AKÜ Aşçılık Programı öğrencileri ayrıca yarışma süresince organizasyon komitesine, jüriye ve yarışmacılara büyük bir özveriyle çalışarak yardımcı olmalarından dolayı herkesin takdirini kazandı. . AKÜ Aşçılık Programı mezunlarından Sercan Sağlık, Tarkan Tunç ve Mevlüt Özkaya da organizasyonda jüri üyesi olarak görev aldı.
Liseler kategorisinde 30 ve üniversiteler kategorisinde 49 ekibin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada lise öğrencileri tavuk yemeği, üniversite öğrencileri balık yemeği kategorilerinde yemeklerini yaparak jüri üyelerine sundu. Yarışma sonucunda, AKÜ Aşçılık Programı öğrencilerinden Nuray Erkoç ve Derya Çağlı'dan oluşan ekip ikinci olarak gümüş madalya aldı.
Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu birinci olurken, Gaziantep Üniversitesi Aşçılık Programı da üçüncü oldu. TAFED Başkanı Zeki Açıköz, desteklerinden dolayı başta AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak olmak üzere yarışma boyunca her türlü gayreti gösteren AKÜ Aşçılık Programı öğretim elemanlarına ve öğrencilerine teşekkür etti.