Sinan Ateş davasında ilk duruşma başladı
Sinan Ateş davasında ilk duruşma başladı
Haziran sıcağı meyveleri kuruttu
Haziran sıcağı meyveleri kuruttu
İzmir'de yangın nedeniyle 335 hayvan koruma altına alındı
İzmir'de yangın nedeniyle 335 hayvan koruma altına alındı
Rahatsızlanan yolcu için Antalya'ya mecburi iniş
Rahatsızlanan yolcu için Antalya'ya mecburi iniş
6 Ocak 2016 Çarşamba - 17:48

Antalya'daki o intiharı Barış Yarkadaş Meclis'e taşıdı

Antalya'da uğradığı cinsel istismarın ruh sağlığını bozacak mahiyette olmadığı yönünde rapor verilen 15 yaşındaki Rüya Duman, rapordan 10 gün sonra yaşamına son verdi. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, intihar eden çocuğu Meclis'e taşıdı.

Antalya daki o intiharı Barış Yarkadaş Meclis e taşıdı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cinsel istismarın ruh sağlığını bozacak mahiyette olmadığı yönünde rapor verilen 15 yaşındaki Rüya Duman, rapordan 10 gün sonra yaşamına son vermesini gündeme getirdi. Yarkadaş, AKP'lilerin tepki gösterdiği konuşmasında "Antalya Adli Tıp Kurumu'nda Hüseyin Üzmez'leri koruma geleneği devam ediyor. Bu çocuğun ölümünden siz sorumlusunuz" ifadesini kullandı.

RAPORLAR NEDEN BUHARLAŞTI?

MHP'nin "Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Kurulsun" önergesi üzerine söz alan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Türkiye'deki kayıp çocukların sayısı, AKP'nin ifade ettiği üzere 800 değil, yedi bindir" dedi. CHP'li vekil, "AKP rakamların yükseldiğini görünce, her yıl bu konuda rapor açıklayan Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi'nin çalışmalarını durdurdu. Daire'nin açıkladığı raporlar, 2012 sonrası buharlaştı. Daire, kayıp çocuk sayısı fazla olduğu için rapor hazırlamıyor" ifadesini kullandı.

'IŞİD'E KARŞI HİÇBİR ŞEY YAPILMIYOR'

Bir çok çocuğun terör örgütü IŞİD tarafından kaçırıldığını, ailelerin her gün CHP milletvekillerini arayarak dert yandığını da belirten Yarkadaş, "Aileler polise bilgi verdiklerini söylüyor. Polisin ise herhangi bir çaba göstermediğinden dert yanıyor. Bu bile, sizin kayıp çocuklar konusunda hassas olmadığınızın göstergesidir" dedi.

AKP'nin 2013 yılında kurulan Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu'nu işlevsiz hale getirdiğini de belirten Yarkadaş, komisyonda görev alan AKP'li Halide İncekara'nın gazetelere yansıyan sözlerini okudu. İncekara'nın, kayıp çocuklarla ilgili olarak hükümetin duyarsız kalmasından şikayet ettiğini belirten Yarkadaş, "Sizin arkadaşınız bile bunu itiraf etmiş" dedi.

'ADLİ TIP NEYE HİZMET EDİYOR?'

Konuşmasını, "Sadece kayıp çocuklardan bahsetmeyelim; bir de yaşarken kaybedilen çocuklarımızı konuşalım" diye sürdüren Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı: "AKP zihniyetinin, yaşarken öldürdüğü çocuklarımız var. İşte bunlardan biri... Antalya'da az önce bir çocuk intihar etti. 15 yaşındaki çocuk, bir adam tarafından alıkonuluyor, bir bodruma götürülüyor ve tacize uğruyor. Şahıs, ihbar sonucu gözaltına alınıyor. Savcı, Adli Tıp'tan gelen rapor sonucu, herhangi bir soruşturmaya gerek görmediğini söylüyor ve soruşturma açmıyor. Dosyayı da kapatıyor. Savcının, herhangi bir soruşturma açmaması, bu çocuğu intihara sürükledi."

'BU TAM BİR KEPAZELİKTİR!'

AKP'li vekillerin, "Bizimle ne ilgisi var, AK Parti ile ne ilgisi var?" itirazı üzerine cevap veren Yarkadaş, "Hukukla herhangi bir ilginiz olmadığı, hukuku ayaklar altına aldığınız için, bilmezsiniz. Anlatayım" dedi. Yarkadaş, "Bu savcı, Adli Tıp'ta devam eden Hüseyin Üzmezleri koruma geleneğinin sonucu yazılan rapora göre hareket ediyor. Adli Tıp'ta kepaze bir rapor yazılıyor. Çocuğun ruh sağlığının bozulmadığı söyleniyor. Oysa ki; rapor böyle gelse bile, hürriyeti tahdit ve alıkonma dolayısıyla soruşturma açılmalıydı" ifadesini kullandı.

ADALET BAKANI'NA ÇAĞRI

Adalet Bakanı'na kürsüden çağrıda bulunan Yarkadaş, "Bu raporlar, bu kepazelikler Adli Tıp'ı yandaşlaştırmanın sonucudur. Gelin bu çocuğun ölümü karşısında sessiz kalmayın. 15 yaşındaki bu çocuk, hepimizin çocuğudur. Bu ölümle ilgili derhal soruşturma açılmasını sağlayın" çağrısında bulundu. Yarkadaş, AKP'nin son dönemde terörle mücadale adı altında, bölge halkına tecrit uyguladığını da belirterek, "Terörle mücadele ediyorum adı altında 52 çocuğun ölümüne yol açıldı. Suriyeli çocuklar, sizin yüzünüzden bu ülkede dilenci haline getirildi. Bütün bunlardan sorumlusunuz. Bu utanç sizindir" dedi.

'CUMHURİYET ÜZERİNDEN GÖZDAĞI VERİLİYOR'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, konuşmasında Cumhuriyet Gazetesi İzmir Muhabiri Hakan Dirik'in yaptığı bir haberden dolayı Cinayet Bürosu'na çağrıldığını belirtti. Yarkadaş, Bu tavır, gazetecilere hakarettir ve gözdağıdır" ifadesini kullandı. (DHA)
 

 
15 yıl önce kalp nakli olan hastaya böbrek nakli
 
Osman Nuri Gülay Ankara'ya atandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ferda yılmaz 7 Ocak 2016 Perşembe 23:25

Antalya'da 1 milletvekili vardi O da Yıldıray Sapan dı. Ondan baska herkes suya sabuna dokunmayan islerle mesgul.kendini onun gibi atese atacak adam bulunmaz.

Yorumu oyla      3      3  
denizz 7 Ocak 2016 Perşembe 02:01

Onlar Antalya'da birbirlerini yemekle meşguller .)))

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sapan susmazsa gönderilecek
Gün Haber'in 4 Ocak'ta verdiği, Yıldıray Sapan'a 'Disiplin tehditi' haberi, ...
Sapan'a disiplin tehditi
CHP’den kongre sürecinde başlayan tartışmalar sürüyor. Bu kez, Antalya ...
Kamer Genç öldü mü?..
CHP eski Tunceili Milletvekili Kamer Genç'in öldüğü iddiasına ilişkin ...
 
Kadınlar nerede?
Antalya Muratpaşa'da yılın son 'Muhtarlar Meclisi' toplandı. Sadece 3 ...
Esen'in listesi delindi
CHP'nin yeni Antalya İl Başkanı Semih Esen'in, kadın kontenjanından erkekleri ...
Gürsel Tekin neden aradı?
Antalyalı gazeteci Ali Tongülüs, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in kendisini ...
 
Skandal
CHP Antalya'da hafta sonu oldukça olaylı geçen bir kongre yaptı. O kongrede ...
Siyasi kulisler
Biri Antalya diğeri Ankara'dan iki siyasi kulis...
CHP Esen ile yola devam
CHP Antalya İl Kongresi'ni mevcut başkan Semih Esen kazandı.
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Barışçı adımlar
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Sıcak çok sıcak / Kemer ve sanat
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Milenyum sıcakları kavuruyor
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva