İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
Demet Akalın ve Müge Anlı arasında 'Narin' krizi
Demet Akalın ve Müge Anlı arasında 'Narin' krizi
Şehit astsubay 20 gün önce sözlenmiş
Şehit astsubay 20 gün önce sözlenmiş
2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
18 Eylül 2024 Çarşamba - 13:45

Antalya'da kaçak Rus okulları mühürlendi

ANTALYA'da 'oyun evi' adı altında eğitim ve okul faaliyeti yürüttüğü tespit edilen kaçak Rus okulları, Antalya Valiliği kararıyla polis ve zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

Antalya da kaçak Rus okulları mühürlendi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Turizmde olduğu gibi yerleşik yaşamda da Ruslar başta olmak üzere Sovyetler Birliği'nden dağılan ülkelerin vatandaşları olarak bilinen BDT ülkeleri vatandaşlarının en çok tercih ettiği Antalya'da, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yaşanan göçle birlikte birçok sektörde kaçak faaliyetlere karşı denetim ve mücadele sürüyor. Bu ülkelerden gelenlerin tespit edilen kaçak faaliyetleri yetkili birimlerce durduruluyor ve idari para cezaları uygulanıyor.

BDT ÜLKELERİNDEN YOĞUN GÖÇ

Antalya Valiliği'nin ağustos ayı verilerine göre, toplam 128 bin 103 yerleşik yabancıdan 32 bin 450'si Rusya, 20 bin 73'ü Kazakistan, 15 bin 272'si Ukrayna, 10 bin 754'ü Kırgızistan olmak üzere çoğunluğunu BDT ülkeleri vatandaşları oluşturuyor. Kentte bu ülkelerden gelenlerin çocuklarının Rusya Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre eğitim verilen, Milli Eğitim Bakanlığı izinli Alanya, Muratpaşa ve Konyaaltı'ndaki üç Rus okulunun yanı sıra, son iki yıldır çok sayıda kaçak okul faaliyeti olduğu ortaya çıktı.

POLİS VE ZABITA MÜHÜRLEDİ

Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının belediyelerden alınan oyun evi ruhsatıyla okul faaliyeti yürüttüğü 7 okuldan şu ana kadar 6'sı kapatıldı, bir okul ise mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldı. Tamamı Konyaaltı ilçesindeki bu okullar, Antalya Valiliği kararı doğrultusunda polis ekipleri, Konyaaltı Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekiplerince mühürlendi.

DERNEK ADI ALTINDA OKUL ÇIKTI

Oyun evi ruhsatının yanı sıra, gençlik merkezi, dans okulu gibi çeşitli isimler altında belediyelerden aldıkları ruhsatlarla kaçak eğitim faaliyeti yaptığı tespit edilen bu okullardan birinin de bir derneğin terapi merkeziymiş gibi faaliyet gösterdiği belirlendi. Kapısında aile ve çocuk terapi derneği yazan ve Ukrayna'dan savaştan gelen çocuklar ve ailelerin yararlandığı belirtilen merkezde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün incelemelerinde, kaçak eğitim faaliyeti yapıldığı tespit edilerek, bu kapsamda polis ve zabıta ekiplerince mühürlendi.

VALİ ŞAHİN 7 KAÇAK OKUL TESPİT EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Vali Hulusi Şahin, Antalya'da birçok sektörde faaliyet gösteren ve en son eğitim-öğretim alanında da kaçak okullarıyla gündeme gelen Rus ve Ukraynalılarla ilgili devam eden süreç hakkında bilgi verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce bu okullarla ilgili yapılan incelemeler neticesinde kapatma kararı verildiğini açıklayan Vali Şahin, Konyaaltı bölgesinde Rus ve Ukraynalıların kaçak faaliyet gösteren 7 okulu bulunduğunu kaydetti. İlk tespitlerde belirlenen ve kapatma kararı verilen iki okuldan birinin kapatıldığını, diğerinin mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldığını anlatan Vali Şahin, "Diğerlerine de tebliğler yapıldı, eğitim-öğretim faaliyetleri durduruldu. Diğerini bizimkiler kapatıyor zaten. Faaliyetinden men ediyorlar. Yürütmeyi durdurma kararı alan devam ediyor. Şimdi onun sürecini takip ediyorlar. Bu arada ihbarlar ve tespitler devam ediyor. Beş yer daha bulmuşlar ama bunların bazıları gençlik merkezi gibi farklı yerlerden ruhsat almışlar, bir okul gibi değiller. Ama onların da hepsine tebligatlar yapılmış. 'Bu şekilde çalışamazsınız' denmiş. Ve eğitim faaliyetlerini kendi istekleriyle durdurmuşlar. Ruhsat süreçlerini devam ettiriyoruz" diye konuştu. 

4 OKUL, İDARİ PARA CEZASI UYGULANARAK KAPATILDI

Antalya'da 'oyun evi' adı altında eğitim ve okul faaliyeti yürüttüğü tespit edilen kaçak Rus okullarına ilişkin Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada, 4 okulun idari para cezası uygulanarak kapatıldığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Konyaaltı ilçesinde oyun merkezi ve eğitim derneği adı altında yabancı uyruklu öğrencilere yönelik izinsiz eğitim faaliyetleri yürüten 3 okul, 16 Eylül 2024 tarihinde, 1 okul 17 Eylül 2024 tarihinde olmak üzere toplamda 4 okul Konyaaltı Belediyesi Zabıta ekipleri eşliğinde Konyaaltı Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan İlçe İzleme ve Koordinasyon Komisyonu tarafından Antalya Valiliği makamının kapatma kararı onaylarına istinaden mühürlenerek kapatılmıştır. Kapatılan 4 izinsiz eğitim merkezinin yetkilileri Z.S., T.V., Y.F. ve Y.E.'ye brüt asgari ücretin 20 katı olmak üzere toplamda 1 milyon 600 bin 200 TL idari para cezası kesilmiştir. Konyaaltı İlçe İzleme ve Koordinasyon Komisyonu tarafından 'Eğitim merkezi, eğitim danışmanlığı, kariyer rehberliği, eğitim koçluğu, eğitim rehberliği, dil konuşma bozuklukları merkezi, konuşma terapisi, etüt merkezi, matematik kulübü' adı altında faaliyet gösteren merkezlere yönelik denetimler devam etmektedir. Açılış amacı dışında izinsiz eğitim öğretim faaliyetleri yapan merkezler tespit edildiği takdirde gerekli idari yaptırımlar uygulanmaya devam edecektir."

Mehmet KILIÇASLAN /ANTALYA,(DHA)

 
Candan kardeşlerin yargılanmasına devam ediliyor
 
Serik'te IPARD toplantısı yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arslanbucak Kubbeli Camii temeli atıldı
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde Arslanbucak Kubbeli Camii temel atma töreni düzenlendi.
Konyaaltı Yarbaşçandır’da yayla şenliği düzenlenecek
Konyaaltı Belediyesi Çandır fasulyesini duyurmak ve farkındalık yaratmak ...
Başkan Uysal: Sevgide, saygıda tasarruf yok
ANTALYA Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 8. Yöreler Renkler Festivali’nin ...
 
Ali Sabancı'nın tekne kazası sonrası ilk sorusu 'herkes hayatta mı' olmuş
ANTALYA'da konuşan iş insanı Ali Sabancı, geçen yıl ailesiyle geçirdiği ...
Vali Şahin'den Gaziler Günü mesajı
ANTALYA Valisi Hulusi Şahin, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Antalya'daki camilerde vaazla 'çırak' çağrısı yapılacak
ANTALYA İl Müftülüğü, 2 bin 500 sanayi işletmecisinin çırak sorununa çözüm ...
 
Antalya'nın eşsiz güzellikteki koyları, hayran bırakıyor
ANTALYA'nın Finike ilçesinde doğal güzelliğe sahip koylar, tatilcilerin ...
Boğulmak üzereyken deniz simidiyle kurtarıldı
ANTALYA'da Sahil Güvenlik ekipleri, denizde boğulma tehlikesi geçiren ...
Başkan Kotan balık mezatında
Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, 15 Eylül’de Akdeniz’de av yasağının ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da Tarzan Ağa'ya çok özel statü
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’yı kurtarmak istiyor
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ferit Demir gazeteciliği
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva