Kursa, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi ve Elazığ Fırat Üniversitesi'nden yeni mezun 20 veteriner hekim katıldı. Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kazım Üstüner, her yıl 3 kez yapılan eğitimlerde suni tohumlamanın daha sağlıklı yapılması için veteriner hekim adaylarına eğitim verdiklerini belirtti.
Üstüner, "Biz her yıl yaz döneminde öğrenci arkadaşların okullarının bitimine yakın zamanda 3 suni tohumlama kursu düzenliyoruz. Talepler doğrultusunda üreticiye suni tohumlamanın sağlıklı verilebilmesi için 20'şer kişilik gruplar halinde 5 günlük eğitimlerimiz oluyor. İşletmelerde rektal ve servikal muayeneler yapıyoruz. Bu uygulamayı sürdürebilmek için veteriner fakülteleri, odalar ve işletmelerin iş birliği içerisinde olması gerekiyor" dedi.
MAKÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Ata, hayvan yetiştiriciliğinde dünyada en gelişmiş ve en yaygın yöntemin özellikle süt sığırlarında suni tohumlama uygulaması olduğunu söyledi.
Eğitimde veterinerlere Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Ata, Doç. Dr. Şükrü Güngör, Doç. Dr. Muhammet Enes İnanç tarafından suni tohumlama konusunda eğitim verildi.
Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |