CHP’li Acar, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Antalya sadece ülkemizdeki turizmin başkenti konumunda olmadığını, adı itibariyle bir dünya markası konumunda bulunduğunu ancak AKP iktidarı tarafından bilerek her konuda cezalandırıldığını savundu. Acar, “Bir yanı turistik, modern, çağdaş bir kent durumunda iken diğer yanı bakımsız, ihmal edilmiş karayollarıyla sahilden kuzeye gittikçe bakımsızlık, ihmal, yoksulluk artmaktadır. Kaş İlçemiz de merkezi yönetimden nasibini alamamaktadır. Kaş-Kasaba-Gömbe yolu hala orman yolu gibidir. Dar, virajlı ve bakımsızdır. Yol güzergahı karayollarına bağlıdır. Bu yol aynı zamanda Kaş bölgesinden bütün Türkiye’ye açılan bir geçit durumundadır. Kaş Kalkan ile İç Anadolu, Marmara ve Ege Bölgeleri’ne çıkış bu yollardan sağlanmaktadır. Türkiye’ye en çok döviz kazandıran bu iki yol güzergahının yapılması turizmin sahillerden içeriye doğru girmesini de sağlayacaktır” dedi. Acar, Başbakan’a “Kalkan-Bezirgan ve Kaş-Kasaba-Gömbe yollarının ıslahı, genişletilmesi, standart karayolu haline getirilmesi için 2013 yılı yatırım programına ödenek konulmuş mudur? Söz konusu yollar için 2013 yılında bir çalışma yapılacak mıdır? Antalya’nın batısının diğer bölgelerle bağlantısını kolaylaştırılması için Hükümetiniz bir adım atacak mıdır? Yoksa, Kaş ve bölgesi için bu yollar yeterli mi görülmektedir?” sorularını yöneltti.
GÜNDOĞMUŞ EKONOMİSİNE DESTEK
Gündoğmuş İlçesi’nin Antalya’nın en yoksul ilçesi olduğunu, ilçede sanayi ve turizm yatırımı olmadığını kaydeden Acar, Bu nedenle Gündoğmuş’un işgücü olan gençleri ve insanları sahil kesimine sera işçisi ve turizm işçisi olarak gitmek suretiyle geçimini sağlamaktadır. Kış aylarında turistik tesisler kapandığından çoğu kez yazın kazandıklarını kışın harcayarak yoksulluk sınırının altında bir yaşamı sürdürmektedirler. Yaz aylarında Gündoğmuş ve köylerinde daha çok yaşlılar ve çocuklar kalmaktadır. Köyler terk edilmiş olup küçük bahçe tarımı da bu yüzden hızla gerilemektedir” dedi. Gündoğmuş’a destek verilmesini isteyen Acar, Başbakan’dan şu sorulara yanıt istedi:
“Gündoğmuş İlçesi’nin ekonomik faaliyetlerinin canlanması için orman varlığı dikkate alınarak, orman ürünlerini işleyecek kamu yatırımları konusunda bir girişimde bulunacak mısınız? Gündoğmuş’un doğal güzelliklerinin sahildeki turizm alanıyla ilişkilendirilerek, turizmden pay alması için yol sorununun çözülmesi için adım atacak mısınız? Gündoğmuş’un doğrudan sahile bağlayacak yeni bir yol ne zaman yapılacaktır? Gündoğmuş’un kamu yatırımları ile gelişimi için kaynak ayıracak mısınız? Yoksa Gündoğmuş kaderine mi terk edilecektir?”