Belediye fuayesinde gerçekleşen açılışa Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural ve yönetim kurulu üyeleri, projede objektiflerin karşısına geçen özel çocuklar, aileleri ve onları fotoğraflayan AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf bölümü öğrencileri katıldı. Sergi açılışı, Tatyana ve Alp Hamarat çiftinin 11 yaşındaki çocukları Timur'la birlikte çaldıkları Hamarat Müzik Grubu'nun dinletisiyle başladı. Dinletinin ardından aileler adına projede mühendis olmuş şekilde objektiflere poz veren oğlu Çağatay Topuz'un annesi Ayşe Topuz kısa bir konuşma yaptı.
YÜREĞİ GÜZEL İNSANLAR
Hiçbir çocuğun bir diğerinden farklı olmadığını belirten anne Topuz, "Yüreği güzel insanları gördüğümüzde, sesimize ses olduklarında, gücümüze güç kattıklarında buna ilişkin inancımız tazeleniyor. Şimdi de bu güzel insanlar 'Düşler Günlüğü' projesini gerçekleştirdiler" diye konuştu. Konuşmasını ardından anne Topuz, kendisini büyük bir ilgiyle dinleyen Başkan Uysal'ın yanına giderek teşekkürlerini iletti.
ÇOCUKLAR HEPİMİZİN
Başkan Uysal ise burada yaptığı konuşmada bir toplumun çocuklarının bütün topluma ait olduğunu söyledi. Bunun istense dahi değiştirilemeyecek bir gerçek olduğunu aktaran Başkan Uysal, "Değiştirmeyi istemek için bir neden yoktur. Ama aklınızdan geçirseniz de hayat sizi yalanlar. Doğal denge sizi yalanlar. Çocuklarımız hepimizindir. Bütün çocuklarımız aynı yolda, aynı sokakta, aynı sosyal yaşam içinde, o ya da bu şekilde, yaşamlarını devam ettiriyorlar" diye konuştu.
Başkan Uysal konuşmasının ardından tören, projeye katılan 15 özel çocuğa fotoğraflarının hediye edilmesi ve hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.
DÜŞLER GÜNLÜĞÜ PROJESİ NEDİR?
Arda Çermik, Talha Uranlı, Nazlı Öztürk, Azra Erçin, Çağatay Topuz, Serdar Konca, Uygar Yıldız, Kaan Dülgeroğlu, Defne Aydın, Ecehan Ögüt, Mert Yaraşır, Hülya Kalkan, Yasin Çınar, Berranur Tat ve Zeynep Tuzlalı. Türkiye'de sayıları on binlerle ifade edilen özel çocuklardan sadece 15'i.
Muratpaşa Belediyesi ve AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Düşler Günlüğü adını verdiği projesi için aileler çocuklarının bir yeteneğinden yola çıkarak onlar için bir düş kurdu ve o düş bir mektupla yazıya döküldü. Bir hayalın anlattığı her mektup ise fakültenin Fotoğraf bölümünde eğitimine devam eden bir öğrenciye ulaştırıldı.
Öğrenciler de bir glütensiz kafenin hem pasta ustası hem patronu olan Nazlı'yı, ünlü bir piyanist olan Kaan'ı, başarılı bir yüzücü olan Azra'yı, dünyaca ünlü birer jimnastikçi olan Berranur ve Defne'yi, bir pop yıldızı olman Ecehan'ı, tiyatrocu olan Talha'yı o halleriyle fotoğrafladı.