Demre merkezindeki Yaylakaya Mahallesi'nde seracılık yapan Hüseyin Yörükoğlu, yaz meyvesi olan karpuzu kışın serasında üretmek için harekete geçti. Domates yaptığı serasına 10 Ekim tarihinde deneme amaçlı 15 kök karpuz fidesi dikti. Karpuz fideleri gelişerek, iki ay sonra 2,5- 3 kilogram ağırlığında karpuz meyvelerine dönüştü. Hüseyin Yörükoğlu şimdi karpuzların daha büyüyerek olgunlaşmasını bekliyor.
Deneme karpuz üretiminden başarılı olacağına inanan Hüseyin Yörükoğlu, "Karpuz fidelerini seramın en çok güneş gören yerine diktim. Çünkü karpuz çok ısı ve güneş isteyen bir meyve. Güneşi seviyor. Çünkü yaz meyvesi. Şu anda deneme üretimim başarılı bir şekilde sürüyor. Karpuzlarım şu anda 2,5- 3 kilo ağırlığa ulaştı. 1,5 ay sonra 5-7 kilogram arasına gelip, olgunlaşarak kızarmasını bekliyorum. Bu aşamadan sonra önemli olan karpuzların olgunlaşıp, olgunlaşmaması. Başarılı olursam gelecek yıl daha çok fide dikerek, üretimi yaygınlaştıracağım. Ayrıca başarılı olursam Demre'de seralarda kış ürünü olarak yeni bir alternatif ürün yaratmış olacağım. Başka arkadaşlara da örnek olacağım. En büyük ümidim, Demre'nin kışın bile gündüzleri hava sıcaklığının 15- 20 olması" dedi.
Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |