Kültürlü bir birey olabilmek için öğrenme fiilinin süreklilik sağlaması gereklidir. Her şeyi bildiğini zanneden insanların yeni bilgiler öğrenmesinin önündeki en büyük engel bu şekilde dar pencereden bakmalarıdır. Farklı başlıklar altında alınan eğitimlerde doğru metot ve gayret çok önemlidir. Dil eğitimi konusunda ise doğru metot, pratiği esas alarak verilecek olan eğitimlerdir. Bu nedenle online bir eğitim sistemi olan konuşarak öğren sistemi içerisinde kullanılan metot sayesinde eğitim alan bireylerden de anlaşılacağı üzere başarılı sonuçlar alınmaktadır. Özellikle ana dili İngilizce olan eğitmenlerin sohbet havasında verdikleri dersler hem eğlenceli hem de çok daha verimli olmaktadır. İngilizce Öğrenmek bu sistem ile çok pratik bir hal almakta, farklı statülere sahip pek çok birey için günlük bir ingilizce molası olarak alışkanlık haline gelen eğitim olanakları bulunmaktadır.
Yabancı dil eğitiminde dikkat edilmesi gereken ana başlıklar bulunmaktadır. Bunlar dinleme, anlama ve konuşma olmak üzere üç ana başlıktır. Alınan eğitimlerde kulak aşinalığı oluşturacak telaffuzlarda çok önemlidir. Bu açıdan konuşarak öğren sistemi içerisindeki tüm eğitmenler, ana dili İngilizce bireylerden seçilmiştir. Telaffuz alanındaki sorunlar temelden itibaren doğru ve hatasız konuşarak halledilebilir. İkinci aşama anlama aşamasıdır ki bu aşamada bireyler gramer alanında tüm konu başlıklarını çok iyi bir şekilde öğrenmeleri gerekli olacaktır.
Ezberlenmesi gereken basit kelimelerle başlayan İngilizce dil bilgisi konuları zamanlar, sıfatlar, zarflar, bağlaçlar, edatlar, can, if gibi yardımcı fiillerin farklı kullanımları ile devam edecektir. Bu alanda başarılı olmak için özellikle gramer konu başlıkları içerisinde sağlam temeller atılmalıdır. Alınan eğitimlerde bu aşamayı da başarı ile tamamlayan bireyler artık konuşma aşamasında sorunsuz bir şekilde cümle kurabileceklerdir. Basit cümle kurulumları bulunmakta, bunların kitaplardan, dergilerden okunması ile cümle yapıları kalıp şekilleri ile zihinlere yerleşmiş olabilecektir. Çocukların İngilizce eğitimi ise İngilizce harflerden başlamaktadır.
İngiliz alfabesinde 26 harf bulunmaktadır. Bunlardan 5 tanesi sesli olmakta, geri kalanı ise sessiz harflerden oluşmaktadır. Telaffuz alanındaki farklılıklar nedeni ile her harf öğrenildiği şekli ile kelimelerde bulunmayabilir. Özellikle sessiz harf sayısının fazla olması itibari ile çoğu kelimede yan yana gelen sessiz harfleri görmek mümkün olmakta, kullanıldıkları kelimeye ve diğer harflere göre farklı okunuşlara bürünebilme durumları da olacaktır. Bu nedenle belirli bir kurala bağlı olarak bu kullanımların öğrenilmesi çok da mümkün değildir. Bu nedenle daha çok pratik ile bu kullanımlar zihinlere yerleşebilecektir. E sesi i, olarak okunmakta; a sesi ey, olarak telaffuz edilmektedir. Ancak dear gibi bir kelimede yan yana geldiklerinde a ve e sesleri i sesine dönüşecektir. Birkaç harf yanyana geldiğinde okunuş alanında birleşerek te farklı bir ses ortaya çıkarabilirler. Türkçemizde hiç bulunmayan w, q, x gibi harflerde İngiliz alfabesinde yer alacaktır.