Kalbi duran Yılmaz, doktorların anında müdahale etmesiyle yeniden hayata döndürülürken, yaşanan telaş merkezin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Müdahaleyi yapan Dr. Hasan Boğa, "20 yıllık meslek hayatımdaki en şanslı hasta" dedi.
İclal Yılmaz, göğüs ağrıları nedeniyle sabah saatlerinde oğlu ve torunuyla birlikte
Adana Kardiyoloji Merkezi'ne gitti. Yılmaz, burada kardiyoloji uzmanı Dr. Hasan Boğa tarafından muayene edildi. Kalp grafisi çekilen hastanın kalp damarlarında tıkanma olduğu belirlendi. Dr. Boğa, Yılmaz'a, anjiyo yapılması önerisinde bulundu. Ancak İclal Yılmaz, korktuğu gerekçesiyle tedaviyi kabul etmedi. Buna rağmen Dr. Boğa, tedavi olması gerektiğini söyleyip, Yılmaz'a, "Siz bekleme salonuna geçip biraz düşünün. Yakınlarınızla da görüşün, bu tedavinin korkulacak bir yanı yok" dedi. Dr. Hasan Boğa, ayrıca Yılmaz'ın oğluna da anjiyo yapılması gerektiğini, annesini ikna etmesini istedi.
Bunun üzerine Yılmaz, bir süre oğluyla görüştü. Ancak oğlu da kadını ikna edemedi.
İclal Yılmaz, oğluna, "Ben anjiyo yaptırmam, doktora eve gideceğimi söyleyeceğim" deyip, Dr. Boğa'nın yanına doğru gitmeye çalıştı. Bu sırada aniden göğüs ağrısı ve ardından başlayan terleme nedeniyle ceketini ve kaşkolunu çıkaran kadın, baygınlık geçirdi. Bunun üzerine hemşirelerden biri Yılmaz'ın tansiyonunu ölçtü. Fenalaşan kadın, oğlu ve görevlilerin yardımıyla doktorun odasına götürülürken, kapının önünde yere yığıldı. Bunun üzerine Dr. Boğa ve merkezdeki diğer doktorlar, kalbi duran kadına müdahale etmeye çalıştı. Kalp masajı yapılan İclal Yılmaz, ayakları da yukarı doğru kaldırılarak krizi atlatması sağladı. 3- 4 dakika süren müdahalenin ardından Yılmaz, kendine gelerek gözlerini açtı. Yılmaz, daha sonra 20 metre uzaklıkta bulunan
Özel Adana Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada Dr. Boğa tarafından anjiyosu yapılan Yılmaz, 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra ilaçlı tedavide bulunmasına karar verilerek taburcu edildi. Yılmaz, hastaneden çıktıktan sonra kardiyoloji merkezine giderek Dr. Hasan Boğa'ya teşekkür etti. Anjiyoyu korktuğu için kabul etmediğini söyleyen Yılmaz, "Doktor beni anjiyo olma konusunda ikna etmeye çalıştı ancak kabul etmedim. Bu kararımı söylemeye giderken fenalaşarak yere yığıldım, ondan sonrasını hatırlamıyorum. Boğa'ya hayatımı borçluyum, ona çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Dr. Hasan Boğa ise hastanın çok şanslı olduğunu söyledi. Kalp krizinde saniyelerin bile hayati öneminin olduğun kaydetti. Dr. Boğa, şöyle konuştu:
"Bu olayda da olduğu gibi hastalar çoğunlukla anjiyo olmak bile istemiyor. Oysa, anjiyo bir teşhis yöntemidir ve 10- 15 dakika süren işlemde, hastanın damarları rahatlıkla incelenir ve tıkalı bölüm tespit edilerek tedavi uygulanır. Bu nedenlerle göğüs ağrısı, çabuk yorulma, nefes darlığı ve terleme şikayetleri olanlar kalp hastalıkları uzmanına görünmekte geç kalmalıdır. Herkes İclal Yılmaz gibi şanslı olmayabilir. Hastaya anjiyo konusunda ısrarlı davranmayıp, düşünmesini önermeseydim, hasta merkezden ayrılacak ve krizi sokakta ya da otobüste yaşayacaktı. Bu durumda hastayı kurtarma şansı da olmayabilirdi. O hem kalp krizini bir kardiyoloji merkezinde geçirdiği için hem de erken müdahaleyle karşılaştığı için çok şanslı. Ben 20 yıldır görev yapıyorum, Yılmaz kadar şanslı bir hasta görmedim. Ama herkes onun gibi şanslı olamayacağı için dikkat etmelidir."
Bu arada İclal Yılmaz'ın fenalaşması ve görevliler tarafından müdahale edilme anı hastanedeki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.