Başkan Kotan'dan YÖREX'te fasulye ikramı
Başkan Kotan'dan YÖREX'te fasulye ikramı
Antalya'da palyatif bakım merkezi açıldı
Antalya'da palyatif bakım merkezi açıldı
Altın Portakal'ın ilkini de 61'incisini de izledi
Altın Portakal'ın ilkini de 61'incisini de izledi
İl Sağlık Müdürü Özkan: Tüm eksikleri çözeceğiz
İl Sağlık Müdürü Özkan: Tüm eksikleri çözeceğiz
10 Ekim 2024 Perşembe - 14:43

ATSO başarıyı ödüllendirdi

ATSO'nun 142. Yıl Vergi ve Ali Bahar Özel Ödülleri töreninde, inovasyon, bilim, eğitim, çevre, sosyal sorumluluk ve basın gibi çeşitli kategorilerde ödüller sahiplerine verildi. Bu yıl, merhum ATSO Başkanı Ali Bahar anısına düzenlenen törenle iş dünyasının önemli isimleri ve kurumları onurlandırıldı

ATSO başarıyı ödüllendirdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO), Antalya’nın ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunan, bilinirliğini artıran ve fark yaratan kişi ve kurumları onurlandırmak amacıyla düzenlenen “ATSO 142. Yıl Vergi ve Ali Bahar Ödülleri Töreni” bu yıl merhum ATSO Başkanı Ali Bahar anısına gerçekleştirildi.

ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve ATSO Yönetim Kurulu ev sahipliğinde yapılan etkinlik, Antalya Valisi Hulusi Şahin, önceki dönem Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun, Dünya Odalar Federasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Genel Başkan Vekili ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere, ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, oda başkanları ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Ödül töreni öncesinde, Ali Bahar’ın sevdiği şarkılarla hazırlanan bir anma konseri verildi. Konserde, Kemer Belediyesi ATSO Kemer Eğitim ve Sanat Merkezi Öğrencileri ve Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası, Şef Furkan Üstündağ yönetiminde sahne aldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, bu yılki törenin, ATSO için hem büyük bir gurur, hem de derin hüzünle dolu olduğunu belirterek, “Üç ay önce aramızdan ayrılan değerli başkanımız Ali Bahar’ı anarken, onun vizyonu ve liderliğini her zaman saygıyla yad ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Kendisi, yalnızca Antalya iş dünyasına değil, tüm ülkemize katkı sağlayan, değer katan bir başkandı. Onun mücadele ruhu, bizler için her daim bir yol gösterici olacak, bizler de, onun adını yaşatmaya ve geleceğe olan inancımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

EN ÇOK VERGİ ÖDEYEN 7’NCİ İL ANTALYA

En fazla vergi ödeyen üyeleri ödüllendireceklerini de kaydeden Hacısüleyman, “Antalya olarak ülkemizin toplam vergi gelirlerindeki payımız, yüzde 1.6, başka bir deyişle, en çok vergi ödeyen 7’nci iliz. Bununla da gurur duyuyoruz. Ancak vergi sistemimizde ki en temel soruna da işaret etmeden geçmek istemiyorum. Biliyoruz ki kaynağı servet ve gelir olan vergilere dolaysız; kaynağı harcama olan vergilere ise dolaylı vergiler diyoruz. Bizde vergi gelirlerinin yüzde 70’e yakını dolaylı vergilerden oluşuyor. Gelişmiş ülkelerde durum bunun tam tersi. Dolaylı vergilerin payı yüzde 40-45 arasında” dedi.

“ANTALYA DÜNYA TİCARETİNİN MERKEZİ OLDU”

Antalya’nın tarım, ticaret, turizm ve sanayinin yıldızı olduğunu ifade eden Dünya Odalar Federasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Antalya bugün sadece Akdeniz’in değil dünya genelinde ticaretin merkezi olmuştur. 15 milyon turist, 5 milyar doların üzerinde tarımsal ihracat bu başarıyı somutlaştırıyor. Bizler için böyle gurur verici günde Antalya’nın yıldızlarıyla bir araya gelmekten dolayı memnunum” diye konuştu.

Sıkıntılı süreçte birlik ve beraberliğin muhafaza edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

“Birbirinizi ötekileştirmeyin, sevin. Farklı etkinlik, köken, inanç ya da siyasi görüşler olabilir. Farklı düşünceler olabilir. İnsan olmanın özelliği birbirimizi sevmekten geçer. Birbirinizi sevin ne olur. Bir kimseyi fikrinden, inancından, görünüşünden dolayı suçlamayın. Salona bakın birbirine benzeyen var mı? Parmak iziniz bile benzemiyor. Bize bir de beyin vermiş. Ne için vermiş? Düşünmeniz için. Farklı düşünen insanları sakın ha dışlamayın. Antalya’nın yangınlarında gördük herkes el kol oldu. Herkes buradaydı. Deprem de gördük. Sadece zor günde bir araya gelmek değil iyi günde de el kol olunca kazançlı çıkarız. Etrafımızdaki ateş geliyor. Cennet vatanda sıkıntıya girebiliriz.”

Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun Antalya milletvekili olarak kentin her türlü sorununu mecliste dile getirmeye çalıştığını söyledi.

ALİ BAHAR ÖDÜLLERİNİ BAHAR AİLESİ TAKDİM ETTİ

Törende, inovasyon ve dijital dönüşüm kategorisinde B2B Networking Yeni Nesil İş Yapma Modeli ile Onikinet Yazılım ve Danışmanlık A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Kızıltan ödül aldı. Bilim kategorisinde Meme Kanseri Tarama Sistemi MEKATA Projesi ile Hatice Küpeli ödüle layık görüldü. Mesleki ve teknik eğitimde Ali Bahar Antalya OSB Teknik Koleji ile eğitim kategorisinde Antalya OSB Eğitim ve Kültür Vakfı ödüllendirildi. Çevre kategorisinde “Temiz Sular Sağlıklı Gelecek Projesi” ile Prof. Dr. Ceren Karaman ödül alırken, sosyal sorumluluk kategorisinde “Çocuk Hakları ve Refahı için El Ele Projesi” ile Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği adına Prof. Dr. Fulya Sarvan, basın kategorisinde “Ara Eleman Evden Çıktı” haberiyle Hürriyet Gazetesi Akdeniz Temsilcisi Salim Uzun, Ali Bahar Özel Ödülleri’nin sahibi oldu. Ödülleri, Ali Bahar’ın annesi Melek Bahar, oğlu Tibet Bahar, kardeşi Berkay Bahar ve kuzeni Serkan Bahar birlikte takdim etti.

VALİ ŞAHİN’E ALİ BAHAR ÖZEL ÖDÜLÜ

ATSO 142. Yıl Vergi ve Ali Bahar Özel Ödülleri töreninde, Antalya Valisi Hulusi Şahin, göreve geldiği günden itibaren sivil toplum kuruluşları arasında kurduğu köprü ve ortak projelere katkılarından dolayı “Ali Bahar Özel Ödülü”nün sahibi oldu. Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem felaketinde, o dönemde Malatya Valisi olarak görev yapan Şahin, Antalya ve Malatya arasındaki koordinasyonda önemli bir rol üstlenmişti. Yine 11 ili etkileyen deprem felaketinde, Antalya’ya gelen 88 bin afetzede vatandaşa 1.5 ay boyunca konaklama imkanı sunan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Ali Bahar Özel Ödülü’ne layık görüldü. Kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında 2022 yılında hayata geçirdiği “Öğrenci Bir Gelecek, Her Eğitim Bir Işık Antalya'mıza” projesi ile ihtiyaç sahibi olan öğrencilere burs vererek eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesini sağlayan, ATSO ile imzaladığı protokol kapsamında da ATSO tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi 300 öğrenciye Ali Bahar adına eğitim hayatları boyunca burs desteği verecek olan VD Otomotiv Turizm Taş. Ltd. Şti. Yetkilisi Veli Demir, “Ali Bahar Özel Ödülleri” kategorisinde ödülün sahibi oldu. Kavaloğlu ve Demir’e ödülleri, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman tarafından takdim edildi.

Türkiye'nin ilk 500 firması arasına giren Yörükoğlu Süt ve Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin ödülünü yönetim kurulu vekili Doğukan Bulut (sol başta) aldı. Nişantaşı Üniversitesi mezunu 22 yaşındaki Bulut'a ödülü, Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun verdi.

FİRMALARA ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

ATSO'nun 142. Yıl Vergi ve Ali Bahar Ödülleri Töreni'nde, 2022 ve 2023 yıllarında gelir ve kurumlar vergisi kazanç sıralamasında dereceye giren firmalar ödüllerini aldı. Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firması arasında yer alan Antalya şirketleri ile Türkiye’nin ilk 500 ve ikinci 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Antalya firmaları da törende ödüllendirildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı vergi rekortmenleri listesinde yer alan ATSO üyeleri, Döviz Kazandırıcı Hizmetler ana kategorisinde; konaklama, hizmet ihracatı, seyahat acenteleri, sanayi ihracatı ve tarım ihracatı olmak üzere 5 ayrı kategoride dereceye giren firmalar ödüllerine kavuştu. Ayrıca, kuruluş tarihi itibariyle daha önce ödül almamış en eski 3 gerçek ve 3 tüzel kişiye de ödüller takdim edildi.

TİCARİ BİLANÇO KARI BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE DERECEYE GİREN MERKEZ ÜYELER

2022-2023 YILI GELİR VE KURUMLAR TİCARİ KAZANÇ SIRALAMASI

Kurumlar Vergisi- 2022

Fraport TAV Antalya Terminal İşletmeciliği Anonim Şirketi,

Eti Elektrometalürji Anonim Şirketi,

AGT Ağaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

Gelir Vergisi- 2022

Ali Özkan - Özkan Tuhafiye

Nejdet Kepez

Ali Çağlarsoy

Kurumlar Vergisi- 2023

Fraport TAV Antalya Yatırım Yapım ve İşletme Anonim Şirketi

Fraport TAV Antalya Terminal İşletmeciliği Anonim Şirketi

Gürol Otelcilik Turizm Danışmanlık ve Ticaret Anonim Şirketi  

Gelir Vergisi- 2023

Ali Özkan - Özkan Tuhafiye

Nejdet Kepez

Hüseyin Akçor

TÜRKİYE’NİN EN HIZLI BÜYÜYEN İLK 100’DE YER ALAN ANTALYA FİRMALARI

Hasvet Medikal Yazılım Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi  

Ankutsan Antalya Kutu Sanayi Oluklu Mukavva Kağıt Ticaret Anonim Şirketi  

Genetika Tohum Tarım İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi 

TÜRKİYE'NİN İLK VE İKİNCİ 500 SANAYİ KURULUŞU ARASINDA YER ALAN ANTALYA FİRMALARI

Türkiye’nin İlk 500 Sanayi Kuruluşu Arasında Yer Alan Antalya Firmaları

CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi  

Yörükoğlu Süt ve Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi 

Ankutsan Antalya Kutu Sanayi Oluklu Mukavva Kâğıt Ticaret Anonim Şirketi  

Türkiye’nin İkinci 500 Sanayi Kuruluşu Arasında Yer Alan Antalya Firmaları

Ekiciler Süt Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 

Esli Endüstriyel Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

GELİR İDARESİ VERGİ REKORTMENLERİ LİSTESİNDE YER ALAN ODA ÜYELERİ

2022 Yılı Kurumlar Vergisi Oda Üyesi İlk 3 Firma

Fraport TAV Antalya Terminal İşletmeciliği Anonim Şirketi  

İçtur Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

Ekpa Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi  

2022 Gelir Vergisi Gerçek Kişi Ticari İşletmesi Oda Üyesi İlk 3 Firma

Ali Özkan

Şakir Turgut

İzzet Münir Uzun

2023 Kurumlar Vergisi Oda Üyesi İlk 3 Firma

Fraport TAV Antalya Terminal İşletmeciliği Anonim Şirketi

Fraport TAV Antalya Yatırım Yapım ve İşletme Anonim Şirketi

Hastalya Otomotiv Yatırım ve Pazarlama Anonim Şirketi 

2023 Gelir Vergisi Gerçek Kişi Ticari İşletmesi Oda Üyesi İlk 3 Firma

Ali Özkan

Aytekin Poçins

Hüseyin Akçor

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER

Konaklama

Fine Otel Turizm İşletmecilik Anonim Şirketi

Adalı Otelcilik Turizm Organizasyon Ticaret Anonim Şirketi

Galeri Kristal Turizm İnşaat Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi

Hizmet İhracatı

Güneş Ekspres Havacılık Anonim Şirketi

Antalya Yaşam Hastaneleri Özel Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi

TDT Havacılık, Bakım ve Ticaret Anonim Şirketi

Seyahat Acenteleri

PGST Antalya Turizm Seyahat Acentesi Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

Anexservices Turizm Organizasyon Taşımacılık Ticaret Anonim Şirketi

MP Turkey Turizm Anonim Şirketi Antalya Şubesi

Sanayi İhracatı

Ankutsan Antalya Kutu Sanayi Oluklu Mukavva Kağıt Tic. A.Ş.

Cgr Mineral Dış Ticaret A.Ş.

Esli Endüstriyel Ürünler Pazarlama San. ve Tic. Ltd. Şti

Tarım İhracatı

Sinerji Lojistik Gıda Tarım Turizm Tekstil İnşaat Taşımacılık Danışmanlık İthalat İhracat San. ve Tic. Ltd. Şti.

Yüksel Tohum Tarım San. ve Tic. A.Ş.

Koç Zirai Ürünler San ve Tic. A.Ş.

BUGÜNE KADAR KURULUŞ TARİHİ İTİBARİ İLE ÖDÜL ALMAMIŞ ÜYELER

Tüzel Kişi

Antalya Tarım Üretim Danışmanlık ve Pazarlama Anonim Şirketi

Öz Ecza Deposu Anonim Şirketi

Tayaş Ev Aletleri İnşaat Taahhüt Turizm Pazarlama Ve Ticaret Limited Şirketi

Gerçek Kişi

Şaban Kaplan - Uzay Elektrik

Orhan Er

Şükrü Güler

 

Etiketler:
 
Antalya'da olaysız gün yok...
 
YÖREX'e ziyaretçi akını
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da olaysız gün yok...
ANTALYA'da iki grup arasında çıkan kavgayı telefonuyla görüntüleyen kişinin, ...
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde ilk 4’lü çapraz böbrek nakli
AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde 4 kişiye çapraz nakille böbrek nakledildi. ...
Başkan Kotan'dan YÖREX'te fasulye ikramı
KONYAALTI Belediyesi, kentin zengin kültürünü yaşatmayı amaçlayan Yöresel ...
 
Antalya'da lisenin yenilenen laboratuvarı açıldı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde Fen Lisesi ve Bilim Sanat Merkezi'nin ortaklaşa ...
Antalya'da palyatif bakım merkezi açıldı
ANTALYA Kepez Devlet Hastanesi bünyesinde palyatif bakım merkezi hizmete ...
AÜ GSF'den okullarda sanat dersi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Geleneksel Türk ...
 
Antalya'da bir annenin en acı feryadı
ANTALYA'da apartmanın önünde otururken kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ...
Altın Portakal'ın ilkini de 61'incisini de izledi
BU yıl 61'incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ...
Antalya'da iğrenç olay! Zihinsel engelli kızı istismar etti
ANTALYA'da yan komşusunun Gürcistan uyruklu zihinsel engelli kızı K.V.'ye ...
 
Dursun Gündoğdu
Özgür Özel'e Antalya'da racon kesen adam...
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Batsın bu dünya…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Acil durum provası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Toplumsal sıkıntılar
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile sizin için bir çağ kapanıp bir çağ başlıyor. Hayatınızın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva