Dyt. Mine Şatana, 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, sütün hayatımızın her döneminde önemli bir besin kaynağı olduğunu dile getirdi.
Gebe ve emziklilik, çocukluk ya da yaşlılık çağlarında ihtiyaç olan kalsiyumun önemli bir kısmını süt ve ürünlerinden karşıladığımızı söyleyen Şatana, "Büyüme ve gelişme için ihtiyaç olan protein, kalsiyum, fosfor, A ve B vitaminleri açısından iyi bir kaynaktır. Vücudun ihtiyacı olan süt miktarı, yaş ve cinsiyete göre farklılık gösterir. Ancak dünya ortalamasına baktığımızda süt tüketiminin çok az olduğu görülmektedir" dedi.
Sütün, yaşamın hangi evrelerinde ne kadar tüketilmesi gerektiği üzerine açıklama yapan Şatana, şöyle devam etti: "Yetişkin kişilerin günde 2 su bardağı, çocukların ve gelişme çağındakilerin, emzikliler ile menopoz dönemindeki kadınların ise 3-4 su bardağı kadar süt veya yoğurt tüketmesi gerekmektedir. Yeteri kadar süt ve süt ürünü tüketilmediği takdirde boy uzaması ve kemik gelişimi istenilen seviyelere ulaşamayabilir. Süt, karbonhidrat, protein ve yağı bir arada içeren ender besin maddelerinden biridir."
ANTALYA, (DHA)