Sağlık Bakanlığı tarafından Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği'nin 2014 yılında yayınlanmasının ardından akupunktur, hipnoz, apiterapi, fitoterapi, sülük tedavisi, kupa uygulaması, refleksoloji, ozon uygulaması, homeopati, karyopraktik ve osteopati uygulamaları ve eğitimleri bakanlık tarafından tescil edilen kurumlarca verilmeye başlandı. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği, Sağlık Bakanlığı'na yapılan başvuru kapsamında, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı GETAT'a denetimlerin ardından faaliyet izni aldı.
Merkezde ilk olarak apiterapi, fitoterapi, ozon, hipnoz, kupa ve akupunktur tedavileri uygulanmaya başlandı. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde düzenlenen basın toplantısı öncesinde, kupa uygulaması yapıldı.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarına son dönemlerde Türkiye'nin yanı sıra bütün dünyada ilginin arttığını söyledi. Bu uygulamaların günümüzde birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığına işaret eden Prof. Dr. Yılmaz, modern tıbbın hızla geliştiğine ancak bazı hastalıkların tedavisinde yeteri kadar başarılı olamadığını belirtti.
Prof. Dr. Yılmaz, geleneksel tıp uygulamalarının doğal olması ve hastaların çok fazla ilaç kullanmak istememeleri gibi sebeplerden dolayı hastalıklarına çare arayan birçok kişinin geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan tedavi metotlarına başvurduğunu ifade etti. Prof. Dr. Necat Yılmaz, "Alternatif tıp tedavilerinin popülaritesinin artmasındaki en büyük etken kuşkusuz yan etkilerinin oldukça düşük olmasıdır" diye konuştu.
Prof. Dr. Necat Yılmaz, "tescillenmiş, merkezimizde ilk olarak apiterapi, kupa uygulaması ve hipnoz alanında hekim ve diş hekimlerimize eğitimler planladık. Merkezimiz eğitimlerin yanı sıra bu alanda bilimsel çalışma yapmak isteyen hekimler için de bir merkez olma yolunda çalışmalarına devam edecektir" dedi.
ANTALYA, (DHA)