Kepez'deki yangın makilik alandan nar bahçesine sıçradı
Kepez'deki yangın makilik alandan nar bahçesine sıçradı
Serik Belediyespor'da Ceylani dönemi
Serik Belediyespor'da Ceylani dönemi
Her 2 dakikada 1 telefon
Her 2 dakikada 1 telefon
Spor spikeri Orhan Ayhan, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi
Spor spikeri Orhan Ayhan, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi
22 Aralık 2015 Salı - 16:22

CHP'de düğüm salonda çözülecek

ANTALYA'da CHP, cumartesi günü 6 adaylı başkanlık yarışına girecek. Kongre öncesi 'Adayım' diyen isimler, yarışa girebilmek için en az 63 delegenin imzasını almak zorunda. İmzayı tamamlayamayan ya da fark yiyen isimlerin salonda alacağı tavır, yeni il başkanı belirleyecek.

CHP de düğüm salonda çözülecek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP, Antalya'da 26 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek il kongresinde yeni il başkanı ve yönetimini belirleyecek. 6 adayıyla son yılların en bol adaylı yarışına hazırlanan CHP'de il yönetim kurulu, il disiplin kurulu ve Antalya milletvekillerinin dahil olduğu 627 kişilik delegasyon, yeni yönetimi belirlemek için oy kullanacak. Kongrede yeni yönetimle birlikte, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun devam edip etmeyeceğinin belli olacağı kurultayda oy kullanacak 28 delege de belirlenecek.

DEĞİŞİMİN YAŞANDIĞI İLÇELER

CHP'nin ilçelerde başlayan kongre sürecinde 9 ilçede yönetim değişti. Gazipaşa'da Ömer Güven, Alanya'da Ali Takavut, Manavgat'ta Aliye Coşar, Serik'te Osman Demiroğlu, İbradı'da Sami Demircioğlu, Akseki'de Selahattin Göğüş, Konyaaltı'nda İlhan Buğdaycı, Kemer'de Erdem Cesurkemer ve Demre'de Mustafa Caner CHP'nin yine ilçe başkanları oldu. Yönetimi değişen ilçeler, 227 kişilik delege ağırlığına sahip. Konyaaltı, il kongresinde oy kullanacak 57 delegesiyle ağırlığı bulunurken, onu 55 delegeyle Manavgat, 46 delegeyle Alanya, 30 delegeyle Serik, 13 delegesiyle Gazipaşa, 6 delegeyle Demre ve 5'er delegesiyle de İbradı ve Akseki takip ediyor.

GÖREVE DEVAM EDEN İSİMLER

CHP'de Gündoğmuş'ta Şakir Özdemir, Aksu'da Kenan Yıldız, Döşemealtı'ında Zekeriya Altun, Kepez'de Garip Erdoğan, Muratpaşa'da Ahmet Kumbul, Kumluca'da Kemal Öner, Finike'de Okan Tanır, Korkuteli'de Mehmet Küçükkavukçu ve Elmalı'da Şakir Aydın ise ilçe kongrelerinden koltuklarını koruyarak çıkan isimler oldu. Yönetimin değişmediği 9 ilçeden gelerek il kongresinde oy kullanacak delege sayısı 357. Başkanları değişmeyen ilçelerde Muratpaşa 176 delegeyle toplam delege sayısının yüzde 28'ini elinde bulunduruyor. Kepez'in 100, Kumluca'nın 16, Döşemealtı ve Finike'nin 13'er, Aksu ve Korkuteli'nin 12'şer, Elmalı'nın 10 ve Gündoğmuş'un 5 delegesi bulunuyor.

13 İLÇEDE TEK ADAY VARDI

Ancak CHP'nin 13 ilçesinde seçimler tek adayla gerçekleşti. Serik, Kepez, Alanya, Konyaaltı ve Gazipaşa'da ilçe başkanlığı için birden çok isim yarıştı. Manavgat ve Döşemealtı'nda ise 2 adaylı başlayan yarış, oylama öncesi tek adaya indi. Kaş'ta ise ilçe kongresi parti tüzüğüne aykırı yapıldığı gerekçesiyle iptal edildi. İptal nedeniyle 16 delegesi bulunan Kaş, il kongresinde yer almayacak.

ADAYLIK İÇİN İMZA TOPLAYACAKLAR

Cumartesi günü Konyaaltı'nda Sporland İsmet Selekler Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kongrede, 6 aday başkanlık için yarışacak. Ancak CHP'de tüzük uyarınca il başkan adaylığı, delegelerin imzasıyla mümkün oluyor. Kongrede aday olmak isteyenler önce delegenin yüzde 10'unun imzasını almak zorunlda. Yani CHP'de bir ismin 'Başkan adayıyım' demesi anlam taşımıyor, yarışa katılacakları delegeler imzalarıyla belirliyor. Yeterli imzaya ulaşamayan hiçbir aday kongrede başkan adayı olamıyor. Kongre salonuna İl Başkanı Semih Esen, eski milletvekilleri Yıldıray Sapan, Tuncay Ercenk, eski Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Manyaslıoğlu, Ali Kızılateş ve Mustafa Şeker başkan aday adayı olarak girecek.

SON KONGRELERDE NELER YAŞANDI

Son 7 yıl içinde 3 adaylı il kongrelerine sahne olan CHP, ilk kez bu kadar çok aday adayıyla kongreye gidecek. Ekim 2014'te Cavit Arı'nın il başkanlığına seçildiği kongre, Bahadır Manyaslıoğlu'nun da dahil olduğu 3'lü yarışa sahne oldu. CHP'de Devrim Kök'ün başkanlığa seçildiği Mayıs 2012'deki kongrede 4 aday adayı yarıştı. Menderes Dal çekildiğini açıklayınca oylama 3 aday arasında geçti. Özer Ülken il başkanı seçildiğinde Mart 2010'da yarış 3 aday adayıyla başladı. Ancak Menderes Dal, adaylardan Ömer Melli ekibinin imza barajını geçmesi için kendisine verdiği desteği reddederek yarıştan çekildi, sandığa iki adayla gidildi. Ömer Melli'nin il başkanı seçildiği Ocak 2008 kongresi de 3 aday adayıyla başladı. Aday adaylarından Yakup Ocak henüz kongrenin başında çekildi, Durmuş Atıcı yeterli imzayı toplayamadı ve sonuçta tek kalan Melli il başkanı seçildi.



KİM KİMDİR?

* İl Başkanı Esen, Cavit Arı'nın 7 Haziran seçimleri öncesi milletvekilliği adaylığı için istifasının ardından Genel Merkez tarafından şubat ayında göreve atandı. Arı yönetiminde İl Eğitim Sekreteri olan Esen, başkanlığı döneminde CHP için 5 milletvekilliğiyle sona eren 2 genel seçimi yaşadı, bir önseçim deneyimi yaşadı. Avukat olan 43 yaşındaki Esen evli ve 1 çocuk babası.

* Kongrenin en deneyimli adayı olarak yarışa giren Tuncay Ercenk, CHP'de 2 dönem il başkanlığı yaptı, 2002- 2007 yılları arasında partisini Antalya milletvekili olarak mecliste temsil etti. Avukat olan ve Antalya Barosu'nda da yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerde de bulunan 65 yaşındaki Ercenk, evli ve 2 çocuk babası.

* Kongrenin bir diğer adayı eski milletvekili Yıldıray Sapan, CHP'de merkez ilçe başkanlığı yaptı. CHP'nin Büyükşehir Belediyesi'nin kazandığı 2009 yerel seçimlerinde sahadaki isimler arasında yer aldı. Seçimlerin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde EKDAĞ Genel Müdürlüğü görevinde bulunan 48 yaşındaki Sapan, Büyükşehir Sosyal ve Sportif Faaliyetler Koordinatörü olarak çalıştı, Antalyaspor Yönetim Kurulu ve Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu üyeliği de yaptı. Sapan, 2011 yılında milletvekili seçildi. Yeniden aday olabilmek için Mart ayında girdiği önseçimde 2 bin 576 oy alan Sapan evli ve 2 çocuk babası.

* CHP'de başkanlık yarışının en genç ismi 41 yaşındaki Bahadır Manyaslıoğlu. Mimar Manyaslıoğlu, Devrim Kök'ün il başkanlığı döneminde il yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Ekim 2014'de Cavit Arı'nın karşısına il başkan adayı olarak çıktı. Genel Merkez'den başlayıp CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a kadar uzanan ittifakla Arı'nın aldığı 271 oy karşısında 185 oy almayı başardı. Manyaslıoğlu evli ve iki çocuk babası.

* Bir diğer aday 49 yaşındaki kadın doğum uzmanı Ali Kızılateş, CHP'de 2011 seçimlerinde milletvekili aday adayı, Mart 2014'te Konyaaltı Belediye Başkan aday adayı ve 7 Haziran ve ardından gerçekleşen 1 Kasım seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu. 7 Haziran seçimleri için yapılan önseçimde Kızılateş 3 bin 459 oy alarak 96 kişi arasında 21'inci oldu.

* Cumartesi günün yapılacak kongre için adaylığını açıklayan Mustafa Şeker ise 30 Kasım'da il binasında yanında 2 yaşındaki oğlu Yiğit Yusuf'u alarak basın toplantısı yaptı, ancak o günden sonra kendisini gören olmadı.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -
 

 
VTV’den tanıtım atağı
 
AKP'de 54 istifa
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
denizz 23 Aralık 2015 Çarşamba 03:30

#benimilbaskanimyildiraysapan Hayirli olsun.

Yorumu oyla      3      10  
ferda yılmaz 23 Aralık 2015 Çarşamba 03:28

Kim kimdir ' e gore semih esen ve bahadir manyasli ortak zira ikiside devrim kök umit uysal etkisinde. Ercenk dede olmuş. Deniz baykal taracindan yikdiray sapan a giciklik icin cikarildigi bariz. Şeker,beni biri ekibine alsin istiyor. Ali kizil da örtulu olarak baykal in itiklemesi. Yani kardesim velhasilkelam yine son 10 yildir oldugu gibi Yildiray Sapan dan baska gercekten akp ile savasacak adam yok. Onlar yandaş rantdaş , Yıldıray Sapan candaş yoldaş

Yorumu oyla      3      8  
.... 22 Aralık 2015 Salı 23:36

semih esen kazanır...çok doğru...çünkü,önceki il başkanı d.kökle beraber hareket ediyor,çünkü önceki b.şehir belediye başkanı m.akaydınla beraber hareket ediyor,çünkü önceki il başkanı ve halihazırda muratpaşa belediye başkanı ümit uysalla hareket ediyor....c.h.p bu insanlar sayesinde antalya da girdikleri tüm seçimlerde hezimee uğramışlar,heryere borç takmışlar,kendilerinden ve geleceklerinden başka bir kaygıları olmamış,hiçbir vizyon sahibi değiller...ama köşe başlarını tutmuşlar elbette kazanırlar...koskoca antalyada 5 mv.çıkarılmış,solun kalesi denilen ilçeler kaybedilmiş,büyükşehir kaybedilmiş,akp ile olan oy farkı 108 bine çıkmış bunlar hiç önemli değil...önemli olan akaydınlar,d.kökler milletvekili olsun,ümit uysal belediye başkanı olsun..aslolan bunlar...haaa..bu arada sultan yeğen gibiler de arada çıkıp bana ne düşecek dediği zaman da dur bekle seni de zamanı gelince vekl yapacağız diyecekler...işte sonuç ortada..helal olsun gene semih esen kazansın..kazansın ki,bir yandan akdeniz elektrik dağıtım şirketinin halak zulüm çektirdiği iddiasıyla chp protesto eylemleri düzenleyip halkı sokağa çağırsın bir yandan da bu şirketin avukatlığını yapssın...umarım umarım ben de çok istiyorum gerçekten semih esen kazansın..kazansın ki saadet zinciri bozulmasın....kazansın ki..il başkanlığının harcamaları sorgulanmasın..kazansın ki seçimler için genel merkezi gönderdiği 2 trilyon paranın akıbeti araştırılmasın...inşallah inşallah...bir aksilik olmaz da kazanır semih esen...

Yorumu oyla      7      6  
denizz 22 Aralık 2015 Salı 17:54

Semih ESEN çok rahat bir şekilde seçimi kazanır.Gerisi laf-ı güzaf.

Yorumu oyla      19      6  
Partili 22 Aralık 2015 Salı 17:35

Adayların parti için geçmişte neler yaptığı,hangi mücadelelerin içinden geçerek Chp ye ne kazandırmış?Hangi eylemlerle Akp yolsuzluklarını ortaya çıkarmış,Akp peşkeşlerine,Partiyi ayağa kaldırarak kim mücadele etmiş ve sonuç elde etmiş?İncelerseniz bir tek Yıldıray sapanın eylemleri,direnişleri ve sonuca endeksli başarılı mücadeleleri görülüyor...Yani Adaylar içinde,korkusuzca Akp siyasetine karşı durabilecek,örgütü harekete geçirebilecek ve Menderes Türeli yenebilecek bir tek isim var.. Yıldıray Sapan.. Akılla hareket eden delegeler,Yıldıray Sapanı Antalya il başkanı seçeceklerdir.

Yorumu oyla      4      18  
Delege 22 Aralık 2015 Salı 17:27

Adayların seceresine bakarsak,Antalya il başkanlığında ancak Yıldıray SapanBaşarılı olabilir gözüküyor.. Çünki Merkez ilçe başkanlığında Antalya ve parti için verdiği mücadele ortada..2005-2009 da Antalyada CHP örgütleri Yıldıray Sapanla Akp lileri bayağı incitmiş,Menderesi bıktırmıştı.. O dönem eylemlerin başını çeken Yıldıray Sapan,Mücadeleci gücüyle,Chpye olan inancıyla 2019 da Büyükşehirin tekrar Chp ye geçmesini sağlar.Antalya Chp İl Başkanı Yıldıray Sapan olmalıdır..

Yorumu oyla      4      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’nin borçlarını kim ödeyecek?
CHP’den alacaklılar mağdur duruma düştü. Antalya il teşkilatı üzerinden ...
İzmir'de kongre karıştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kontenjan milletvekillerine ...
CHP Kaş kongresi yeniden
DELEGE seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle iptal edilen CHP ...
 
AKP'de koltuk savaşları
AKP’de bakan yardımcılıkları için 100’ün üzerinde ismin yer aldığı bir ...
CHP İl Başkanı adayı Sapan: Tek hedef AKP
ANTALYA'da CHP'nin 26 Aralık'ta yapılacak il kongresinin 5'inci adayı, ...
Semih Esen'den çağrı var
CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, Ak Parti İl Başkanlığı'nın kamu kurum ...
 
CHP'de olağanüstü toplantı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Doğu ve Güneydoğu'daki İl Başkanlarını Ankara'ya çağırdı.
Baykal bu işin neresinde?
CHP Antalya il başkanlığı için sürpriz bir aday çıktı; Dr. Ali Kızılateş... ...
Tuğrul Türkeş'in kızına Antalya'da görev
MHP'den tartışmalı bir şekilde AK Parti'ye geçen Başbakan Yardımcısı Tuğrul ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Barışçı adımlar
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Sıcak çok sıcak / Kemer ve sanat
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Milenyum sıcakları kavuruyor
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva