Almanya'da yaşadığını dönemde müzik aleti yapmayı öğrendiğini belirten Erhan Küçükkaya, Burdur'a döndüğünde bir atölye kurarak keman, viyola, viyolonsel ve kontrbas gibi müzik aletleri yapmaya başladığını söyledi.
Atölyesinde 21 yıldır batı müziğinde kullanılan müzik aletleri yaptığını anlatan Küçükkaya, ürettiği yaylı sazların gövdesinin, Almanya'dan getirilen ladin ağacından, sırtı ve salyangozunun kelebek ağacından, diğer bölümlerinin ise abanoz ağacından yaptığını kaydetti. Kullandığı ağaçların 6 yıl kurutulduktan sonra kullanılabildiğini vurgulayan Küçükkaya, "Yaptığım yaylı sazların üzerine 22 kat cila sürülüyor. Yaylı sazlarımızda doğal reçineyi kaynatarak elde ettiğimiz cilayı kullanıyoruz" dedi.
Atölyesinde 7 kişinin çalıştığını ve yılda 600 civarında yaylı saz ürettiklerini anımsatan Küçükkaya, müzik aletlerinin Almanya üzerinden, ABD, Fransa ve Avustralya gibi pek çok ülkeye ihraç ettiklerini belirtti. Ürettikleri yaylı sazların fiyatının kullanılan ağacın kalite ve işçiliğine göre değiştiğini anlatan Küçükkaya, En ucuz kemanın fiyatı, 2 bin liradan başlıyor. Üst limiti ise yok. Üretimimizi tamamen ince el işçiliği ile yapıyoruz" diye konuştu.
Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)