Açıklamada, yaz aylarında işlenen suçların başında plaj hırsızlığının geldiği kaydedildi.
Plaj hırsızlığının çoğunun doğu bölgelerinden 1-2 haftalığına grup halinde gelen kişilerce yapıldığı belirtilirken, şüphelilerin en fazla 2 hafta sonra kentten ayrıldığı kaydedildi. Yaz hırsızlığının diğer bir alanının da mesire yerleri ve ören yerleri ile tüm sahil bandındaki otoparklar olduğu belirtildi.
Yaz aylarında suçların artmasının bir nedeni olarak ise sezonluk nüfus artışı gösterildi. Yaz aylarında kentin nüfusunun 2-3 kat arttığı, bu nedenle kavga ve kişiye hakaret, taciz ve cinsel saldırı gibi suçlarda da artış olduğu kaydedildi.
Yaz döneminde, ev ve motor hırsızlıklarında da artış yaşandığı aktarıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, birçok olayın polisin müdahalesiyle aydınlatılabildiği, ancak vatandaşın da kendi önlemlerini alması gerektiği dile getirildi.
İşte öneriler
1- Kapı ve pencerelerin kilitli ve güvenli olduğundan emin olun ve apartman giriş kapısını her zaman kapalı tutun.
2- Tatile gittiğinizde veya evden uzun süre ayrı kaldığınızda posta kutusunun anahtarını komşunuza bırakmayı unutmayın. Hırsızlar posta kutusu dolu (elektrik, su, telefon faturası v.b.) olan daire sakinlerinin evde olmadığını kolayca anlıyor.
3- Plaja giderken değerli eşyalarınızı yanınıza almayın.
4- Otomobilinizi kısa süreli de olsa park ettiğinizde kontak anahtarını yanınıza almayı alışkanlık haline getirin. Aracınızın kapı ve pencerelerinin kapalı ve kilitli olduğundan emin olun.
5- Değerli eşyalarınızı aracın görünür yerlerine bırakmayın.
6- Otel odasında değerli eşya mutlaka kasada bulunmalıdır.
7- Yaz aylarında kapı ve pencereler genelde açık olduğundan can ve mal güvenliğine yönelik önlemleri alın.
Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)