Yaklaşık 50 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya'da, 20 yılda 1234 kişi İslamiyeti seçti. Müslümanlığa geçenler, genellikle eski Sovyet cumhuriyetleri ile Almanya ve İngiltere vatandaşlarından oluştu. Çoğu Hıristiyan kadın olan din değiştirenlerin İslamiyeti seçmesinde ise bu dini beğenmesi, eşinin Müslüman olması, ezan sesi ve Hz. Muhammed'in hayatından etkilenmesi gibi sebeplerin rol oynadığı belirtildi.
İL MERKEZİNİ ALANYA İZLİYOR
Antalya'da bu yıl düzenlenen ihtida merasimlerinde 60 yabancı Müslüman oldu. İhtida merasimi yapılan müftülüklerdeki kayıtlara göre, son 20 yılda Antalya İl Müftülüğü'nde farklı dinden 664 kişi Müslüman oldu. Turizm faaliyetlerinin yoğun olduğu ve yerleşik yabancı sayısı ile öne çıkan Alanya'da 279, Manavgat'ta ise 147 kişi İslamiyet'i seçti. Diğer ilçelerde de Kemer'de 68, Serik'te 20, Kaş'ta 18, Muratpaşa'da 17, Konyaaltı'nda 9, Gazipaşa'da 6, Kumluca ve Demre'de 2'şer, Aksu ile Döşemealtı'nda 1'er kişi Müslüman oldu.
KURAN-I KERİM VERİLİYOR
Antalya Müftü Yardımcısı Mevlüt Topçu, müftülüklere yapılan başvuru sonrası ihtida merasimiyle Müslüman olan ve kendilerine bir belge verilerek kararları tescillenen kişilerin dışında Müslüman olanların sayısının bilinemediğini vurguladı. Topçu, kendi isteğiyle Müslüman olmak isteyenlerin kimlik, pasaport ve fotoğraftan oluşan evrakla müftülüklere başvurduğunu, daha sonra bu kişiler için ihtida merasimi gerçekleştirildiğini söyledi. Merasimden sonra Müslüman olanlara Kuran-ı Kerim, İslami bilgilerin anlatıldığı kitap verildiğini belirten Topçu, "Farklı din mensuplarının İslamiyet'i tercih etmesi ve onun hidayetine vesile olmak dinimizde büyük bir şereftir" dedi.
'GÜZELLİKLERİ ANLATMALIYIZ'
Antalya'da yaşayan farklı dinlere mensup kişilerin, yakın çevrelerindeki vatandaşların hayatından etkilenerek din değiştirme kararı da aldığını vurgulayan Topçu, "İslamiyet'in güzelliklerini yaşantımızla anlatarak, farklı din mensuplarındaki kişilere örnek davranışlarda bulunmamız gerekir. Diğer dinlerde din değiştirmede misyonerlik faaliyetleri öne çıkarken, bizim dinimizde zorlama yoktur. İslam'ın güzellikleri, dini yaşantımız ve İslam dininin ahlakı, kültürü farklı dindeki kişilerin dinimizi tercih etmesine vesile oluyor" diye konuştu.
Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)