ADSO'dan müzik ziyafeti
ADSO'dan müzik ziyafeti
Antalya'da fakülteden sanat fışkırıyor
Antalya'da fakülteden sanat fışkırıyor
Muratpaşa'da kahve eşliğinde İngilizce pratiği
Muratpaşa'da kahve eşliğinde İngilizce pratiği
Martin Scorsese'un yeni filminde ünlüler geçidi
Martin Scorsese'un yeni filminde ünlüler geçidi
21 Ocak 2025 Salı - 20:47

Ümit Özdağ tutuklandı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ içi tutuklama kararı verildi.

Ümit Özdağ tutuklandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme' suçundan tutuklandı.

ÖZDAĞ'IN SAVCILIK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın savcılığında yaptığı açıklama ortaya çıktı. Özdağ'ın ifadesi şu şekilde;

*19 Ocak 2025 tarihindeki konuşma içeriğinde Recep Tayyip Erdoğan'a atfen sözler söylendi, Erdoğan'ın başbakanlığı ile ilgilidir. Bu mantıksal eleştiri mahiyetindeki ifadelerin 'Cumhurbaşkanı'na Hakaret' suçunu oluşturması mümkün değildir. Kullandığım X hesabı tamamen şahsıma ait olup, yalnızca tarafımdan kullanılmaktadır.

*Hesap üzerinden yapılan tüm paylaşımlar kısmından gerçekleştirilmiştir. Kayseri'de yaşanan olaylarda, bir Suriyeli genç, bir Suriyeli kadının tacizi yaşandı. Olay yerine gelen polis tacizciyi tutuklamak istemiş, ancak Suriyelinin ailesi ve çevredeki diğer Suriyeliler polise direnmiştir.

*Bunun üzerine Güneydoğu Anadolu'dan Kayseri'ye göç etmiş olanı, polis desteği için ortaya çıkan ve olaylar büyümüştü. Olayların duyulmamasıyla, Kayseri'nin farklı mahallelerinden insanlar olay yerine taşındı.

*Olayların başladığı gün, provokasyon yapan bir sosyal medya hesabına, 'Yanlış diyebilmek için açık adını buraya yazacaksın. Kayseri'ye gideceksin. Oradan sokaktan fotoğraf paylaşacaksın. Böyle sahte isimlerle sosyal medyadan Türk Milletini çağıracaksınız.

*Halk tepki gösterdi, bu yol ile kimse yollanmadı, sadece ülke emperyalizminin istediği gibi durduruldu. Suriyelileri, Afganları yollamak oyunu Zafer Partisi'ne vereceksin ve hukuk içinde gidecekler.

*Sevgili Kayserililer, polis bizim, devletimiz, ülke bizim. Şehrinize sahip olduğunuz çıktınız, artık evinize gidin. Bilinçli bilinçsiz tahrikçilere izin vermeyin' verdim. Aynı gün saat 00:41 ve 22:56'da Kayseri halkının evlerine dönmeye davet edilmeyen ve ayrılanlardan korunma ilanlarının alınması önerilen iki ayrı paylaşımda bulundum.

*Ayrıca ertesi gün 3 genel başkan yardımcımızı bölgeye göndererek, Zafer Partisi olaylarına katılmasını sağladım. Olaylara ilişkin raporlarda, Zafer Partisi mensuplarının bu olaylarında yer alan bilgilere ilişkin herhangi bir delil bulunmamaktadır.

*Sonuç olarak, üzerime atılımlı 'Cumhurbaşkanı'na Hakaret' ve 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme' suçlarının yasal unsurları oluşmamıştır. Zafer Partisi ve şahsım, sığınmacıların ülkelerine dönüşlerini uluslararası ve ulusal hukuk çerçeveleri ile desteklemektedir. Hakkımda takipsizlik bildirimini talep ediyorum.

 

 
Uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama
 
Ali Yılmaz'dan yeni yönetime; 'Hırsızlık varsa ortaya çıkarın'
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bolu'daki yangında Dilara öldü, babası kalp krizi geçirdi
BOLU'daki otel yangınında Mardinli Dilara Ermanoğlu (24) da yaşamını yitirdi. ...
Fenerbahçe acı haberi duyurdu
Fenerbahçe Spor Kulübü, Bolu Kartalkaya'da bulunan Grand Kartal Otel'de ...
Bıçaklı 'alacak' kavgası: 1 ölü, 4 tutuklama
GAZİANTEP'te, 'alacak' nedeniyle husumetli olan komşu aileler arasında ...
 
Gözde'nin iş arkadaşı: Kabloyla darbedildiğini söylemişti
İZMİR'de boşanma aşamasındaki eşi Gözde Karamus'u (29) öldürüp, intihar ...
Taziye evinde 2 kişiyi öldüren şüpheli tutuklandı
GAZİANTEP’in Nizip ilçesinde taziye evinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle ...
Kartalkaya'daki otel yangınında ölü sayısı 76 oldu
Bolu Kartalkaya'daki otel yangınında önce 66 olarak açıklanan hayatını ...
 
Prof. Dr. Canan Karatay, hakim karşısına çıktı
İÇ hastalıklar ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, eski hastasının ...
Ümit Özdağ adliyeye sevk edildi
'CUMHURBAŞKANINA hakaret' suçundan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ...
Türk bilim insanları Moğolistan’da Göktürk ve Uygur kalıntılarını inceledi
MOĞOLİSTAN’a giden bilim insanları sanat eseri ve arkeolojik kalıntılar, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da kuzular kurda emanet
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Adalet istiyoruz
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Küresel ısınmaya dur demeliyiz!
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
En akıllı ‘yapay zeka‘ mı?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Türkiye üçgeni
İsa Altun
İsa Altun
DARK WEB'E DİKKAT! 
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Şubat ayı, Koç burçları için önemli kararlar ve cesur adımların ayı olacak. Özellikle kariyerinizde hızlı gelişmeler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva