Demet Evgar'dan 'normal doğum' kamu spotuna tepki
Demet Evgar'dan 'normal doğum' kamu spotuna tepki
Antalya'da oğlunu öldüren şüpheli tutuklandı
Antalya'da oğlunu öldüren şüpheli tutuklandı
Rojin'i arama çalışmaları 8'inci gününde
Rojin'i arama çalışmaları 8'inci gününde
Ezgi Mola, kadın cinayetlerine sessiz kalmadı
Ezgi Mola, kadın cinayetlerine sessiz kalmadı
8 Temmuz 2024 Pazartesi - 08:06

Bundan kaçınılabilir miydi ?

Halit Çelikbudak

Bundan kaçınılabilir miydi ?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Şöyle başlayalım… Avrupa Futbol Şampiyonası 14 Haziran 2024 Cuma gününden bu yana devam ediyor. Alman milli takımının İskoçya'ya karşı aldığı 5-1'lik heyecan verici galibiyetle başladı. 14 Temmuz 2024 Pazar gününe kadar devam edecek. 17. kez düzenlenen şampiyona Almanya‘da en son 1988’de yapılmıştı. Hollanda, Sovyetler Birliği'ne karşı finali kazanmıştı.

Ve şimdi? Bir takım bir şekilde elenebilir. Cumartesi akşamı izledik. İlk maçta İngilizler yarı finale çıkışlarını kutlarken, İsviçreliler anlaşılır bir şekilde üzgündü. İnternete baktım. İsviçre İngiltere'ye karşı en son kazandığında, İngiliz santrfor Kevin Keegan'mış… Yıllar önce 30 Mayıs 1981'de İsviçre, Basel'de İngiltere'ye karşı Dünya Kupası elemelerini 2-1 kazanmış.

Ardından ardından 43 yılda 13 maçta bir daha kazanamamış. Cumartesi günü 14. kez denediler ama sonuçsuz kaldı. İsviçre hiçbir zaman Avrupa Şampiyonası veya Dünya Kupası'nda yarı finale çıkamadı. İsviçreli oyuncular ilk yarı finallerinin hayalini kuruyordu. Normal sürenin bitimine 15 dakika kala Embolo İsviçre'yi 1-0 öne geçirdi,  İngilizlerin gole cevap vermesi sadece beş dakika sürdü.

Saka'nın şutuyla 80. dakikada skor 1-1 oldu. Bundan sonra sanki biri kadrandaki akrep ve yelkovanın hızını artırmış gibi görünüyordu. Sonuç olarak, daha aktif olan İsviçrelilerin daha iyi şansları vardı, ancak fırsatlardan yararlanamadılar. Böylece penaltılara gidildi. . Genel olarak İsviçre, nispeten zayıf İngilizlere karşı daha iyi şansa sahipti ancak fırsatları kullanamadıkları için kendilerini suçlamaları gerekir.

İkinci maç… Maçta, genel olarak her iki takım da heyecan verici bir tangonun sanki eşit ortağı gibiydi… Türkiye de İsviçreliler gibi yarı finallerinin hayalini kuruyordu. Türkiye 35. dakikada Samet ile öne geçerken, Hollanda Stefan de Vrij (70.) ve Mert’in (76.) kendi kalesine attığı golle maçı tersine çevirdi. 1988 şampiyonluğunun sahibi Hollanda 2004 yılından bu yana ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi.

Ancak yine de rahatsız edici bir soru kafalardan gitmiyor. Bundan kaçınılabilir miydi? Türkiye 1-0’dan sonra niye daha az öne çıkma cesareti gösterdi ? Soru artık belki anlamsız görünse de bir gerçek… Gelecek günlerde belki bu enine boyuna yetkilier tarafından analiz edilmeli. Türk takımı ateşli ve duygusal… Tutku ve sevgi de var… ancak taktiksel eksiklik var mı? Ama şimdilik şunu söyleyebiliriz. Türk milli takımı da artık gelecekte dikkate alınması gereken bir güç.

Hemen her turnuva aynıdır. Senaryoyu biliyor olabilirsiniz. Her sporda olduğu gibi futbolda da "büyük bir kalbe" sahip olmanın önemi kaçınılmaz. Presin ustaları olduğu varsayılan Avusturya’yı saf dışı eden bir Türk takımı… Dün akşam da bir şey başarmak için her şeylerini veren Türk futbolculara da teşekkür etmek gerekir.

Hollanda Teknik Direktörü de basın toplantısında ‘ Zor olacağını biliyorduk, bu yüzden gerçekten çok sevindim. Bu bir zafer, muhtemelen daha iyi bir takım olduğumuz için değil, pes etmediğimiz için‘ diyerek bence Türk takımının hakkını dolaylı da olsa teslim etmiş oldu.

 
Celal Doğan hastaneye kaldırıldı
 
Türklerin ayak sesi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 8 Temmuz 2024 Pazartesi 08:41

Bu turnuvada çıkış yapan 2 takım vardı.1.ncisi TÜRKİYE,2.ncisi İSVİÇRE. İsviç're turnuva boyunca çok güzel top oynadı.İngilizler karşısında tamamen tecrübe eksikliğinden kayıp ettiler.Yoksa İngilte'den daha iyi top oynadılar. Gelelim bizim milli takıma,bu takım Hollanda'yı rahat elerdi,hatta yarı finalde İngilizleri de elemesi çok kuvvetle muhtemeldi.Finali İspanya oynayacak gibi görünüyor,finalde ne olurdu bilinmez.O anki kadro ve havayı yaşamak lazım. Bu turnuvada bizim en büyük eksikliğimiz,maçları sanki golcü pozisyonunda oynayan oyuncumuz yok gibi oynadık.Bir SANTRAFOR'umuz yoktu,golleri stoperlerin attığı bir takım düşünün.Sağ açık,sol açık oynayabilen Barış Alper ve Kerem AKTÜRKOĞLU gibi 2 hızlı kanat oyuncuların varken SANTRAFOR'a Cenk gibi hava toplarına kafa vuran birini neden oynatmazsın. Hollanda karşısında 1.nci yarı iyi top oynadık.2.nci yarı klasik İtalyan Hocalarının kafasında hep olan savunmaya çekilmekte ne demek,görüyorsun takım kendi sahamızda çöktü,hemen zamanında daha 55.nci dakikalarda değişiklikleri yapsa idi,2.nci golü,hatta 3.ncü golü bulabilirdik. MONTELLA denen adam,değişiklikler için ta 80.nci dakikaları bekledi.MONTELLA bu turnuvanın hocası değildi.Sırf onun yüzünden FİNALDEN olduk. Kısacası bizi MONTELLA'nın tecrübesizliği ve İTALYAN futbolunun alışkanlığı haline gelen savunma ağırlıklı futbol anlayışı harcadı. Umarız Futbol Federasyonu Başkanı önümüzdeki seçimde değişir ve böylece Montellayı da kovarlar.Yabancı hocalara böyle milyon dolarlar vermeye gerek yok.Galatasarayı çalıştıran Okan HOCA aynı zamanda bu turnuvada Milli Takımın başında olsa idi,biz şimdi Final OYNAYACAKTIK. Dünya Kupasına Uluslararası tecrübesi olan ve 2 yıldır GALATASARAYI bütün yokluklara rağmen ŞAMPİYON yapan OKAN Hoca hazırlamalıdır ve Turnuvada da takımın başında o olmalıdır.Hem kulüp takımı çalıştırırken,hem de Milli Takımı pekala çalıştırır.Yok diyorsanız Yerli bir Hoca lazım.Bu ATMOSFERİ yaşamış olması önemli. YAKTIN BİZİ MONTELLA.(MONTELLAYA BAKARSAN Çeyrek Final oynamak başarı gibi,pişmiş kelle gibi sırıtıyor) İki cümlede Hamit ALTINTOP'a söyleyelim.Bu adam orada neye yarar.Bir faydasını gördünüz mü.Bunun özelliği ne,MONTELLA kadar günahı var.Onun da işine hemen son vereceksin.Oyuncu seçimlerinde olumsuz anlamda katkısı olduğu düşünülüyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serik Belediyespor'da Ceylani dönemi
TFF 2. Lig'de mücadele eden Serik Belediyespor'da teknik direktör Aziz ...
'07 Temmuz Antalyasporlular Günü' 7 Temmuz akşam 7'de...
'07 Temmuz Antalyasporlular Günü' Boğaçayı'nda konserler ve meşale şov ile kutlanacak.
Fenerbahçeli futbolcunun baba acısı
Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Erğibayat'ın kanser tedavisi gören babası ...
 
Gökdeniz Karadeniz'e büyük onur
Rubin 2 Teknik Direktörü Gökdeniz Karadeniz, Rusya'nın Kazan şehrinde ...
Para milli yüzücüler Paris 2024'e kota aldı
Para milli yüzücüler Elif İldem ile Meryem Nur Tunuğ, Uluslararası Paralimpik ...
Muratpaşa’da yaz spor okulları başlıyor
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi'nin ‘Sağlıklı Muratpaşa Hareketi’ kapsamında ...
 
Arda ve Mert'in golleri iyi gole aday
Milli futbolcular Mert Müldür ve Arda Güler’in Gürcistan’a karşı attığı ...
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası başladı
Almanya - İskoçya: 5-1
Döşemealtı 07 Gazi Spor Muratpaşa Voleybol Spor Okulu açılıyor
Döşemealtı 07 Gazi Spor Muratpaşa Şubesi Voleybol Spor Okulu 1 Temmuz'da ...
 
Dursun Gündoğdu
CHP öz evladına sahip çıkmıyor
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Rüşvet ve yolsuzluk
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Alman Yeşiller‘in çöküşü
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile sizin için bir çağ kapanıp bir çağ başlıyor. Hayatınızın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva