Manavgat İlçe Tarım Müdürlüğü'nce konuyla ilgili oluşturulan ekipler, gittikleri bar, kafeterya, diskotek ve restoran gibi işyerleri ile turist gezdiren botlarda, işletme sahiplerine ve çalışanlara sahte ve kaçak içkinin ekonomiye ve Türkiye imajına indireceği darbeyi anlatıyor. Ekipler, sahte içki satanlara uygulanacak cezalar hakkında da işletme sahiplerini bilgilendiriyor.
Manavgat İlçe Tarım Müdürü Hakan Eski, ilçede faaliyet gösteren botçulara eğitim semineri verdiklerini belirterek, gıda mühendisleri Meryem Yıldız Öcal ve Tülin Erol'un katıldığı bu seminerin, Manavgat Irmağı'nda turist taşıyan bir botta gerçekleştirildiğini, bu seminerde, bot sahiplerine sahte içkinin nasıl anlaşılabileceğinin anlatıldığını söyledi.
Her yıl 3 milyona yakın yabancı turistin tatil yaptığı Manavgat'ta, otel, lokanta, bar, diskotek ve kafeterya gibi yerlerde de kaçak ve sahte içki denetimlerinin artırıldığını kaydeden Eski, şöyle dedi:
"Biz bu denetimleri daha önceden de yapıyorduk, ancak şimdi denetimlerimize Maliye'den bir yetkili de katılıyor. Barkod uygulamasını onlar yapıyor. Şimdiye kadar otellerde yaptığımız denetimlerde, sadece yiyeceklere bakıyorduk. Ancak artık otelleri de kaçak ve sahte içki konusunda denetliyoruz."
Eski, son dönemde aldıkları numuneleri laboratuvara gönderdiklerini ve sonuçları beklediklerini sözlerine ekledi.