İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Feride Eren tarafından verilen eğitime pastanenin imalathane bölümünde çalışan 100 kişi katıldı. İş kazaları ve meslek hastalıkları hakkında bilgi veren Feride Eren, 1 Ocak 2013'de yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde iş yeri sahiplerinin her çalışanına İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi ve sertifikası aldırmak zorunda olduğunu hatırlattı.
Seminerden genel iş sağlığı ve güvenliği kuralları, iş kazaları ve meslek hastalıkların sebepleri ve işyerindeki riskler, kaza, yaralanma ve hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması konusunda bilgi veren Eren, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, yasal mevzuat ile ilgili bilgiler, işyerinde güvenli ortam ve sistemleri kurma, kişisel koruyucu alet kullanımı, ekranlı ekipmanlarla çalışma, uyarı işaretlerini de anlattı.
Kimyasal, fiziksel ve biyolojik maddelerle ortaya çıkan riskler, temizlik ve düzen, yangın ve yangından korunma, termal konfor şartları, ergonomi, elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri konusunda örneklemeler yaparak bilgi veren Eren, ilk yardım ve kurtarma konusunda uygulamaları eğitim verdi. Yeni yönetmeliği göre eğitimlerin belirli aralıklarla devam edeceğini söyledi.
Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)