Peki, Demirel kendisini hicveden o karikatürlere nasıl tepki veriyordu? Demirel’in yakın çevresindeki isimlerden gazeteci-yazar Hulusi Turgut, Hürriyet'ten Turan Yılmaz’a şöyle anlattı:
“En son, 50 yılı siyasette geçen 91 yıllık yaşam öyküsünü ‘Büyük Türkiye’nin Hikayesi’ adıyla kitaplaştırdık. Kitapta, memleketi Isparta-İslamköy’de kendi adını taşıyan Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’ndeki görselleri kullandık. Tabii, müzede olduğu gibi kitaptaki görsellerde de kendisini hicveden karikatürler yer aldı. Sayın Cumhurbaşkanı, müzede bulunan bu karikatürlerin kitapta da yer almasını özellikle kendisi istedi. Zaten geçmişte de kendisiyle ilgili bir karikatür yayınlandığında karikatürü çizeni arayıp orijinalini isterdi.” Kitapta, ‘Sonsuz Hoşgörü’ başlığı altında yayınlanan karikatürlerle ilgili bölümdeki şu not da dikkat çekiyor:
“Süleyman Demirel, 1964 yılının 28 Kasım günü Adalet Partisi Genel Başkanlığı’na seçilmesiyle birlikte karikatürcülerin ilgi alanına giren siyasi bir lider oldu. Demirel, geçen 50 yıl boyunca kendisiyle ilgili olumlu-olumsuz tüm karikatürleri sonsuz hoşgörüsüyle karşılayıp korudu ve günümüze taşıdı. Bu arada, karikatürcülerin çoğuna mektupla veya telefonla ulaşıp kendilerini kutladı.” 9’uncu Cumhurbaşkanı, tek bir karikatüristi dava etmemiş. Buna karşılık 12’nci Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla yargıya intikal eden karikatürlerin bu gidişle yakın zamanda ciddi bir külliyata dönüşeceği anlaşılıyor.