Serik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Çömezoğlu, kırmızı et üreticiliğinin desteklenmesi amacıyla yapılacak uygulamada kesim tarihinden itibaren, besi süresinin son 90 gününü müracaatçının işletmesinde tamamlamış, Türk Veteriner Bilgi Sistemi'ne (TÜRK-VET) kayıtlı erkek sığırlarını, bakanlıktan çalışma izni almış kesimhanelerde kestirenlere destek verileceğini söyledi.
Çömezoğlu, kesilen hayvanın karkas ağırlığı en az 200 kilogram olan üreticilere, Kırmızı Et Sistemi veri tabanına kaydettirmek şartıyla, hayvan başına 300 TL destekleme ödemesi yapılacağını belirtti. Hibeden yararlanmak isteyenlerin 31 Ocak 2014 tarihine kadar ilçe müdürlüğüne başvurulabileceklerini vurgulayan Çömezoğlu, 6 baş ve üzeri hayvan kestirenlerin Kırmızı Et Üreticileri Birliği üyesi olması gerektiğini, daha az olanların ise birlik üyesi olması şartı aranmadığını söyledi.
Ülke hayvancılığının geliştirilmesi, sağlıklı üretimin artırılması ve sürdürülebilirliğin sağlanması gibi amaçlarla bakanlıkça kasaplık hayvanların desteklendiğini de belirten Çömezoğlu, "Üreticilerimiz, dilekçe, müstahsil makbuzu veya fatura, İşletme tescil belgesi, hayvan pasaportu veya veteriner sağlık raporu, kesim cetveli evrakları ile birlikte ilçe müdürlüğümüze başvuru yapmaları gerekmektedir" dedi.
Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)