Kursiyerler, ebru atölyelerinde sabırla çalışıp ebru tekniğiyle kâğıt, bez tuvaller, ipek kumaşlar, düz renkli çeşitli objeler üzerine rengârenk desenler yansıtıyor. Ortaya çıkan tablolarla, dekoratif süs eşyalarıyla evler, turistik işletmeler, ofisler güzelleştiriliyor, kıyafetlere de doğal desenler kazandırılıyor.
OBJE ÜZERİNE EBRU ÇALIŞMASI
Güzeloba semtinde Havaalanı Caddesi üzerindeki İntel Sanat Merkezi'nde, her ayın son haftasında 'Seramik Üzerine Ebru' çalışmaları yapılıyor. Geleneksel hale getirilen etkinliğin üçüncüsünde, objeler ebru çalışmasıyla renklendirildi. Ebru sanatına gönül veren kadınlar, su yüzeyinde özel boyalarla oluşturulan desenleri, düz renk objelerin yüzeylerine aktarıp, çeşitli dekoratif süs eşyaları üretti.
EBRU SEVGİSİ YAYGINLAŞIYOR
Akdeniz Üniversitesi'nde, ASMEK kurlarında ve özel atölyelerde eğitimler vererek ebru sanatının Antalya'da sevilmesi, yaygınlaşması için yoğun çaba gösteren ebru uzmanı Esin Yağcı, "Ebru, geleneksel Türk sanatlarından biri, geçmişten günümüze kadar uzanan uzun bir yoldur" dedi. Yağcı, ebru sanatının eski önemini yeniden kazandığını, özellikle tekstil alanında daha çok kadınların ilgisini çektiğini söyledi.
SU TEKNESİNDEN SANAT ÇIKIYOR
Esin Yağcı, şöyle devam etti; "Ebru, gelenekselliğinin yanı sıra, farklı objelerde sürekli kendini yenileyen bir sanat dalı oldu. İçi su dolu tekne üzerinde çalışılıyor. Su yüzeyine serpiştirilen özel toz boyalarla desenler oluşturuluyor. Desen, suya daldırılan kâğıt, düz renk ipek kumaş, şal, eşarp, bluz, fular gibi kıyafet ve üzeri aksesuarların, cam, ahşap, deri, çakıl taş, seramik objelerin üzerine yansıtılıyor."
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)