Bu kapsamda üniversite öğrencilerine yönelik girişimcilik eğitimleri verilecek. SDÜ ile BAKA-KOSGEB Isparta İl Müdürlüğü arasında imzalanacak uygulamalı girişimcilik eğitimleri için işbirliği protokolü imzalandı.
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, iki kurum sayesinde girişimcilik yönünden geleceğe umutla baktıklarını belirterek, "BAKA'nın desteği ve KOSGEB'in gelecek vaat eden finansal destekleriyle yeni bir girişimcilik hamlesi başlatıldı. Bu iki kurumla ekonomik ve sosyal projeler itibariyle, baştan beri mükemmel bir dayanışma, iletişim ve işbirliğimiz var. Ve bunun semerelerini görüyoruz" dedi.
'GÜÇLÜ BİR İLETİŞİMSÖZ KONUSU'
Üniversite arazisi içerisine kalkınma ajansı desteğiyle yapılacak 'Gül Vadisi' projesinin onaylandığına dikkati Çeken Prof. Dr. İbicioğlu, "Bu, işbirliğinin neticesi. Ayrıca, şu ana kadar üniversitedeki birçok proje de geçmiş vaziyette. Arada güzel bir iletişim, dayanışma olmasaydı bu projelerin hiçbiri hayata geçmeyebilirdi" diye konuştu.
KOSGEB olarak girişimcilik kültürünü ülke genelinde yayma seferberliği içerisine girdiklerini belirten KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım da, Isparta'nın girişimcileriyle öne çıkan bir şehir olması için bu seferberle giriştiklerini vurguladı. Yıldırım, bu amaçla birçok kuruluşla işbirlikleri yaptıklarına işaret etti. Yıldırım, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, meslek kuruluşları, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve İş-Kur İl Müdürlüğü ile yaptıkları işbirliğinin sürdüğünü vurguladı.
SDÜ'yü de bu işbirliğinde yanlarında görmekten mutlu olduklarını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Bu işbirliğine vesile olan BAKA Genel Sekreterliği yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. İşbirliğinin devam etmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Uygulamalı girişimcilik eğitimleri sonrasında yeni iş kuracak girişimcilerimize 100 bin TL'ye kadar destek sağlıyoruz. Bunun 30 bin TL'si hibe, 70 bin TL'si 4 yıl vadeli 2 yıl geri ödemesiz, sonraki iki yıl içerisinde 8 eşit taksitle geri ödenen, faizsiz bir destek."
ÖĞRENCİLERE GİRŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ VERECEĞİZ
Üniversitenin bilimin merkezi olduğuna değinen BAKA Genel sekreteri Tuncay Engin de, "Üniversite geleceğe katkı ve değer üreten çalışmaların yapıldığı bir yer. İnanılmaz bir potansiyel, insan kaynağı ve bilgi kaynağı var. Dünyanın her yerindeki yeni uygulamalar, gelişmeler, buluşlar, patentler buralarda üretiliyor. Üniversitenin içinde girişimcilik eğitimlerini başlatacağız. İktisadi ve İdari Bilimler ve mühendislik fakültelerinin son sınıf öğrencilerine girişimcilik eğitimleri vereceğiz" dedi.
Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)