Kemal Kılıçdaroğlu savunma yaptı
Kemal Kılıçdaroğlu savunma yaptı
Antalyalı halk oyunu takımı Türkiye şampiyonu oldu
Antalyalı halk oyunu takımı Türkiye şampiyonu oldu
14 dizide 3 bin 13 kadına şiddet sahnesi
14 dizide 3 bin 13 kadına şiddet sahnesi
'14. Geleneksel Satış Noktaları Toplantısı' gerçekleşti
'14. Geleneksel Satış Noktaları Toplantısı' gerçekleşti
13 Şubat 2011 Pazar - 11:50

Gözler Merkez Bankası'nda

Ekonomi’de salı günü hareketli geçecek. Salı günü hem Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun faiz kararı açıklanacak hem de İşsizlik rakamları belli olacak.

Gözler Merkez Bankası nda
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 Piyasalar gözünü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun (PPK) Salı günü açıklayacağı karara dikti. Merkez Bankası Eski Başkanı Gazi Erçel, Para Politika Kurulu’nun bu hafta açıklayacağı kararıyla ilgili, “Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ‘bekleyip göreceğiz’ dedi. Babacan’ın dediklerini dikkate alırsak bir değişiklik olmayacak. Ama top yuvarlaktır” dedi. Ekonomide yaşanacak bir diğer gelişme ise Salı günü açıklanacak olan işsizlik rakamları olacak.

-"TOP YUVARLAKTIR, BEKLEYİP GÖRECEĞİZ"-

Merkez Bankası Eski Başkanı Gazi Erçel ANKA’ya PPK’nın bu hafta alacağı karara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erçel, “Merkez Bankasının bu haftaki kararı iyi olun inşallah. İyi olur derken, Babacan ‘bekleyip sonuçları göreceğiz’ dedi. Bu nedenle benim beklentim herhangi bir değişiklik yapılmayacağı yönünde ama top yuvarlak. Faizlerde artışta yaşanabilir, yaşanmaya da bilir. Bekleyip sonuçları göreceğiz” dedi.

-PPK’NIN SONUÇLARI TAHMİN EDİLEMİYOR-

Merkez Bankası’nın ilk aldığı önlemlerle bir belirsizlik yarattığını söyleyen Erçel, “Yaratılan belirsizlik döviz kurunu ve piyasa faizlerini yukarı çıkardı. Piyasa faizlerinin yukarıya çıkışı Merkez Bankasının arzuladığı bir şey değildi. Ama bu belirsizlikten zararlı çıkacak olan borçlanma faizleri nedeniyle Hazine olacak” ifadelerini kullandı.
PPK’nın değişik bir uygulama içinde olduğunu çok fazla belirsizlik yaşandığını kaydeden Erçel, “PPK sonuçları tahmin edilemeyen bir politika niteliğine büründü” dedi. Ekonomide bu hafta yaşanacak diğer gelişmeler şöyle:

-SÜT ÜRETİM İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANIYOR-

TÜİK Pazartesi günü 2010 yılı Süt Ürünleri İstatistiklerini açıklayacak. Entegre süt işlemleri tarafından toplanan inek sütü miktarı 2010 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 5.1 azalarak 503 bin 34 ton olarak gerçekleşmişti. Söz konusu dönemde en fazla düşüş peynir üretiminde meydana gelmişti. Peynir üretimi Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 10.2 azalarak 91 bin 863 ton olmuştu. 2010 yılının ilk 11 ayında ise toplam 6 milyon 196 bin 637 ton inek sütü toplanmıştı.

-İŞSİZLİK BELLİ OLUYOR-

TÜİK Salı günü 2010 yılı Kasım ayı Hanehalkı İşgücü İstatistiklerini açıklıyor. Türkiye genelinde işsizlik oranı Ekim’de bir önceki yılın aynı dönemine göre 1.8 puan, bir önceki aya göre 0.1 puan gerileyerek yüzde 11.2’ye inmişti. İşsiz sayısı Ekim’de bir yıl öncesine göre 398 bin kişi azalışla 2 milyon 901 bin kişiye inerken, bir önceki aya göre işsiz sayısında 33 bin kişilik azalış yaşanmıştı. Ekim ayında işsizlerin yüzde 14.4’üne karşılık gelen 417 bin kişi işsiz kalmıştı.

-KÜMES HAYVANCILIĞI ÜRETİM İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANIYOR-

TÜİK Salı günü 2010 yılı Aralık ayı Kümes Hayvancılığı Üretim İstatistiklerini açıklıyor. Tavuk yumurtası üretimi 2010 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0.3 azalmıştı. Kasım’da 1 milyar 60 milyon adet tavuk yumurtası üretimi yapılırken, 104 bin 51 ton tavuk eti üretimi gerçekleştirilmişti. Tavuk eti üretimi 2010 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 19.8 azalış göstermişti. Kesilen tavuk sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 18.9 gerilemeyle 60 milyon adet düzeyinde kalmıştı.

-TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ BELLİ OLUYOR-

TÜİK Çarşamba günü Tüketici Güven Endeksi sonuçlarını açıklayacak. Tüketici Güven Endeksi, 2010 yılı Aralık ayında gerilemişti. Kasım ayında 91.34 düzeyi ile son 34 ayın zirvesini gören tüketici güveni, Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0.38 oranında azalışla 90.99 seviyesine inmişti.

-ÖZEL SEKTÖRÜN DIŞ BORCU AÇIKLANIYOR-

Merkez Bankası 2010 yılı Aralık ayı Özel Sektörün Dış Borcunu istatistiklerini açıklıyor. Özel sektörün yurtdışında sağladığı uzun vadeli kredi borcu 2010 yılı Kasım’da bir önceki aya yüzde 1.6 azalışla 118 milyar 622.5 milyon dolar olmuştu. 2009 yılı sonuna göre ise özel sektörün uzun vadeli dış kredi borcunda yüzde 7 oranında gerileme yaşanmıştı. Ticari kredilerin dahil edilmediği, bankalar hariç özel sektörün yurt dışından sağladığı kısa vadeli kredi borcu yüzde 0.1 artarak 1 milyar 878.2 milyon dolara yükselmişti. Böylece özel sektörün Kasım ayı itibariyle uzun ve kısa vadeli kredi borcu yüzde 1.5 azalarak 120 milyar 500.7 milyon dolar düzeyine gerilemişti.

-ULUSLARARASI YATIRIM POZİSYONU BELLİ OLUYOR-

Merkez Bankası Cuma günü uluslararası yatırım pozisyonu istatistiklerini açıklıyor. Yabancıların Türkiye’deki yatırımları ve alınan dış krediler gibi uluslararası yükümlülüklerin dış varlıklarla karşılanamayan kısmını ifade eden “uluslararası yatırım pozisyonu açığı” Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 6.8 azalışla 359 milyar 159 milyon dolar olmuştu. Uluslararası yatırım pozisyonu açığı 2009 yılı sonuna göre yüzde 27.5 oranında artış göstermişti. Türkiye’nin uluslararası varlıkları bir önceki aya göre 1.4 azalarak 173 milyar 381 milyon dolara gerilerken, uluslararası yükümlülükler yüzde 5.1 azalışla 532 milyar 541 milyon dolara inmişti.

 
Kardeşine hayat verdi
 
8 Mart'a işsiz uyanacaklar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teşvikli yatırım arttı
Aralarında Antalya, Aydın, Denizli, Isparta, Burdur, Adana ve Mersin’in ...
Ekmeklerini taştan çıkarıyorlar
Burdur ekonomisinin lokomotifi konumuna gelen mermercilik sektörüne kadınlar ...
Sanayicinin cirosu arttı
Sanayi ciro endeksi 2010 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17.7 artarak ...
 
Çevresel harcama
Türkiye’de iş hacmi bulunan tüm sektörlerin 2009 yılında 1.5 milyar TL’lik ...
En çok Euro kazandırdı
Yatırımcısına Ocak ayında en çok kazandıran finansal yatırım aracı TÜFE’yle ...
İthalat artış gösterdi
İthalatın miktarı 2010 yılı Aralık ayında bir önceki yılın aynı dönemine ...
 
Cari açık yükseldi
Cari açık 2010 yılında 2009’a göre yüzde 247.1 artışla 13 milyar 991 milyon ...
Para arzı geriledi
En geniş tanımlı para arzı M3, 21-28 Ocak tarihleri arasında 1 milyar ...
OSTİM'de sigorta krizi
OSTİM’de 3 Şubat 2011’de yaşanan patlamada hasar gören dükkan sahiplerine ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva