Derin Talu sosyal medyada gündeme oturdu
Derin Talu sosyal medyada gündeme oturdu
Ünlü oyuncu Berk Atan trafik kazası geçirdi
Ünlü oyuncu Berk Atan trafik kazası geçirdi
Kırmızı bültenle aranıyorlardı! Türkiye'ye getirildiler
Kırmızı bültenle aranıyorlardı! Türkiye'ye getirildiler
HSK kararı Resmi Gazete’de
HSK kararı Resmi Gazete’de
1 Nisan 2024 Pazartesi - 09:35

Tarihi seçim

Turgut Güngör

Tarihi seçim
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bugün 1 Nisan, dünyada şaka günü. Türkiye için halkın özlediği günlerin geri geldiği tarih. AKP'nin 22 yıl süren, en çok oy alan parti ve iktidar olma özelliği, yerel seçim sonuçları ile değişti. 31 Mart yerel seçimi emeklilerin, gençlerin ve bir anlamda Fenerbahçe'lilerin zaferiyle sonuçlandı. 

Seçimin odak noktası İstanbul oldu. İzmir yıllardır CHP'deydi. Ankara, Mansur Yavaş'la iyi bir çıkış yakaladı. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu faktörü, AKP ve özellikle Erdoğan için mutlaka yıkılması gereken bir rakip olarak görülüyordu. "İstanbul'u kazanan Türkiye'yi alır" seçimin mottosu oldu. AKP tüm gücüyle İstanbul'a yüklendi. Erdoğan, 17 Bakanı, bürokratları, başta Menzil ve İsmail Ağa olmak üzere sözde tarikat ve cemaatler, bir astronotu ve Orhan Gencebay, gece gündüz İstanbul kazan onlar kepçe oldular. 

AKP İÇİN HÜSRAN

Caddeler ve sokaklar Murat Kurum ile AKP ilçe belediye başkan adaylarının büyük bez posterleri ve afişleriyle donatıldı. Bugüne kadar görülen en büyük görsel şovlar yapıldı. Televizyon kanalları, radyo programları, gazeteler AKP adaylarının tanıtım reklamlarıyla doldu. Evlere torbalarda çay kahve paketleri bırakıldı. Bazı yerlerde ramazan için yiyecek yardımları yapıldı. Bayram harçlığı diye son günlerde paralar dağıtıldı. Sonuç AKP açısından tam bir hüsran, sağlam bir çöküş ve şok oldu.

Recep Tayyip Erdoğan tam 3 kez Ekrem İmamoğlu'na karşı yenildi. İstanbul'u kaybetmekle kalmadı, AKP'nin oy oranının düşmesine de engel olamadı. Bu durum iktidardaki bir siyasi lider için çok acı vericidir.

OYLAR CEVAP OLDU

 Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Halk bir parti devleti tarafından yönetilmeye isyan etti, çetelere ve yandaşlara sağlanan olanaklara dur dedi. Milletvekilleri yüzbinlerce maaş alırken, emeklilere bütçeden kaynak olmayışına tepki gösterdi. Seçimin bu sonuçları emeklilerin attığı tokattır. AKP çok sayıda ilde sandığa gömüldü. 

Kötü ekonomi, boş tencere iktidarı devirir. Vatandaş ucuz ekmek kuyruğuna girerken, iktidar partisinin anayasa değişikliği yapma isteği ters tepti. Bakanların enflasyonu düşürmek halka rahat geçim sağlamak yerine, İstanbul'da seçim çalışması yapması, verilen oylarla cevabını buldu.

 Türkiye'de siyaset bugünden itibaren yeni oluşumlara hazırlanıyor. Merkez sağ kayboldu. Milliyetçi partiler yeniden birleşmeye gidebilir. İslamcı partiler bir çatı altında buluşabilir.

POLİTİKA HAREKETLİ

 61 milyon seçmen 206 bin seçim sandığında Türkiye'nin kaderinde etkili oldu. CHP tarihinin en büyük seçim zaferini kazandı. Partideki değişim hareketinin başarıya ulaştığı ilk seçimde ortaya çıktı. Özgür Özel genel başkanlık sınavını başarıyla geçerek, rüştünü ispatladı. Ekrem İmamoğlu'nun 2028 seçiminde cumhurbaşkanı adayı olacağı kesinleşti. Kemal Kılıçdaroğlu ve altılı masanın yaşlı liderleri Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu siyasetten silinme noktasına geldi. Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan politikaya devam veya tamam kararı verme noktasına geldi. 

AKP artık siyaseten topal örnek konumunda bulunuyor. Erdoğan güven tazelemek için bir erken seçim isteyebilir. Kanal İstanbul artık nereye yapılır, zaman gösterecek. 

Bu seçim sonuçları Anadolu'nun uyanışıdır. Türkiye bir uyandı tam uyandı. Her parti boyunun ölçüsünü aldı.

Etiketler:
 
Benzin ve motorinde gözler tabelada: Zam var mı?
 
Doğu Karadeniz kırsalı yaşlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alanya'da seçimi CHP kazandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan ...
AKP'li Köse'nin Antalya değerlendirmesi: Şaşırdık
AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, büyükşehir belediye başkanlığı ...
CHP Antalya'da tarih yazdı
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı yeniden CHP’li Muhiddin Böcek seçildi. ...
 
Muhittin Böcek 2 dönem üst üste seçildi
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, resmi olmayan sonuçlara ...
Hakan Tütüncü seçim sonucu için ne dedi?
AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, seçim ...
Antalya'da demokrasi kahramanları
ANTALYA'nın Serik ilçesinde 32 yıl önce iki kolunu kaybeden Bülent Bodur ...
 
Antalya'da deprem; 4.2
AFAD: Saat 13.38'de Antalya Kaş'ta 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Rıza Sümer: 'Vatandaşın kararına saygımız sonsuz'
AK Parti Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer, 31 Mart Mahalli İdareler ...
Ümit Uysal. "Ülkemizin geleceği aydınlık olsun"
MURATPAŞA Belediye Başkanı ve adayı Ümit Uysal, oyunu Vali Hüsnü Tuğlu ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya turizmi bu velede yenik mi düşecek?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Antalya’dan hikayeler…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mehmetçik Avrupa'da
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Yazıklar olsun, yazıklar olsun…
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, 7 Nisan'da Merkür, 13 Nisan'da Venüs Balık burcunda ileri hareketine ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva