Dondurma kalıpları, evde veya pastanenizde istediğiniz malzemelerle, katkı maddesiz biçimde ve dilediğiniz şekillerde dondurma yapmanıza olanak sağlayan mutfak gereçleridir. Pasta malzemeleri kategorisine giren bu ürünleri dondurma kalıbı olarak kullanmanın dışında hammadde malzemesine göre pasta, çikolata ve kek kalıbı olarak da kullanabilirsiniz.
Dondurma Kalıpları Nasıl Kullanılır?
Dondurma kalıpları ile nasıl evde dondurma yapabileceğinizi adım adım açıklayalım:
Dondurma Kalıbı Seçimi
Dondurma yapımında ilk adım, kaliteli bir dondurma kalıbı seçmektir. Kalıplar, farklı malzemelerden (silikon, metal vb.) yapılmış olabilir. İdeal kalıbı seçerken, içinde dondurmaların eşit bir şekilde donmasını sağlayan ve kolayca çıkarılmasına olanak tanıyan bir modeli tercih etmelisiniz.
Dondurma Malzemeleri
Dondurma yapımında temel malzemeler şunlardır:
Tam yağlı süt ya da krema
Toz şeker
Yumurta sarısı (isteğe bağlı)
Vanilya özütü ya da diğer aroma vericiler
Bu malzemelerle basit bir vanilyalı dondurma hazırlayabilirsiniz. Farklı tatlar için meyve, çikolata parçacıkları veya fındık gibi ek malzemeler ekleyebilirsiniz.
Dondurma Yapmaya Hazırlık
İlk olarak sütünüzü bir tencereye alın. Şekeri ekleyin ve orta ateşte şeker eriyene kadar ısıtın. Eğer yumurta sarısı kullanacaksanız, ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpın ve sıcak süt karışımından azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu işlem yumurtaların pişmemesi için önemlidir. Daha sonra tüm karışımı tencereye geri dökün ve kısık ateşte 10 dakika kadar karıştırarak pişirin.
Hazırladığınız karışımı bir kaseye alın ve oda sıcaklığında biraz soğumasını bekleyin. Ardından buzdolabında en az 2 saat, tercihen bir gece soğutun.
Dondurma Kalıbına Dökme ve Dondurma
Soğuyan karışımınızı dondurma kalıplarınıza dökün. Dondurucuda en az 4-6 saat, tercihen bir gece bekletin.
Dondurmalarınızı Kalıbından Çıkararak Servis Etme
Dondurma kalıbınızdaki dondurmayı birkaç dakika dışarıda beklettikten sonra, dikkatlice kalıbından çıkarın. Şimdi afiyet olsun.
Evde dondurma yapmanın keyfi, dışarıda satın alınan dondurmalarla kıyaslanamaz. Malzemelerinizi kendiniz seçebilir, katkı maddesi olmadan saf ve doğal bir lezzet elde edebilirsiniz. Bu yazımızda anlattığımız adımları takip ederek, dondurma kalıbı ile evde mükemmel dondurmalar hazırlayabilirsiniz.
Dondurma kalıbı, çikolata kalıbı, kek kalıbı, pasta kalıbı ve benzeri pek çok kalıp seçeneğini, Pastacılık ekipmanları, Endüstriyel gıda makinesi gibi geniş ürün çeşitlerini uygun fiyat ve kalite güvencesiyle https://www.beysa.com/ internet sitesinden satın alabilirsiniz.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |