Atık malzemeler kullanılarak kurulan 'Sıfır Atık Müzesi'nin açılış törenine Vali Yazıcı'nın yanı sıra Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve proje paydaşları katıldı.
KÜTÜPHANE TAMAMEN ATIK MALZEMELERDEN
Proje kapsamında 9 Aralık'tan itibaren atık malzeme toplamaya başladıklarını ifade eden 'Sıfır Atık Müzesi' projesi koordinatörü ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ayşe Ünal, 3 atölyede belediyelerden ve etraftan toplanan atık malzemeler ile çalışmalara başladıklarını söyledi. Ünal, "Bu çalışmalarda 14 tane öğretmen arkadaşımız görev aldı. Bu görev sırasında her bölüm kendi alanına uygun çalışmalar yaptı. 10 Şubat'ta kütüphanemiz tamamlandı. Kütüphanedeki tüm malzemeler atıklarla oluşturuldu" dedi.
GENÇLERE GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİ
Vali Ersin Yazıcı, gençlere geri dönüşüm ve sıfır atık bilincini aşılamayı istediklerini, bu kapsamda gerçekleştirilecek olan her türlü projeyi destekleyeceklerini söyledi. Vali Yazıcı, "Bu örnek müzemiz ve kütüphanemizin açılışını yapmaktan ötürü heyecan ve mutluluk duyuyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde başlatılan 'Sıfır Atık Müzesi' projemize 19 ilçemizden katkı sunan tüm öğretmen ve öğrencilerimize tebrik ediyorum. Müzenin gençlerde sıfır atık bilincine katkı sunacağına yürekten inanıyorum" dedi.
EĞİTİMDE NİTELİK VE KALİTE
Açılışın ardından 10-P sınıfını ziyaret ederek öğrencilere kitap hediye eden Vali Yazıcı, "Ben bu kitapları okumanız için hediye ediyorum. Mutlaka bu kitapları okuyun ve okuduğunuza dair geri bildirimlerinizi bana ulaştırın" dedi. Okulun konferans salonuna geçerek öğrencilerle kitap okuyup merak ettikleri soruları cevaplayan Vali Yazıcı, kitap okumanın faydaları, kitap okuma alışkanlığının önemi, dostluk ve yalan konuları üzerine sohbet etti. Vali Yazıcı, eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla projeyi başlattıklarını belirterek, "Projemizle geride kaldığını düşündüğümüz okulları harekete geçirmek istiyoruz. Her bölgemizde eğitim noktasında farkındalık oluşturup, aksaklıları çözmek istiyoruz" dedi.
HERKES SEVDİĞİ İŞİ YAPMALI
75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileriyle sohbetinde seçtikleri bölümleri ve neden çalışmanın gerektiğini soran Vali Yazıcı, "Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi var. Bu hiyerarşiye göre insanların yeme, içme, barınma ve güvenlik gibi ihtiyaçları vardır. Hepimiz yaşamımızı devam ettirmek için bir takım meslekleri seçiyoruz. Öncelikle bunun için buradayız. Bunlar en temel fizyolojik ihtiyaçlar. Herkes sevdiği işi yapmalı. Sevmediğimiz bir işi yaparsak mutlu olamayız. Bu çok önemli" diye konuştu. Vali Yazıcı, öğrencilerden gelecek için hayal kurmalarını öğütledi.
ANTALYA,(DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |