İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
Demet Akalın ve Müge Anlı arasında 'Narin' krizi
Demet Akalın ve Müge Anlı arasında 'Narin' krizi
Şehit astsubay 20 gün önce sözlenmiş
Şehit astsubay 20 gün önce sözlenmiş
2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
18 Eylül 2024 Çarşamba - 13:04

Arslanbucak Kubbeli Camii temeli atıldı

ANTALYA'nın Kemer ilçesinde Arslanbucak Kubbeli Camii temel atma töreni düzenlendi.

Arslanbucak Kubbeli Camii temeli atıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Arslanbucak Mahallesi'nde Türkiye Diyanet Vakfı ve Kemer Camileri ve Kuran Kursları Yaptırma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği tarafından 450 metrekare alan üzerine 290 metrekare olarak inşa edilecek, yaklaşık 300 kişinin ibadet edeceği 3 katlı, içerisinde ibadet alanı, Kuran kursu ve lojmanın bulunacağı Arslanbucak Kubbeli Camii için temel atma töreni düzenlendi. Törene Kaymakam Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Müftüsü Recep Balaban, Kemer Liman Başkanı Mustafa Halli, Türkiye Diyanet Vakfı ve Kemer Camileri ve Kuran Kursları Yaptırma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Akbaba ve yönetimi, emekli Antalya İl Müftüsü Osman Artan, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Tören Merkez Camii müezzini İsa Muhammed Hancıoğlu Kur'an-ı Kerim tilaveti okumasıyla başladı. Ardından Müftü Recep Balaban açılış konuşmasını yaptı. Balaban, "Şu anda Camiler ve Din Görevlileri Haftasındayız, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in mevlidi nebisini kutluyoruz. Peygamber Efendimiz de hadisi şeriflerinde buyururlar ki insanoğlu öldüğü zaman amel defteri kapanır ama şu 3 şahsın amel defteri kapanmaz, sadakayı cariye verenin yani böyle camii, mescit, Kuran kursu, yol, okul, hastane ve toplum faydasına eserler bırakan kimsenin amel defteri kapanmaz. Belki baştan sona bir camii yaptırmayız ama o inşaatın bir tuğlasını bir çimentosuna bir katkı vererek bunun sevabını ahirette, cennette yüce Rabbimizin mükafatını vereceğini belirtiyor Peygamber Efendimiz. Bunun dışında yeryüzünde hayırlı bir evlat bırakan ve üçüncü olarak da faydalı bir eser bir kitap ortaya çıkaran diyor Peygamber Efendimiz" dedi. Balaban konuşmasında cami inşaatına destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ederek hayırlarının Allah katında kabul olmasını temenni etti.

Kemer Camileri ve Kuran Kursları Yaptırma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Akbaba, "Camimiz 450 metrekare alan üzerine kurulu olup 3 kattan oluşmaktadır. İçerisinde ibadethane, lojman ve Kuran kursu bulunmaktadır. Bu çalışmalarımızın tamamı hayırseverlerimizin derneğimize ve Diyanet Vakfı'na yapılan desteleriyle yapılmaktadır. Allah tüm destek veren hayırseverlerimizden razı olsun. Bizler tüm harcamalarımızı istedikleri zaman hayırseverlerimizle paylaşmaktayız. Bu nedenle yaptıkları yardımların ne için harcandığını da görebilirler. Allah yapımına başladığımız Arslanbucak Kubbeli Camimizi kısa sürede bitirmeyi bizlere nasip etsin" diye konuştu.

Kaymakam Ahmet Solmaz da şunları söyledi:

"Arslanbucak Mahallemizde 1967 yılında inşa edilmiş olan camimizin, mahallemizin genişlemesi, cemaatimizin artması ve temel diğer dini hizmetlerin karşılanması konusunda yetersiz kalmaya başlamasıyla 2023 yılında camimiz yeniden yapılmak üzere yıkılmış, biz de ilk geldiğimiz zamanlarda bu konuya vakıf olmuştuk ve yeniden hızlı şekilde inşası için hem mahalle sakinlerimiz, İlçe Müftülüğümüz, Belediye Başkanlığımız ile birlikte koordineli şekilde bu inşaatın temelinin atılması için çabalıyorduk. Bugün bizler de Allah'ın izniyle temelimizin atılmasına vesile olacağız, şahit olacağız. Bugüne kadar vatandaşlarımızın gayretleri ve duyarlılıklarıyla ilçemizde birçok camimizin inşaatına başlanmış ve güzel bir şekilde tamamlanmış. İnşallah Arslanbucak Kubbeli Camimizin de bugün temelini atıp gelecek yıl nasip olur ve herhangi bir mani çıkmaz ise nihayete erdirilecektir. Dernek Başkanımızın ve İlçe Müftümüzün söylediği gibi bu işlerin en önemli kısmı başlaması. Dediğim gibi devamı da bir şekilde gelecektir. Başından beri bu işe hayırsever olarak yaklaşan projenin hazırlanmasındaki mühendis arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, ağabeylerimiz başta olmak üzere bundan sonraki süreçte de hayırseverlerimizin vereceği destekleriyle bir an önce tamamlayarak vatandaşlarımızın ibadetlerini yapabilmeleri için açacağız inşallah."

Konuşmaların ardından Müftü Recep Balaban'ın yaptığı dua ile temel atma törenine geçildi. Temel atımı Kaymakam Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Müftüsü Recep Balaban ve Kemer Camileri ve Kuran Kursları Yaptırma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Akbaba tarafından gerçekleştirildi. 

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)

 
İtalyan efsane futbolcu Salvatore Schillaci, yaşamını yitirdi
 
Eşini, elektronik kelepçeliyken öldürmüş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konyaaltı Yarbaşçandır’da yayla şenliği düzenlenecek
Konyaaltı Belediyesi Çandır fasulyesini duyurmak ve farkındalık yaratmak ...
Başkan Uysal: Sevgide, saygıda tasarruf yok
ANTALYA Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 8. Yöreler Renkler Festivali’nin ...
Ali Sabancı'nın tekne kazası sonrası ilk sorusu 'herkes hayatta mı' olmuş
ANTALYA'da konuşan iş insanı Ali Sabancı, geçen yıl ailesiyle geçirdiği ...
 
Vali Şahin'den Gaziler Günü mesajı
ANTALYA Valisi Hulusi Şahin, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Antalya'daki camilerde vaazla 'çırak' çağrısı yapılacak
ANTALYA İl Müftülüğü, 2 bin 500 sanayi işletmecisinin çırak sorununa çözüm ...
Antalya'nın eşsiz güzellikteki koyları, hayran bırakıyor
ANTALYA'nın Finike ilçesinde doğal güzelliğe sahip koylar, tatilcilerin ...
 
Boğulmak üzereyken deniz simidiyle kurtarıldı
ANTALYA'da Sahil Güvenlik ekipleri, denizde boğulma tehlikesi geçiren ...
Başkan Kotan balık mezatında
Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, 15 Eylül’de Akdeniz’de av yasağının ...
Serikspor heyeti ziyaretler yaptı
SERİKSPOR FK Başkan Vekili Halil Deligöz ve beraberindeki heyet ilçede ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da Tarzan Ağa'ya çok özel statü
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’yı kurtarmak istiyor
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ferit Demir gazeteciliği
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva