Uygulamanın başladığı günden beri polis, hemen her platformda projeyi anlatarak, birçok sürücünün konudan bilgisi olmasını da sağladı. Polis son olarak projeyi sürücülere anlatabilmek için uygulamanın başladığı 3 noktadan biri olan Konyaaltı Caddesi'nde yaşam çadırı kurdu.
Caddeyi kullanan sürücüleri çadıra davet eden trafik polisleri, yayaların haklarını sürücülere anlatarak konuyla ilgili videoları dev ekrandan, sürücüyü de araçtan indirmeden izletmeye başladı. Projenin bu ayağının vatandaşın beğenisini sağladığı ifade edilirken, tüm şehirde yayalara öncelik tanıyan sürücülerin arttığı belirtildi.
Antalya Trafik Denetleme Şube Müdürü Cem Gencer, yakın bir geçmişe kadar ülkede trafik düzeninin araç önceliği üzerine kurulduğunu, yeni düzenlemelerle bu kuralın değiştiğini söyledi. Yaya öncelikli kent projesine start verdiklerini söyleyen Gencer, "Antalya'da pilot bölge olarak iki yıldır uyguluyoruz. Bunlardan biri üniversite kampüsümüz, ikincisi Kaleiçi bölgesi, üçüncüsü ise Konyaaltı Caddemiz" dedi.
Burada sürücülere gerekli bilgilendirmeleri yaptıklarını aktaran Cem Gencer, "Bununla ilgili valiliğimizin de bir genelgesi var. Ulaşabildiğimiz her kesime yaya önceliği ile bilgilendirme yapıyoruz. Son olarak Konyaaltı Caddesi'nde yaya önceliği ile ilgili bilgilendirme yapmak için yaşam çadırı çalışması yaptık" diye konuştu.
Burada araçları kabin içine alarak yayalara nasıl yol vermeleri gerektiğini görsel olarak sunduklarını kaydeden Gencer, şöyle konuştu: "Unutulmamalı ki araçtan inen herkes bir yaya. İnsanın hayatı trafikle başlayıp bitiyor. Kurallarla hayatta kalabiliyoruz. Her yıl önemli kayıplar verdiğimiz için bunun en aza indirilmesi için çalışma yapıyoruz."
Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)