YENİ TEHLİKE: ÇOCUK ÇETELERİ
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva