Her biri neredeyse milletvekillerinin mecliste verdiği soru önergesi niteliğindeki dilekçelere cevap yetiştirmekte zorlanan belediye çalışanları, çareyi Mustafa Kiriş klasörü açmakta buldu.
Antalya'da yaşayan emekli devlet memuru Mustafa Kiriş, yılın Ocak - Temmuz döneminde 8'i Antalya Valiliği üzerinden olmak üzere Büyükşehir Belediyesi'ne 31 dilekçe verdi. Her biri mecliste milletvekillerinin hükümeti denetlemek için verdiği soru önergelerini aratmayan dilekçelerinde Kiriş, Büyükşehir Belediyesi'nin abone olduğu yerel gazeteleri de sordu, yayalar için üstgeçit de talep etti. Hatta Kiriş, Belediye Başkanı Menderes Türel'in Etiler Mahallesi'nde yapacağı bir toplantıya 45 dakika geç geldiğini belirterek, "Kul hakkına inanıyor musunuz" diye de sordu.
Büyükşehir Belediyesi'ne ulaşan her dilekçesi, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığı'ndan sıra numarası alıp cevaplandırılmak üzere ilgili dairesine ulaştırılırken dilekçeler bu bürokratik yolculukta veri giriş memurundan, şube müdürüne oradan da daire başkanına kadar çıktı. Hatta bazı dilekçeler Genel Sekter Yardımcısı tarafından cevaplandırıldı. Kiriş'in dilekçeleriyle baş edemeyen büyükşehir personeli çareyi onun için ayrı bir klasör oluşturmakta buldu. Kiriş'in her gelen dilekçesi, ona verilen cevapla birlikte klasör içine tutulmaya başlandı.
Büyükşehir'de adına klasör oluşturulan tek isim olan, cep telefonu kullanmayan, elektronik posta adresi olmayan Mustafa Kiriş, dilekçelerini elden teslim ederken, postaya verdiği dilekçelerini ise iadeli taahhütlü göndermeyi tercih ediyor. Dilekçelerinin sonucunu da titizlikle takip eden Kiriş, zamanında cevaplandırılmayan ya da Büyükşehir Belediyesi'nin soyut ve genel olduğu gerekçesiyle işleme almadığı dilekçeleri için Antalya Valiliği'ne suç duyurusun da bulundu. Kiriş, 4 Haziran 2014'te verdiği bir dilekçeyi işleme almayan Büyükşehir Belediyesi hakkında 'zamanında cevaplandırılmadığı' gerekçesiyle bugüne kadar 11 suç duyurusunda bulundu.
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -