THY Dünya Golf Kupası Antalya'da
THY Dünya Golf Kupası Antalya'da
ENAG enflasyon verilerini açıkladı
ENAG enflasyon verilerini açıkladı
Bürokraside yeni atamalar Resmi Gazete'de...
Bürokraside yeni atamalar Resmi Gazete'de...
Serik'te keçiboynuzu uyarısı
Serik'te keçiboynuzu uyarısı
28 Aralık 2015 Pazartesi - 09:41

Skandal

CHP Antalya'da hafta sonu oldukça olaylı geçen bir kongre yaptı. O kongrede neler oldu, kim ne dedi, kısa bir hatırlatma yapıp, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in bir skandal olayını da Antalya Ekspres Gazetesi'nden Tülin Korkutelmalıoğlu'nun kaleminden aktaralım.

Skandal
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhuriyet Halk Partisinin 35. Olağan Antalya İl Kongresi olaylı geçti. Konyaaltı Sporlant Tesislerinde yapılan il kongresinde, il başkanlığı için ilk etapta 5 aday yarıştı. Semih Esen, Tuncay Ercenk, Yıldıray Sapan, Mustafa Şeker ve Bahadır Manyaslıoğlu’nun yarıştığı kongrenin belirtilen saatten 3 saat sonra başlaması partililer arasında tansiyonu yükseltti. Saat 10.00 da başlama kararı alınan kongrenin saat 13.00 da başlamasını bazı partililer, alkışlarla protesto etti.

“KAŞLIYIZ, HAKLIYIZ SLOGANLARI ATILDI”

Cuma günü kongresi yapılan CHP Kaş İlçe Örgütü devam eden 3 günlük itiraz süresi nedeniyle il kongresine delege gönderemedi. CHP Kaş örgütü kongre salonunda yerini alarak “Kaşlıyız, Haklıyız” sloganları attılar. İl Başkan adayı Semih Esen’in konuşması sırasında kongre salonunu terk eden CHP Kaş ilçe örgütü, diğer adayların konuşmasında tekrar salona girdiler.

BAYKAL’A PROTOKOLDE YER AYRILMADI

Kongre salonuna il başkan adaylarının ardından, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal geldi. Partililerle tek tek tokalaşan Baykal, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın’la tokalaşmadı. Milletvekili Baykal, kendisine yer ayrılmadığı için il delegelerinin bulunduğu protokolün arkasına oturdu. Basın mensuplarının uzun süre Baykal’ı görüntülemesi üzerine CHP İl başkan adayı Semih Esen’in daveti üzerine, ön sıraya protokolün yanına alındı.

ŞEKER, ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kongresine, CHP Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara, Çetin Osman Budak ve Devrim Kök, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç katıldı. Blok liste yapılan il kongresinde, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın başkanlığını yaptığı divana listeler verilirken Mustafa Şeker adaylıktan çekildiğini divana bildirerek, Yıldıray Sapan’ın saflarına geçti.

BLOK LİSTEYLE SEÇİME GİDİLDİ

Mevcut İl başkanı Semih Esen’in il başkanlık seçiminin blok liste ile yapılması önerisi üzerine divan başkanlığı durumu delegelerin oylamasına sundu. Baykal blok liste için oy verirken, milletvekilleri Mustafa Akaydın ve Niyazi Nefi Kara çarşaf liste olması yönünde oy kullandı. Oylama sonucunda blok liste ile seçime gidilmesine karar verildi.

TELEVİZYON KUMANDASIYLA KÜRSÜYE ÇIKTI

CHP İl başkan adayı Yıldıray Sapan, adayların konuşmasına geçildiğinde kürsüye elinde televizyon kumandası ile çıktı. İsim açıklamadan eleştiriler yapan Sapan, il yönetiminin kumanda ile yönetildiğini ileri sürdü. ‘Uzaktan kumandayı kıracağım ve bu örgütü kimse kontrol altına alamayacak’ diyen İl başkan adayı Yıldıray Sapan, CHP Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a yönelik eleştirilerde de bulundu. Sapan, imza toplamak için gittiği bir delegenin oğlunun mevcut yerde çalıştığına değinerek, “Bu partili kadın bana imza vermedi? Benden özür dileyerek, sana imza verirsem oğlumu işten atarlar” dedi.

“UYSAL’I KONUŞTURMAK İSTEMEDİLER”

CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kürsüye çıkıp eleştirilere yanıt vermek istedi. İl başkan adayı Sapan ve destekçileri Uysal’ın konuşmasına müdahale edilmesi yönünde divana baskı uygulamak istedi. Yapılan baskılara kulak asmayan Belediye Başkanı Uysal, konuşmasına devam ederek, “Ben 1992 yılından itibaren sokakta afiş yapıştırmış, metin yazarlığı yapmış, il başkanlığı yapmış, partiden kovulduğunda bile partisini bırakıp, gitmemiş ve yine partide çalışmış bir arkadaşınızım. Bana o kadar çok hakaret edildi ki… Cevap vermek zorundayım” dedi.

BAŞKAN UYSAL’A SALDIRI

Öfkesini kontrol edemeyen bir gurup, Başkan Uysal’ın konuşma yaptığı kürsüye çıkarak saldırmak istedi. Yıldıray Sapan ile belediye başkanı Uysal taraftarları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bu arada Uysal ve Sapan polis eşliğinde kongre salonunun arka kapısından çıkarılarak, olay yerinden uzaklaştırıldı. Gerginliğin yatıştırılmasının ardından salondaki partililer dışarı çıkarılarak, oylamaya geçildi.

SALONA KOLKOLA GİRDİLER

Oylama sonunda Yıldıray Sapan 48, Bahadır Manyasoğlu 61, Tuncay Ercenk 213, Semih Esen ise 254 oy alarak yeniden başkanlık koltuğuna oturdu. Esen seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından salona Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile kolkola girerek, gövde gösterisi yaptı. Partililerle kürsüye çıkan İl başkanı Semih Esen’e az bir oy farkıyla başkanlığı kaçıran Tuncay Ercenk’de eşlik etti.

BAYKAL, “KEŞKE OLMASAYDI”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP İl kongresinde yaşanan tatsız olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Parti adına üzüntü verici bir olay yaşadıklarını belirten Milletvekili Deniz Baykal, “Keşke kongrede böyle bir olay hiç yaşanmasaydı. Gönül böyle olaylara tanık olmayı kesinlikle istemiyor. Ama maalesef parti kongrelerindeki böyle gerilimler, bazen bu aşamalara kadar gelebiliyor. Çok üzüntü verici bir durum” dedi.



SKANDAL... CHP'LİLER TURGAY GENÇ'İ TANIMADI...

Yanında nüfus cüzdanı bulunmayan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, sandık görevlilerine ehliyetini gösterdi. Sandık görevlileri nüfus cüzdanı olmadığı için Başkan Turgay Genç’e oyunu kullandırmak istemediler. Bir gazetecinin ‘Siz şaka mı yapıyorsunuz. Partinizin Belediye Başkanı Turgay Genç kendisi.. Tanımıyor musunuz yoksa? ” sözleri üzerine partili sandık görevlileri başkandan özür diledi. Sandık görevlilerinden bir bayan, “Kusura bakmayın sizi tanımıyorduk” dedi. Ve başkanın oy kullanmasına müsaade edildi.



 

 
Çavuşoğlu'na Hürrem Sultan tablosu hediye etttiler
 
Maraş katliamına protesto
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Aralık 2015 Salı 08:05

haberin başlığını okudun mu sen ?

Yorumu oyla      4      3  
CHP 28 Aralık 2015 Pazartesi 11:59

YA GAZETECİLİK YAPIYORSANIZ SİPARİŞ HABERLER YAPMAYIN BU SEÇİMDE 4 ADAY VARDI VE DİVANA ÜMİT UYSALIN KONUŞMASININ YANLIŞ OLDUĞUNU SAYIN YILDIRAY SAPAN HARİCİNDE DİĞER ADAYLARDA SERT TEPKİ VERDİ ONU O SAHNEDEN AŞAĞIYA İTENLER DE YILDIRAY BEYİ DESTEKLEYENLER DEĞİLDİ GÖRÜNTÜLERİ İZLEYİN VE KULAKTAN DUYMA FISILTI HABERİ YAPMAYIN....

Yorumu oyla      6      6  
28 Aralık 2015 Pazartesi 11:48

ne olacaktı partiye dün üye olupta bugün böyle görevler verirseniz olacağı bu.......

Yorumu oyla      7      3  
TÜZÜKKKK 28 Aralık 2015 Pazartesi 10:22

TARAFSIZ GAZETE !!!! DİVANA VERİLEN KONUŞMACI LİSTESİNİN DIŞINA ÇIKILAMAYACAĞINI, HEMEN OYLAMAYA GEÇİLMESİ GEREKTİĞİNİ YILDIRAY SAPANIN SON KONUŞMACI OLDUĞUNU, OYLAMAYA GEÇİLMEDEN ÖNCE ÜMİT UYSALIN KÜRSÜYE ÇIKMASININ CHP PARTİ TÜZÜĞÜNE AYKIRI OLDUĞUNU YAZMAYI UNUTTUNUZ SANIRIM

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyasi kulisler
Biri Antalya diğeri Ankara'dan iki siyasi kulis...
CHP Esen ile yola devam
CHP Antalya İl Kongresi'ni mevcut başkan Semih Esen kazandı.
CHP’de seçim günü
Bu hafta sonu 41 il örgütünde kongre heyecanı yaşanacak.
 
CHP’nin borçlarına Kök'ten inkar!
CHP Antalya il teşkilatının seçimlerde Antalya piyasasına yaptığı borçları ...
YSK kararı iptali iptal etti
Antalya'da CHP'nin cumartesi günü yapacağı il kongresinin Muratpaşa İlçe ...
AKP'de 54 istifa
AKP Genel Merkezi, Elazığ il teşkilatının yönetim kurulunun istifasını ...
 
CHP'de düğüm salonda çözülecek
ANTALYA'da CHP, cumartesi günü 6 adaylı başkanlık yarışına girecek. Kongre ...
CHP’nin borçlarını kim ödeyecek?
CHP’den alacaklılar mağdur duruma düştü. Antalya il teşkilatı üzerinden ...
İzmir'de kongre karıştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kontenjan milletvekillerine ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Barışçı adımlar
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Sıcak çok sıcak / Kemer ve sanat
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Milenyum sıcakları kavuruyor
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva