Yaklaşık 5 yıl önce bir yakınının önerisi üzerine Akdeniz Sanayi Sitesi'ne iş görüşmesine giden evli ve 1 çocuk annesi Ayşenur Satır, sekreterlik ve mutfak işlerine bakmak üzere makine imalatı yapan işyerinde çalışmaya başladı. Sanayi işlerine yeteneği olduğunu fark eden Satır, mesai arkadaşlarının da desteğiyle torna, freze, kaynak, matkap ve makine imalatı işlerini yapmaya başladı. Kısa sürede torna ustası olan kadın, mesai arkadaşlarının da sevgisini kazandı. Bu işe başlamadan önce sanayi sitesinin yolunu bile bilmediğini anlatan Ayşenur Satır, şöyle dedi:
"Babam evde balkon demiri yaparken işçiler kaynak yapıyordu. Bu iş o zaman ilgimi çekti ve yerimin sanayi olduğunu düşündüm. Kuaförlük ya da başka bir işte çalışmayı düşünmedim."
Bir kadın olarak sanayi sitesinde çalışmaktan mutlu olduğunu anlatan Satır, şöyle devam etti:
"Yapabildikten sonra gerçekten çok güzel, önemli olan işi istemek, sevmek, becerebilmek. Genelde kadınlarımız sanayide sadece erkeklerin çalıştığını bilir. ‘Kadın sanayiye giremez, girerse erkekler kötü gözle bakar’ gibi yanlış düşünceler var. Bunun böyle olmadığını ispat ettim. Çevremden takdir görüyorum, bu takdir beni işime daha çok motive ediyor. Her kadına sanayide çalışmayı tavsiye ederim. Erkeklerin yapabildiği birçok işi yapabilirler."
Firma sahibi İsmail Albayrak, kadınların sanayi sitesinde çalışamayacağına dair bir kaide olmadığını belirtirken şöyle dedi:
"Telefon ve mutfak işlerine bakacak elemana ihtiyacımız vardı. Ayşe, bize sekreter olarak geldi. Sonra işçi sıkıntımız başladı, bazı makineler boş kaldı. Ufaktan, ‘Şu makineyi tut, böyle kullan’ derken, frezeyi kısa zamanda öğrendi. Arkasından torna, kaynak geldi. Sırasıyla bütün makineleri kullanmaya başladı. Kısa sürede ustabaşı pozisyonuna geldi. Çevremizden olumlu tepkiler aldık. Bizim tornacımız, verdiğimiz bütün işleri başarıyla yapıyor."