Türkiye genelinde 'Mercek-26' operasyonları
Türkiye genelinde 'Mercek-26' operasyonları
Otomobilin çarptığı genç, 12 gün sonra öldü
Otomobilin çarptığı genç, 12 gün sonra öldü
Harry Potter'ın ünlü oyuncusu Maggie Smith hayatını kaybetti
Harry Potter'ın ünlü oyuncusu Maggie Smith hayatını kaybetti
Başkan Uysal'dan festival teşekkürü
Başkan Uysal'dan festival teşekkürü
29 Kasım 2011 Salı - 14:04

Avrupa'nın ikinci büyük akvaryumunun temeli Antalya'da atıldı

Antalya'da 5 milyon litre su kapasitesiyle, İspanya'daki 7 milyon litrelik akvaryumdan sonra Avrupa'nın en büyük ikinci akvaryumu olan 'Antalya Aquarium'un temeli atıldı.

Avrupa nın ikinci büyük akvaryumunun temeli Antalya da atıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yap- işlet- devret modeliyle hayata geçirdiği, 80 milyon lira yatırım bütçesi olan Konyaaltı Olbia Kanyonu'nda yer alan Antalya Aquarium kapılarını 1 Temmuz'da açacak. 12 bin metrekare alan üzerine kurulan projede akvaryumlarını yanı sıra kurulacak İglo Köyü ve Noel Baba eviyle güneşin ve denizin kenti Antalya'da 12 ay kar yağacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yap- işlet- devret modeliyle hayata geçirdiği ve 5 milyon litre su kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük ikinci akvaryum tankına, 131 metrelik uzunluğuyla Avrupa'nın en uzun akvaryum tüneline sahip Antalya Aquarium'un temel atma töreni düzenlendi. Konyaaltı Olbia Kanyonu'nda 12 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek projenin temel atma törenine Antalya Vali Vekili Ali Nazım Balcıoğlu başkanlığındaki Antalya protokolü, siyasiler ve Antalya'nın eski belediye başkanları Bekir Kumbul ve Hasan Subaşı katıldı.

"YAŞADIĞIM KISKANÇLIK DUYGUSUNU GİDERECEK BİR PROJE"

Temel atma töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, kent adına gurur dolu bir haftanın yaşandığını söyledi. Antalya'nın önce Paris'te 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla gerçekleştirilecek EXPO 2016'nın bayrağını aldığını hatırlatan Başkan Akaydın, "Bugün ise bir vizyon projenin temelini atıyoruz. Bu vizyon projeyi 2.5 yılda geliştirdik. Bu projenin gerçekleşmesinde katkı koyan cesur Türk işadamlarına teşekkür ediyorum. Cesaret etmesi zor ve iddialı bir proje ve benim yurtdışında gezdiğimiz diğer akvaryumlarda yaşadığım kıskançlık duygusunu, İstanbul Bayrampaşa'da yaşadığım kıskançlık duygusunu fazlasıyla giderecek bir proje. Antalyalılarımıza hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Antalya Aquarium'un bir çok 'en'e sahip bir çalışma olduğunu belirten Başkan Akaydın, projenin yılda 10 milyonun üzerinde yabancı turisti ağırlayan Antalya'da cazibe merkezi ihtiyacını bir ölçüde azaltacağını söyledi. Kent merkezinin cazibe noktaları arasında tarihi Kaleiçi, Yat Limanı ve Antalya Müzesi dışında bir yer olmadığını belirten Başkan Akaydın, şunları söyledi:

"Bugünden itibaren daha önce başlattığımız 'Canyon' projesiyle birlikte Konyaaltı bölgesinin turistler için ciddi bir cazibe merkezi olacağını iddia ediyorum. Antalya Aquarium'un hemen arkasında yapacağımız tiyatro müzesi okulu ve dinazor parkı projesiyle birlikte çok güzel bir mekan yaratıyoruz. Bu projeyi özel kılan bir diğer özellik ise 12 bin metrekare alanda kot farkını kullanarak yer altını kullanıldığı için Antalya'nın sülietini bozacak nitelikle olmayacak."

AQARİUM'DA SOĞUK DÜNYA
Antalya Akvaryum Şirketi yetkililerinden İrfan Demirok, Türkiye ölçeğinde başlayan Antalya Aquarium projesinin Türk mimar ve mühendislerinin titizliği ve özeniyle dünyanın en prestijli projelerinden biri haline geldiğini söyledi. Akvaryum kompleksinde her detayın titizlikle tasarlandığını ve her anlamda dünya standartlarında örnek teşkil edeceğini vurgulayan Demirok, akvaryumun sualtı dekorasyonuyla ilgili İtalyan heykeltıraş Benedetti ile anlaşıldığını kaydetti. Dekorasyonlarının Ekim ayında Güney Afrika'da üretilmeye başlandığını belirten Demirok, Antalya Aquarium'un 'en'lerini ise şöyle sıraladı: "Antalya Aquarium'da, dünya denizleri, okyanuslar, Türkiye denizleri, nehirleri, gölleri, zehirli türler ve denizanaları gibi 36 farklı temada akvaryum tankı yer alacak. Yer alacak bir diğer sürpriz ise 1500 metrekarelik kapalı alanda, içerisinde gerçek kar yağan ve özel ısı dengeleyici kıyafetler giyilerek ziyaret edilebilecek kafe ve restoranların da bulunacağı, isteyenlerin kızağa binerek veya kardan adam yaparak vakit geçirebilecekleri İglo Köyü ve Noel Baba'nın evinin de yer alacağı 'Soğuk Dünya' olacak."
Antalya Aquarium temel atma töreninde konuşmaların ardından aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın eşi Günseli Akaydın'ın da bulunduğu protokol hep birlikte düğmeye basarak projenin ilk betonunu attı.
 
 

 
GATAB’ın Mobese açılışı Perşembe günü
 
Kopya kredi kartıyla 5 milyon dolarlık vurgun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GATAB’ın Mobese açılışı Perşembe günü
Çamyuva, Göynük, Tekirova Beldeleri ile Kuzdere Mahallesini kapsayan ve ...
Tecavüzcü babaya 28 yıl hapis
Antalya'da görme engelli ve aynı zamanda albino olan kızı 16 yaşındaki ...
Hastanede yataktan düşen kadının dalağı patladı
Antalya'da yumurtalıklarındaki kisti aldırmak için özel bir hastanede ...
 
'Tropikal dede' Karambola üretti
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 'Tropikal Dede' olarak bilinen çiftçi 81 ...
CHP'Lİ BABANIN DİNİ BÜTÜN OĞLU
Bir varmış, bir yokmuş deyip öyle fazla gerilere gitmemek lazım. Çünkü ...
Veresiye yemek vermeyince dayak yedi
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde restoran işleten Rafet Gündüz, veresiye ...
 
Müftüden depremzedelere 'sabredin' çağrısı
Alanya Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar, Van'da meydana gelen depremin ardından ...
Bisikletle Dünya turu yapan çifte Türk usulü uğurlama
Almanya'dan bisikletleriyle dünya turuna çıkan Olaf ve Kerstin Wotruba ...
Atatürk ve deniz sevgisi
Değerli Denizci dostlarımız sizlere bu yazımda Atamızın denizciliğine ...
 
Dursun Gündoğdu
Değirmenin suyu nereden geliyor?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ölüm yatının sırları
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Diplomatik gelişmeler
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva