CHP, propaganda çalışmalarında partinin programı ve seçim bildirgesinin vatandaşlara aktarılması esnasında söylem birliğinin sağlanması amacıyla; örgün eğitim modeli ve uzaktan eğitim modeli olmak üzere iki farklı yöntemle hazırlıkları yaptı. Parti içi eğitim çalışma gruplarının içinde; milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri, akademisyenler ve profesyonel eğitimcilerle birlikte çalışmalar gerçekleştirildi.
-SANDIK EĞİTİMİ VERİLECEK-
CHP, sandıklarda ve seçim kurullarında yapılacak çalışmaların görev tanımlarının yapıldığı, sandık izleme modelinin içeriği, koordinasyon eğitimi ve takip işlerinin, il-ilçe yöneticilerine, yerel yöneticilere ve seçim kurulu üyelerine aktarılacağı Bölge Eğitim Toplantılarını 12 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Türkiye genelinde 24 noktada gerçekleştirecek. Sandık eğitimleri 24 noktada toplamak yoluyla örgün olarak, diğer eğitimler barkovizyonla yapılacak.
CHP politikaları AR-GE BYK Platformundan sorumlu genel başkan yardımcısının görevlendireceği eğitimciler tarafından anlatılacak.
-GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI ANLATACAK-
İnsan hakları politikaları, insan haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı; yeni anayasa ile ilgili projeksiyon, nasıl bir anayasa istiyoruz, seçim yasası ve örgüt yönetimleri için koruyucu hukuk bilgisi, seçim ve hukuk işleri genel başkan yardımcılığı tarafından; dış politika, dış ilişkilerden ve yurt dışı örgütlenmelerden sorumlu genel başkan yardımcısı tarafından; ekonomi politikaları, ekonomi ve mali politikalardan sorumu genel başkan yardımcısı tarafından verilecek.
-KİŞİSEL GELİŞİM VE FELSEFE EĞİTİMİ VERİLECEK-
Kişisel gelişim, felsefe eğitimi profesyonel eğitimci ve akademisyenler tarafından uzaktan eğitim yoluyla verilecek. Ayrıca parti içi tüzük, parti programı, ilke ve değerler konusu da parti yöneticileri ve bu konuda üretim ve çalışması olan milletvekilleri tarafından uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecek.
-ORTAK DİL-
Eğitimde; “Benimsetme, kabul etme anlayışı yerine, kavrayış eksiğimizi gidererek, çoğulcu anlayışla, toplumsal uzlaşma ve müzakereye yatkın, mantıklı zeminde tartışma ortamı için, kavramlar ve problemler üzerinden felsefeyi işlevsel hale getirip, yaşamımızın her alanına geçirmeliyiz. Ortak dilimiz demokrasi, adalet, hak ve özgürlükler, her kim yaparsa yapsın; baskı ve yasaklama, dayatma anlayışına karşı tutarlılık ve kararlılığımızı korumak olmalıdır” denilecek.